Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Ostapenko: "Likās, ka es un Eļina bijām pelnījušas spēlēt lielākā kortā par 12."

Rolands Eliņš

Ostapenko: "Likās, ka es un Eļina bijām pelnījušas spēlēt lielākā kortā par 12."
Aļona Ostapenko pēc šodienas mača atstāj 12. kortu
Foto: AP/Scanpix

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko pēc Vimbldonas ceturtdaļfināla sasniegšanas atzinīgi novērtēja pretinieces Eļinas Svitoļinas sniegumu, kā arī nākamo pretinieci Venusu Viljamsu. Ostapenko arī pauda pārsteigumu, ka turnīra grafikā šodienas spēle, kurā tikās "French Open" uzvarētāja un pasaules piektā rakete, bija ielikta tikai 12. kortā.

“Pirmie mači Vimbldonā bija patiešām grūti, ļoti līdzvērtīgi un sīvi,” izteicās Aļona Ostapenko. “Šodien gan arī bija grūta spēle, taču man liekas, ka ar katru spēli es darbojos arvien labāk, tādēļ ceru, ka spēšu tāpat turpināt.”

“Mana šodienas pretiniece aizvadīja ļoti labu maču, rādīja labu tenisu,” Ostapenko sacīja par Svitoļinas atspēlētajām septiņām mačbumbām. “Viņa labi pārvietojās laukumā, labi servēja, man patiešām nācās piepūlēties, lai tiktu pie punktiem. Un arī mačbumbu izspēles bija ļoti ilgas, man nācās pielikt lielas pūles, lai panāktu savu.”

Venusa Viljamsa ir lieliska spēlētāja,” savu nākamo pretinieci raksturoja Ostapenko. “Taču es vienkārši iziešu laukumā un izbaudīšu spēli, jo man nav vairs nekā, ko zaudēt. Pirmais Venusas mačs, ko atceros? Televīzijā es vairāk skatījos viņas māsas Serēnas spēles, jo viņa bija mans elks. Iespējams, ka redzēju dažus Venusas “Grand Slam” finālus, bet, godīgi sakot, neatceros tos.”

Atšķirībā no Venusas Serēna šobrīd turnīros nepiedalās, un preses konferencē Aļonai tika vaicāts, vai viņa uzskata, ka izteiktu favorītu turnīrā nav un ka konkurentes ir ļoti līdzvērtīgas. “Joprojām zaudējušas nav vairākas ļoti spēcīgas tenisistes,” sacīja Ostapenko. “Katrs nākamais mačs solās būt ļoti grūts, tādēļ uzskatu, ka arī bez Serēnas Vimbldonas turnīrā netrūkst ļoti labu spēlētāju. Vai es pati domāju par uzvaru Vimbldonā? Es domāšu tikai par nākamo maču. Kā jau teicu, katra nākamā spēle būs ļoti grūta.”

Ostapenko tika uzdots jautājums, vai viņa uzskata, ka sieviešu un vīriešu turnīra spēļu sadalījums pa kortiem ir godīgs, proti, galvenajā kortā biežāk spēlē vīrieši, kamēr sievietēm biežāk tiek mazākie korti. “Ja godīgi, īpaši par to nebiju iedomājusies,” smaidot atbildēja Latvijas tenisiste. “Bet jā, es domāju, ka esmu pelnījusi spēlēt labākā kortā nekā 12. laukumā. Man tā liekas.”

Turpinot šo tēmu, Ostapenko piekrita, ka bijusi pārsteigta, ieraugot sava šodienas mača vietu Vimbldonas kalendārā: “Un jāņem vērā arī Eļina – viņa ir pasaules piektā rakete! Domāju, ka mūsu spēle bija ļoti interesanta, proti, tieši skatītājiem, bet viņi mūs ielika tikai 12. kortā. Protams, tas arī ir labs laukums, kuram ir viss nepieciešamais... bet man tomēr likās, ka mēs spēlēsim lielākā kortā.”

