Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Latvijas volejbola čempionāta vērtīgākie spēlētāji – Šmits un Šimkuse

Agris Suveizda

Latvijas volejbola čempionāta vērtīgākie spēlētāji – Šmits un Šimkuse
Edvīns Skrūders un Gunta Aizporiete. Foto: Artūrs Stiebriņš, LVF

Pirmdien tika pabeigta Latvijas čempionāta labāko spēlētāju apbalvošana. Balvas saņēma arī sacensību vērtīgākie spēlētāji – Kristaps Šmits un Liene Šimkuse.

Četras Latvijas sieviešu izlases dalībnieces, kuras aizvadītajā nedēļā valstsvienības rindās cīnījās Eiropas čempionāta atlases spēlēs, tika apbalvotas jau piektdien Daugavpilī. Viņu vidū bija abas čempionāta labākās pirmā tempa spēlētājas – Linda Ozola un Terēze Hrapāne, labākā “libero” Elīna Zvaigzne (visas – RVS/LU) un viena no divām izceltajām otrā tempa spēlētājām Anija Jurdža (RSU/MVS).

Pirmdien Mežaparkā atzinības saņēma arī pārējās labākās spēlētājas. Par vērtīgāko čempionāta dalībnieci un vienu no divām labākajām otrā tempa spēlētājām žūrija atzina Lieni Šimkusi, labāko diagonālo spēlētāju – Inesi Jursoni, labāko cēlāju – Sandu Ragozinu, labāko treneri – Aldi Bērziņu (visi – “Jelgava”). Atgādinām, ka par Latvijas čempionāta uzvarētājām kļuva VK “Jelgavas” volejbolistes, kuras finālsērijā ar 2-1 pārspēja RVS/LU vienību. Bronzas medaļas tika RSU/MVS komandai.

Vīriešu sacensībās SK “Jēkabpils Lūši” komandas pārstāvis Kristaps Šmits, līdzīgi kā Šimkuse sieviešu čempionātā, saņēma balvu gan kā vērtīgākais čempionāta spēlētājs, gan kā viens no diviem labākajiem otrā tempa spēlētājiem. Vēl no Jēkabpils komandas pie atzinības tika šādi spēlētāji: Vladislavs Blumbergs un Gustavs Freimanis (pirmā tempa spēlētāji), Edvīns Skrūders (labākais cēlājs) un Mārcis Obrumans (labākais treneris).

Trīs balvas tika “RTU Robežsardze”/“Jūrmala” komandai. Otrā tempa pozīcijā to izpelnījās Aleksandrs Avdejevs, “libero” pozīcijā – Ingars Ivanovs un diagonālā uzbrucēja postenī – Renārs Pauls Jansons. Vīriešu finālsērijā SK “Jēkabpils Lūši” volejbolisti sērijā ar 3-2 pieveica Jūrmalas komandu, bet bronzas medaļas izcīnīja “Daugavpils Universitāte”/”Ezerzeme”. Vērtējot volejbolistu sniegumu, vērā tika ņemtas Latvijas čempionāta pusfināla spēles un mači par pirmo un trešo vietu.

Laureāti

NominācijaIeguvējsKomanda
Labākā 2.tempa uzbrucējaAnija JurdžaRSU/MVS
Labākā 1.tempa uzbrucējaTerēze HrapāneRVS/LU
Labākā 1.tempa uzbrucējaLāsma OzolaRVS/LU
Labākā libero spēlētājaElīna ZvaigzneRVS/LU
Labākā diagonālā spēlētājaInese JursoneVK “Jelgava”
Labākā 2.tempa uzbrucējaLiene ŠimkuseVK “Jelgava”
Labākā cēlājaSanda RagozinaVK “Jelgava”
Labākais trenerisAldis BērziņšVK “Jelgava”
MVP jeb vērtīgākā spēlētājaLiene ŠmikuseVK “Jelgava”
Labākais diagonālā spēlētājsRenārs Pauls JansonsRTU “Robežsardze”/”Jūrmala”
Labākais 2.tempa uzbrucējsKristaps ŠmitsSK “Jēkabpils Lūši”
Labākais 2.tempa uzbrucējsAleksandrs AvdejevsRTU “Robežsardze”/”Jūrmala”
Labākais 1.tempa uzbrucējsVladislavs BlumbergsSK “Jēkabpils Lūši”
Labākais 1.tempa uzbrucējsGustavs FreimanisSK “Jēkabpils Lūši”
Labākais libero spēlētājsIngars IvanovsRTU “Robežsardze”/”Jūrmala”
Labākais cēlājsEdvīns SkrūdersSK “Jēkabpils Lūši”
Labākais trenerisMārcis ObrumansSK “Jēkabpils Lūši”
MVP jeb vērtīgākais spēlētājsKristaps ŠmitsSK “Jēkabpils Lūši”

Izmantotie resursi:
Latvijas volejbola čempionāta vērtīgākie...