Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:283, Did:0, useCase: 3

Noslēgsies Latvijas-Igaunijas līgas regulārais turnīrs

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Noslēgsies Latvijas-Igaunijas līgas regulārais turnīrs
Valmieras klubs ielēca pēdējā vagonā ceļā uz Elvi līgas izslēgšanas spēlēm, šodien tas pats jāizdara Latvijas-Igaunijas turnīrā, foto: FBK Valmiera

Ar divām spēlēm šodien tiks noslēgta jaunizveidotās Latvijas-Igaunijas florbola līgas čempionāta regulārais turnīrs. Joprojām nav zināmas visas komandas, kas spēlēs finālturnīrā.

“FBK Valmiera/Betsafe” – “Sparta team Automailm” (pulksten 12:00 Valmieras OC un Sportacentrs.com)

Spēle, kuras sākuma laiks pārcelts no pulksten 18:00 uz neierastajiem pulksten 12:00 ir svarīga abām komandām. Pašlaik labākas sekmes demonstrējuši Tallinas florbolisti, kuri deviņās spēlēs iekrājuši 15 punktus, ieņemot otro vietu. Augstāk viņi pakāpties nevar, taču teorētiski pie viņiem nelabvēlīga iznākuma komanda var nokrist līdz ceturtajai pozīcijai, bet no izslēgšanas turnīra igauņu komandu izstumt nav iespējams. Valmierieši tajā pašā laikā pašlaik ar 13 punktiem ieņem piekto vietu, sliktākas savstarpējo spēļu bilances dēļ atpaliekot no “Lielvārdes”. Uzvara pamatlaikā valmieriešiem ļautu apsteigt Cēsu un igauņu komandu, pārliecinoši tiekot play-off. Ja valmierieši uzvar papildlaikā vai pēcspēles metienu sērijā, tad viņiem nepieciešams, lai tāds pats iznākums ir arī Lielvārdes un Jogevas komandu cīņā. Tādā gadījumā aiz Final Four paliktu Lielvārdes komanda. Viena punkta izcīnīšanas gadījumā valmieriešiem jācer, ka Lielvārdes komanda savu spēli zaudēs pamatlaikā.

“FBK Valmiera/Betsafe” komandā šajā sezonā rezultatīvākais ar 10 (1+9) punktiem ir Matīss Salmiņš, kurš ir tikai viens no sešiem florbolistiem, kurš bijis pieteikts visās deviņās valmieriešu spēlēs šajā sezonā. Pāvels Semjonovs iekrājis 9 (1+8) vārtus, taču arī viņam tikai viens precīzs metiens. Tostarp Gvido Lauga visus septiņus punktus guvis ar vārtu guvumiem. Krietni rezultatīvāki bijuši igauņu kluba vadošie florbolisti, Tanelam Kasenurmam tiekot pie 22 (12+10) punktiem, kamēr Kena Pāna kontā ir 17 (11+6) punkti. Trešais rezultatīvākais florbolists arī iekrājis vairāk nekā rezultatīvākais valmierietis – Kaspara Kaliona bilance ir pieci vārti un sešas piespēles.

Abu komandu savstarpējā spēlē Tallinā vēl trešā perioda ievadā Arvis Kārkliņš mājiniekus pietuvināja līdz 2:3, taču turpinājumā igauņi guva vienus vārtus vairākumā, bet vēl trīs reizes iemeta bumbiņu latviešu tukšajos vārtos, kad valmierieši ļoti savlaicīgi sāka mainīt vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju. Tādējādi “Sparta” tika pie pārliecinošas 7:2 uzvaras.

“Jogeva SK Tahe/Olivia” – “Lielvārde/FatPipe” (pulksten 15:00 Jogevā un LFS Youtube kanālā)

Regulārās sezonas noslēdzošajā cīņā Jogevas komanda uzņems Lielvārdi. Pēc tam, kad “Lekrings” pirms dažām dienām tika pie uzvaras Kocēnos, Jogevas komandai zuda jebkādas izredzes kvalificēties izslēgšanas turnīram. Pie iespējami labākās apstākļu sakritības igauņi tabulā var noķert Valmieras un Lielvārdes komandas. Trīs komandu papildrādītājos igauņiem ir sliktākā bilance un vienīgi pārliecinoša uzvara (vismaz ar četru vārtu pārsvaru) var ļaut apsteigt Lielvārdes vienību, kas gan neļautu tikt augstāk par piekto vietu. Turpretim Latvijas čempioniem uzvara pamatlaikā dod vietu labāko kvartetā, bet uzvarot papildlaikā vai pēcspēles metienu sērijā ir jācer, ka Valmiera būs zaudējusi igauņiem. Tāds pats scenārijs “Lielvārde/FatPipe” komandai nepieciešams gadījumā, ja tiek izcīnīts viens punkts. Labā ziņa – komanda jau zinās, kā būs noslēgusies dienas agrā spēle, kā rezultātā būs vieglāk saprast vajadzības, lai iekļūtu Final Four.

Artūrs Okružko ar 25 (18+7) punktiem ir ne vien komandas, bet arī turnīra rezultatīvākais spēlētājs. Tomēr partneri nav bijuši gana rezultatīvi, lai palīdzētu komandai tikt izslēgšanas turnīrā. Nākamie rezultatīvākie ir Matiass Einamans (7+5) un Rasmus Randoja (5+7) ar 12 punktiem. Interesanti, ka komandas pieteikumā atkal parādījies Mihaila Kostuseva uzvārds, kurš iepriekšējās sezonās bijis ļoti rezultatīvs Latvijas čempionāta 1.līgā, bet šosezon nav aizvadījis nevienu oficiālo spēli. Turpretim “Lielvārde/FatPipe” rezultatīvākais ar 11 (8+3) punktiem ir Armands Savins, nevienam citam pat nepietuvojoties desmit punktu robežai – Jurim Sandim Jēgeram un Oskaram Tūtānam ir pa 7 (3+4) punktiem.

Abu komandu cīņā Lielvārdē decembra ievadā igauņi trīs reizes prata atspēlēties no vienu vārtu deficīta, pēdējo reizi to paveicot 48. minūtē. Tomēr spēles turpinājumā divi Markusa Nazarova un vieni Marisa Giņko gūtie vārti nodrošināja Latvijas komandai panākumu ar rezultātu 6:3.