Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Talsiniekiem iespēja vēl vairāk “saduļķot ūdeni”

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Talsiniekiem iespēja vēl vairāk “saduļķot ūdeni”
Ar Ralfa Poļa rezultatīvo sniegumu izrādījās par maz, lai "Kurši" uzvarētu Kocēnos. Varbūt šodien Valmierā?
Foto: Floorball.lv

Elvi vīriešu florbola līgā šodien paredzēts izspēlēt trīs mačus. Ļoti svarīga spēle tiks aizvadīta Cēsīs, kur spēkosies Stalbes “Pārgauja” un “Talsu NSS/Krauzers” - abas komandas turpina cīņu par vietu astotniekā. Vēl spēkošanās notiks Valmierā un Ulbrokā.

SK “Pārgauja” - “Talsu NSS/Krauzers” pulksten 14:00 Cēsu sporta namā

Pēc divām ne sevišķi rezultatīvām spēlēm, Stalbes vienība vakar piedzīvoja pamatīgu vārtu birumu izbraukuma spēlē pret “Apelsīns/Oxdog Ulbroka”. Nospēlētas bija vien 20 minūtes, kad rezultāts bija 5:5. Tomēr kopumā “Pārgauja” mājup devās negatīvām emocijām, jo tika piedzīvots zaudējums ar 8:12. Līdz ar to vienība nespēja iespraukties tabulas vadošo astotniekā, ar 13 punktiem desmit spēlēs ieņemot devīto vietu. Pret ulbrokiešiem lielisks bija Gvido Lauga (11+9), kuram šoreiz divi vārtu guvumi un divas piespēles. Pirms dažām dienām sasniedzis 600 gūto punktu robežu, Lauga uzsācis ceļu, lai kāptu uz augšu visu laiku rezultatīvāko spēlētāju ailītēs. Punktiņu pie punktiņa šosezon krāj Mārtiņš Muižnieks (4+5) un Mārtiņš Šķesteris (2+5), kuriem jau sešās cīņās pēc kārtas izdevies savākt vismaz pa vienam punktam. Tie ir šīs sezonas “Pārgaujas” komandas rekordi.

Ja Stalbes komanda cīnās mainīgām sekmēm, tad “Talsu NSS/Krauzers” pēc negaidītā zaudējuma Bauskā, spēja izcīnīt uzvaru mājās pār “Lielvārde/FatPipe”, bet vakar gana komfortabli ar 6:3 apspēlēja “FBK Valmiera”, cīņas gaitā esot vadībā pat ar pieciem vārtiem. Līdz ar to kurzemnieki cenšas visiem spēkiem tuvoties vadošo komandu astotniekam. Pašlaik viņiem deviņi punkti astoņās spēlēs un līdz kārotajai astotajai vietai pietrūkst septiņi punkti. Daudz? Jā, taču tajā pašā laikā par diviem punktiem mazāk nekā dienu iepriekš. Valmierā par labāko Talsu komandā atzina divus vārtus guvušo Klāvu Araku (3+3), kuram tāda pati statistika kā Marisam Bergmanim (4+0). Interesanti, ka Talsu komandā nav neviens spēlētājs, kas demonstrētu stabilu rezultativitāti, jo neviens nav ticis pie punktiem vairāk kā trijās spēlēs pēc kārtas. Vakar šīs sērijas pārtrūka Armandam Budreikam un Valteram Kalnietim.

Abām vienībām savā starpā abi mači paredzēti salīdzinoši īsā laikā. Šodien tiks izspēlēts pirmais mačs, bet precīzi pēc nedēļas komandas krustos nūjas Talsos.

“FBK Valmiera” - FK “Kurši” pulksten 16:00 Vidzemes OC Valmierā

Ne ar tām labākajām emocijām vakaru pārlaiduši, šodien Vidzemes Olimpiskā centra sporta hallē laukumā dosies gan mājinieku komanda, gan viesi no Liepājas. Valmierieši vakar nesekmīgi aizvadīja spēli pret Talsu komandu, savās mājās piedzīvojot zaudējumu ar rezultātu 3:6, tādējādi neizmantojot iespēju atkal atgriezties turnīra tabulas galvgalī. Pašlaik valmierieši ar 25 punktiem 12 spēlēs turnīra tabulā atrodas trešajā vietā, par punktu atpaliekot no abām līdervienībām. Šodien ir iespējams to izdarīt vēlreiz, taču tad jācer arī uz konkurentu neveiksmi. Pret Talsu komandu punktus guva vien trīs spēlētāji - Raitis Ozols (12+11), Matīss Salmiņš (9+6) un Daniels Urbanovičs (4+1), bet bez punktiem palika Gatis Liepiņš (10+1) un Ralfs Matīss Balodis (3+8), kuriem tādējādi pārtrūkusi piecu spēļu sērija ar izcīnītajiem punktiem.

Liepājas “Kurši” vakar izcīnīja vienu punktu Kocēnos pret “Rubeni”, kas ar 16 punktiem 11 spēlēs ļauj saglabāt astoto vietu. Taču mieles droši vien palikušas, jo otrā perioda galotnē nedaudz vairāk kā divu minūšu laikā tika ielaisti četri vārti, kas no 3:0 vadības lika nonākt iedzinējos ar 3:4. Spēlējot bez vārtsarga, liepājnieki gan izrāva punktu, vēlāk zaudējot “bullīšos”. Trīs punktus uzvarētājiem savāca spēlējošais treneris Toms Akmeņlauks (11+14), kurš ir arī vienības rezultatīvākais spēlētājs. Par labāko gan atzina komandas kapteini Gustavu Griezīti (8+5), kurš guva izlīdzinājumu nesošos vārtus. Devīto spēli pēc kārtas ar punktu guvumu atzīmējās Ralfs Polis (11+6), bet Sandim Lēvaldam (10+4) neizdevās turpināt sekot komandas biedram, savai sērijai punktu liekot pēc astoņām cīņām.

