Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2801, Did:0, useCase: 3

Bertāns: "Spēles sākumā ļāvām ukraiņiem sajust, ka viņi var uzvarēt"

Bertāns: "Spēles sākumā ļāvām ukraiņiem sajust, ka viņi var uzvarēt"
Dairis Bertāns
Foto: Vladislavs Proškins/f64

Latvijas izlases basketbolists Dairis Bertāns pēc zaudējuma Ukrainai (74:75) Eiropas čempionāta finālturnīra ceturtajā spēlē sarunā ar Sportacentrs.com atzina, ka, neskatoties uz to, ka spēles sākumā pašiem viegli izdevās gūt punktus, arī pretiniekiem tika ļauts sajust spēles garšu, kas vēlāk atmaksājies.

"Pēdējā uzbrukumā ukraiņi ļoti labi samainījās pie blokiem un mēs neatradām sava uzbrukuma iespējas. Bija uzreiz jāspēlē pick 'n roll un jāuzbrūk, bet viņi ļoti labi nostājās aizsardzībā, samainījās pie blokiem un nedeva iespējas arī iespēlēt bumbu groza apakšā," skaidro Bertāns, kurš ar 17 punktiem un piecām rezultatīvām piespēlēm bija rezultatīvākais Latvijas valstsvienībā.

Lai gan mača sākumā Latvijas komandai spēle gāja no rokas, tomēr arī ukraiņiem tika ļauts sajust spēles garšu, kas vēlāk rūgti atmaksājās. "Spēlējām pārāk mierīgi. Paši iemetām, bet arī ukraiņi iemeta pretī un nekādu lielo pārsvaru nedabūjām. Viņi sajuta, ka var spēlēt un var uzvarēt, tādēļ beigās arī uzvarēja."

Arī pret Ukrainu latvieši pirmajā puslaikā uz soda metienu līnijas stājās retāk nekā pretinieki. Vai tas izskaidrojams ar agresivitātes trūkumu uzbrukumā? "It kā jau centāmies spēlēt agresīvi, taču ukraiņu spēles stils ļauj tik pie labiem, brīviem metieniem. Ja pie tādiem vari tikt, tad ir jāmet. Iespējams, ka tāds bija viņu spēles uzstādījums."

"Tā vien šķiet, ka visiem prātā bija doma - lai kā arī spēlēsim, beigās tik un tā uzvarēsim. Tas mūs šoreiz iegāza," saka Dairis, kuram trešdienas vakarā apritēja 26 gadi. "Ukraiņi ne ar ko nepārsteidza, spēlēja tāpat kā parasti - caur savu garo spēlētāju [Kirilo Fesenko] un tādējādi mēģināja atrast savus metienus. Spēlējot pret Fesenko, uzdevums centriem bija spēlēt viens pret vienu, bet mazajiem, kuri nesedz labus metējus, iet palīgā. Jā, viņš iemeta 21 punktu, taču viņam nekas nenāca viegli. Viņam noteikti šovakar bija ļoti grūti spēlēt. Bet beigās, kad likās esam jau salauzuši spēli, ļāvām viņiem izmest pāris brīvus trīspunktu metienus un viņi nekļūdījās."

"Vai nepietrūka emociju? Nezinu, grūti pateikt. Spēlējot pie šāda līdzjutēju atbalsta, emocijām vajadzētu būt gana. Tribīnes ir pilnas, visi bļauj: "Latvija! Latvija!" Šādā atmosfērā varētu nospēlēt trīs mačus vienas dienas laikā. It kā cīnījāmies, bet jābūt tā, ka visiem 12 spēlētājiem jābūt gataviem. Vienalga, vai tu nāc laukumā uz 30 sekundēm vai uz 30 minūtēm, tev jābūt gatavam cīnīties par katru bumbu katrā situācijā. Brīžiem atdevām ukraiņiem bumbu pārāk viegli."

"Vēl nekas nav zaudēts. Rīt emociju un cīņasspara noteikti pietiks, jo arēna būs pilna. Jāuzvar Igaunija un viss būs kārtībā. Šo maču nedrīkstam zaudēt nekādos apstākļos," apņēmības pilns ir Bertāns.

  +4 [+] [-]

, 2015-09-10 09:06, pirms 9 gadiem
Bertàns šajā turnīrā nevelk.. galīgi..

  +1 [+] [-]

, 2015-09-10 09:25, pirms 9 gadiem
Da nekas nebūs kārtībā. Vakar uzvarot, šodien būtu spēlējuši par pirmo-otro vietu grupā, kas dotu ņemamākus pretiniekus astodaļfinālā. Tagad... Atkal nav izlases ar raksturu, ukraiņi bija jāņem...

  +2 [+] [-]

, 2015-09-10 09:27, pirms 9 gadiem
Finklijs15 rakstīja: Bertàns šajā turnīrā nevelk.. galīgi..
Protams...Pret Ukranu ar nevilka...Pedeja epizodi bija tikai daleji uz vina sirdsapzinas.

  +1 [+] [-]

, 2015-09-10 09:51, pirms 9 gadiem
timoty rakstīja: Da nekas nebūs kārtībā. Vakar uzvarot, šodien būtu spēlējuši par pirmo-otro vietu grupā, kas dotu ņemamākus pretiniekus astodaļfinālā. Tagad... Atkal nav izlases ar raksturu, ukraiņi bija jāņem...
2.vietu arī šodien varam nodrošināt, tik pie labvēlīgas apstākļu sakritības! Esmu optimists un nešaubos par to, ka mūsējie šodien saņemsies, aizvadīs savu līdz šim labāko spēli turnīrā un uzvarēs, taču vairāk bažas māc Lietuvas sniegums, tāpēc tur gan neko nevar zināt, vai viņi spēs izcīnīt uzvaru pār čehiem, lai dotu mums grupā vietu uzreiz aiz viņiem... Bet turam īkšķus un SARAUJ LATVIJA!!!

     [+] [-]

, 2015-09-10 13:26, pirms 9 gadiem
Vispār nevis spēles sākumā, bet gan spēles pēdējās 5 minūtēs jūs ļāvāt ukraiņiem sajust, ka viņi var uzvarēt... būtu savus 5-6 punktus vismaz pēdējās 5 minūtēs guvuši, tad diez vai ukraiņiem kas būtu izdevies, bet, redzot, ka latviešiem nekas tieši šajā brīdī nekrīt, viņi sajuta uzvaras garšu un to arī izcīnīja...

  +1 [+] [-]

, 2015-09-10 15:33, pirms 9 gadiem
nu un kāpēc tad jūs ļāvāt??? uz katru spēli jums jādodas kā uz kauju- izdddrāzt un iznīcināt ikvienu pretinieku, nevis ar domu, ka galvenais jau piedalīties un kaut kā līdzi turēt

     [+] [-]

, 2015-09-10 16:17, pirms 9 gadiem
Bertāns laikam nopirdās, ka ļāva sajust!