Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3030, Did:0, useCase: 3

Norvēģu pludmales volejbolisti Mūls un Sērems pārliecinoši tiek pie bronzas

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Norvēģu pludmales volejbolisti Mūls un Sērems pārliecinoši tiek pie bronzas
Anders Mūls un Kristains Sērems. Foto: AFP/Scanpix

Parīzes olimpisko spēļu pludmales volejbola turnīrā vīriešiem otrās olimpiskās spēles pēc kārtas uz goda pjedestāla kāps norvēģi Anders Mūls un Kristians Sērems, kuri Tokijas zeltu nomainījuši pret Parīzes bronzu, cīņā par to pārspējot Čerifu un Ahmedu no Kataras.

Parīzes olimpisko spēļu pludmales volejbola turnīrā vīriešiem otrās olimpiskās spēles pēc kārtas par bronzu cīnījās Kataras pludmales volejbolisti Čerifs Jounouse un Ahmeds Tidžans, kuri pirms trim gadiem Tokijā pārspēja Latvijas pludmales volejbolistus Mārtiņu Pļaviņu un Edgaru Toču, bet Parīzē bija jācīnās pret Tokijas olimpisko spēļu čempioniem, Andersu Mūlu un Kristianu Sēremu no Norvēģijas.

• Spēles ievadā pirmie pie divu punktu pārsvara tika norvēģi, kad uzbrukumā kļūdījās Ahmeds. Pēc tam divreiz uzbrukumu nespēja sekmīgi noslēgt Sērems, notiekot vadības maiņai (6:5). Nākamo pavērsienu veica Mūls, kurš atzīmējās ar eisu, bloku un piespieda pretiniekus kļūdīties uzbrukumā (12:9). Pēc tehniskā pārtraukuma norvēģi turpināja savu izrāvienu, pēc Sērema eisa rezultātam kļūstot 15:10. Sērems spēja atspēlēt arī bumbu aizsardzībā, pirmajam setam tā arī aizritot norvēģu zīmē - 21:13.

• Otrajā setā ar diviem blokiem atzīmējās Mūls, panākot 5:3. Čerifs ar labu spēli pie tīkla sadeldēja Kataras dueta deficītu no trim līdz vienam punktam, bet tad neitralizēts tika arī Mūls (8:8). Viņš gan reabilitējās ar spēli blokā, pirms tehniskā pārtraukuma norvēģiem atkal esot divu punktu pārsvaram (11:9). Pēc tehniskā pārtraukuma Mūla bloki un eiss pilnībā izšķīra cīņas likteni, rezultāta starpībai pieaugot līdz pieciem punktiem. Kataras duets atspēlēja pirmās divas no sešām mačbumbām, bet tad punktu cīņai par bronzu lika Sērems, ļaujot norvēģiem uzgavilēt - 2-0 (21:13, 21:16).

Parīzes olimpiskās spēles, pludmales volejbols vīriešiem, medaļu spēles

DatumsLaiksSpēleRezultāts
10. augusts22:00Čerifs/Ahmeds (QTR) - Mūls/Sērems (NOR)0-2 (13:21; 16:21)
10. augusts23:30Ohmans/Helvigs (SWE) - Ēlers/Viklers (GER)

Medaļu kopvērtējums pludmales volejbolā

VValstsZSBKopā
1.Brazīlija1001
2.Kanāda0101
3.Norvēģija0011
Šveice0011

Noderīgas saites:

Olimpisko spēļu jaunumi
Latvijas sportistu starti un rezultāti
SPORTLAND lielā prognožu spēle
K SENUKAI Trāpi skaitli un WOW 50 eiro spēle