“French Open” čempione Ostapenko līdz šim Vimbldonā spēlējusi 12. kortā (pret Svitoļinu un Abandā), trešajā kortā (pret Džordži), kā arī 18. kortā (pret Sasnoviču). Mačs pret Sasnoviču sākumā gan bija plānots trešajā nozīmīgākajā laukumā, bet tur ieilgušās iepriekšējās spēles dēļ tika pārcelts uz brīvo 18. kortu. Ostapenko tika vaicāts, vai viņa to neuzskata par nākamās pretinieces Viljamsas priekšrocību, ka viņai līdz šim nav sanācis spēlēt lielākā Vimbldonas laukumā.

“Es nedomāju, ka tas būs mans trūkums. Man patīk spēlēt lielas auditorijas priekšā,” sacīja Ostapenko. “Izbaudu šādus brīžus. Man ir pretēji, man nepatīk, kad es spēlēju, bet gandrīz neviens neskatās. Tas vairs nav tas, daudz labāk ir tad, kad daudzi skatās un skatītāji ir skaļi. Parīzē bija ļoti jauki, jo daudzi cilvēki man juta līdzi un uzgavilēja.”

Savukārt Ostapenko šodien pieveiktā Svitoļina piedāvāja nedaudz citu skatu punktu uz Aļonas 11 uzvaru sēriju “Grand Slam” turnīros. “Viņas uzvaras tagad ir normāla lieta, jo viņa ir ieguvusi milzu pašpārliecinātību,” sacīja Svitoļina. “Viņa ir uzvarējusi daudzās spēlēs. Tāpēc būs interesanti redzēt, kā viņa tiks galā vēlāk, proti, kad Ostapenko gada otrajā pusē vairs neuzvarēs tik daudz – kā mainīsies viņas spēle tad? Pazīstu viņu jau pāris gadus, tāpēc zinu, ka Ostapenko prot spēlēt, un zinu, ka viņai būs arī sliktas spēles.”

“Šodien viņa nospēlēja brīnišķīgi,” turpināja Svitoļina. “Man nemaz nav, ko piebilst. Parādīju savu labāko sniegumu, cīnījos līdz pat beigām, un tajos dažos uzvarošajos sitienos, kurus viņa trāpīja teju no neticamiem leņķiem, es tā laikam īsti nemaz neko nevarēju izdarīt.”

Izmantotie resursi:
Wimbledon: Elina Svitolina questions how much...

 +14 [+] [-]

, 2017-07-10 19:11, pirms 7 gadiem
Visiem gadās sliktas spēles. Tăpēc ar to ir jārēķinās. Es vairāk domāju par to,kas būs ar pretiniecēm,kad viņa uzlabos servi. Tad viņu apturēt būs ļoti grūti.

  +5 [+] [-]

, 2017-07-10 19:18, pirms 7 gadiem
Aļonuška manuprāt ir labākā serves lauzēja, ja pretiniecēm nav spēcīga serve tad zaudējums garantēts.

  -2 [+] [-]

, 2017-07-10 21:35, pirms 7 gadiem
Ja nemaldos, tad Venusai ir laba serve, kuru vajadzēs kaut kādi neitralizēt. Aļona noteikti kļūs spēcīgāka, jo pilnīgi acīs duras viņas trūkumi - 2. serve un daudzās nepiespiestās kļūdas. Kad viņa šīs lietas sakārtos, būs nr. 1 pasaulē. Šaubu nav.

  +1 [+] [-]

, 2017-07-10 21:35, pirms 7 gadiem
BABKInLovis rakstīja: Ja kāds nesaprata, kāpēc izlika nenozīmīgā kortā tad paskaidrošu: abas no 3 šķiras jeb austrumeiropietes un pie tam vēl sievietes, lai priecājas par to pašu. Publiski to protams neviens neatdzīs, bet tā tās ir un tā būs.
Es dotu 2. šķiru.

