Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1593, Did:0, useCase: 3

Žolnerovičs: "Kuldīgā bija patīkams laiks, laba trase un treniņš"

Jānis Pārums

Žolnerovičs: "Kuldīgā bija patīkams laiks, laba trase un treniņš"
Valērijs Žolnerovičs
Foto: tarmo888, flickr.com

Latvijas rekordists pusmaratonā Valērijs Žolnerovičs, kurš sestdien Kuldīgas pusmaratonā tika pie uzvaras arī Latvijas čempionātā, portālam Sportacentrs.com sacīja, ka startu Kuldīgā izmantojis kā labu treniņu, bet atlikušajos "Skrien Latvija" posmos Valmierā un Siguldā, visticamāk, nestartēs.

"Uz Kuldīgu nevilināja tas, ka pusmaratons šeit vienlaikus bija arī Latvijas čempionāts. Protams, kaut kādā līmenī sportistam Latvijas čempionāta medaļa ir svarīga, taču man jau ir tuvu 30 gadiem, citas prioritātes. Kuldīgā bija labs treniņš, un kā izrādījās, laiks skrējienam bija pavisam patīkams. Trase ir labāka par iepriekšējo, neesmu dzirdējis vēl nevienu, kam šķistu savādāk. Protams, objektīvāk to varētu novērtēt, ja būtu +30," smejoties atzina Žolnerovičs.

"Uzdevums bija tieši tāds pats kā Liepājā (noskriet un uzvarēt, paveicot to ar pēc iespējas mazākiem resursiem – aut.)," norādīja Latvijas rekordists. "Tagad, visticamāk, "Skrien Latvija" posmi man ir beigušies."

"Iespējams septembrī skriešu pusmaratonu Tallinā. Kāpēc Tallina nevis teiksim Valmiera? Varētu teikt, ka igauņi manī ir ieinteresētāki. Turklāt Valmiera ir nedēļu vēlāk, bet man tas neder – man vajag nedēļu ātrāk. Tallinas sacensību uzvarētājiem aizrakstīju e pastu un atbildi saņēmu jau piecu minūšu laikā, kas ir kaut kāds ūnikums. Tallinas maratons (un pusmaratons) ir pietiekami nozīmīgas sacensības Baltijas reģionā. Protams, ne tik augsta līmeņa kā Nordea Rīgas maratons, bet otrajā vietā noteikti," piebilda Žolnerovičs.

Žolnerovičs neslēpa, ka rudenī iecerēts maratons, taču nenosauca ne potenciālās sacensību vietas, ne mēnesi, kurā tas varētu notikt. Jautāts, vai Valērijs ir tik noslēpumains māņticības dēļ, sportists atsmēja: "Var teikt arī tā..."