Abām komandām šī būs otrā savstarpējā spēle, jo pirmo reizi vienības tikās 11. oktobrī Liepājā. Toreiz pēc pirmā perioda kaujniecisks neizšķirts 2:2, bet turpinājumā vidzemnieki pierādīja savu pārākumu, nodrošinot vienībai pārliecinošu uzvaru ar rezultātu 10:4. Valmieriešiem Ričards Eglītis guva trīs vārtus un izdarīja vienu rezultatīvu piespēli, bet par labāko atzina Patriks Brieže, kuram divi vārti un viena piespēle. Mājiniekiem par labāko atzina Lēvaldu, kuram divi rezultatīvi metieni.

“Apelsīns/Oxdog Ulbroka” - “Bauska” pulksten 19:15 Ulbrokas SN

Pēc sezonas atsākšanās sekmīgi spēlē Ulbrokas vienība, kas izcīnījusi uzvaras visās spēlēs, nopelnot maksimāli iespējamos deviņus punktus. Tas viņiem tabulā ar 26 punktiem 12 spēlēs ļāvis pakāpties uz pirmo pozīciju ar labām iespējām šo pozīciju nosargāt. Ulbrokas vienība pēdējās spēlēs demonstrējusi augstu rezultativitāti, iemetot 14 vārtus “RTU/Rockets”, bet Stalbes cietoksnī sabirdināja 12 bumbiņas. Spilgtu pēdējo spēli aizvadīja Rolands Kovaļevskis (13+8), bet Kārlim Petrovskim (1+7) četras rezultatīvas piespēles. Piecu punktu sēriju pārtrauca Niks Ķuzulis (8+5), bet Matīss Kristians Morozovs (9+7) gan tika pie punkta piektajā spēlē pēc kārtas. Noteikti jāizceļ arī jaunais Rolands Līdums (5+1), kurš guvis vārtus jau trijās spēlēs pēc kārtas, kopumā šajā nogrieznī tiekot pie pieciem vārtu guvumiem. Tie arī ir viņa vienīgie precīzie metieni karjerā Latvijas spēcīgākajā florbola līgā.

Kopš komandas sastāvā atgriezušies pāris pieredzējušie florbolisti, cienījamu spēli demonstrēt sākuši “Bauskas” florbolisti, kuri divās līdzvērtīgās cīņās piekāpās Liepājas komandai, bet spēja uzvarēt Talsus un tikt pie ļoti svarīgas un ļoti pārliecinošas uzvaras pār “RTU/Rockets”. Pašlaik vēl nav zināms vai atsāksies 1. līgas turnīrs, līdz ar to nav skaidrs Elvi līgas pēdējās vietas liktenis nākamajā sezonā, tādēļ baušķenieku 12:3 uzvara pār principiālajiem pretiniekiem ir ļoti svarīga, jo tabulā abas komandas tagad šķir pieci punkti. Baušķeniekiem pašlaik ir septiņi punkti desmit mačos un 11. vieta tabulā. Uzvarā pār galvaspilsētas komandu pa trim punktiem savā kontā ierakstīja ne vien Ģirts Laugalis (1+4) kuram rezultatīvākā spēle kopš atgriešanās laukumā, bet arī Aivim Barkovskim (9+6), Gustavam Pļevokam (3+2) un Evertam Janušauskim (4+5). Par labāko spēlētāju atzina vārtsargu Gati Ivanānu, kurš tika galā ar 16 sāncenšu metieniem. Līdzīgi kā Laugalis, arī Nikita Maksurovs (5+3) un Valdis Vāvers (2+2) tikuši pie punktiem trešajā mačā pēc kārtas un tā ir garākā aktuālā punktu sērija Bauskas komandā.

Skaidrs, ka pirms spēles par izteiktiem favorītiem uzskatāmi laukuma saimnieki, taču Bauskas vienība ik pa laikam izrādījusies ciets rieksts titulētākajiem pretiniekiem. Arī savos grūtākajos laikos. Šīs sezonas pirmo spēli baušķenieki aizvadīja tieši pret Ulbrokas komandu, pirmajā periodā panākot pat 3:1 vadību, bet vēl 47. Minūtes ievadā bija priekšā ar 5:4. Tomēr tad aktivizējās Ulbrokas komanda, atlikušajā laikā gūstot septiņus bezatbildes vārtus, tiekot cauri ar vieglu izbīli, jo trīs punkti turnīra tabulā iekrita – 11:5 uzvara. Uzvarētājiem toreiz par labāko atzina Ati Blindu, kuram trīs vārtu guvumi un viena piespēle. Baušķeniekiem pa diviem punktiem guva brāļi Kristiāns un Kaspars Čakāni, bet par labāko tika nosaukts vārtsargs Elvis Holsts. Neskatoties uz 11 zaudētajiem vārtiem, viņam arī 40 atvairītie metieni.