     [+] [-]

, 2017-07-10 22:02, pirms 7 gadiem
Atkal par serves uzlabošanu. Serve Aļonai ir laba, atliek vien trāpīt. Lai trāpītu, summējas dažādi parametri - pareizs uzmetiens, vēlamais uzgrieziens, leņķis jeb vieta uz kurieni sist, pieliktais ķermeņa spēks, atspēriena spēks, pleca, elkoņa un plaukstas locītavas sinhrona darbība raketes paātrinājumam. Papildus enerģiju pārvada raketes rāmis (tā cietība), stīgu iestiepums, stīgu veids. To visu koriģē un nodrošina galva, CNS utt.

Šodien Aļona nospēlēja savā stilā, agresīvi. Elinai jau nebija ko likt pretī, mēģināja ievilkt garajās izspēlēs, bet nu tas beidzās ar īsi atsistām bumbām un fiasko. Nevarēja teikt, ka mūsējai viss krita, bet pietiekoši uzvarai.
Rīt principiāla cīņa par top 10.

  -2 [+] [-]

, 2017-07-10 22:05, pirms 7 gadiem
Elmers rakstīja: Es dotu 2. šķiru.
Ir tā ka sievietes no pasaules sākuma tika radītas kā otrā šķira un tikai ar viltu manipulējot ar savu seksualitāti pievērš sev uzmanību!

  +6 [+] [-]

, 2017-07-10 22:28, pirms 7 gadiem
Alpaville rakstīja: Ir tā ka sievietes no pasaules sākuma tika radītas kā otrā šķira un tikai ar viltu manipulējot ar savu seksualitāti pievērš sev uzmanību!
Ir vēl arī trešā šķira - tie, kuri nezin neko par komatiem!

  +1 [+] [-]

, 2017-07-10 22:32, pirms 7 gadiem
Tas ir arī bizness, galvenajā kortā biļetes ir dārgākas un tur spēlē atpazīstamāki sportisti, par kuriem skatītāji vairāk zina... Aļona vēl ir nezināmais britu skatītājam, interese ir, bet tā nav tāda kā par Kontu u.c. top10...nu, tas noteikti mainīsies ..rīt ar Venusu uz galvenā...
Mani māc šaubas par ritma izjaukšanu, ka bija jāspēlē un tad diena brīva, kā jau GS...un tāds ritms bija ļoti piemērots Aļonai...ja atceramies mazākus turnīrus, kur uz beigām bija jāspēlē katru dienu, tad pēc lieliskas uzvaras pusfinālā vienmēr sekoja zaudējumi finālā...tagad ir lieliska, smaga uzvara, daudz servēja un rīt pret Enusu...nepatika šī Wimbldonas pirmās svētdienas brīvdiena, pēc kuras ir jāspēlē 2 dienas pēc kārtas...

  +1 [+] [-]

, 2017-07-10 22:36, pirms 7 gadiem
Pret Venusu!

  -3 [+] [-]

, 2017-07-10 22:59, pirms 7 gadiem
BABKInLovis rakstīja: Ja kāds nesaprata, kāpēc izlika nenozīmīgā kortā tad paskaidrošu: abas no 3 šķiras jeb austrumeiropietes un pie tam vēl sievietes, lai priecājas par to pašu. Publiski to protams neviens neatdzīs, bet tā tās ir un tā būs.
Trešās šķiras komentārs. Ar ļoti daudzām pareizrakstības kļūdām. Laikam jau kāds mongoļu gēnu nēsātājs rakstījis.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2017-07-11 00:04, pirms 7 gadiem
BABKInLovis rakstīja: Ja kāds nesaprata, kāpēc izlika nenozīmīgā kortā tad paskaidrošu: abas no 3 šķiras jeb austrumeiropietes un pie tam vēl sievietes, lai priecājas par to pašu. Publiski to protams neviens neatdzīs, bet tā tās ir un tā būs.
Publiski izrādīt savu neizglītotību nav pārāk labi. Ko tur kāds grib dzīt? Vai varbūt tomēr jāraksta "neatzīs"?

  +1 [+] [-]

, 2017-07-11 00:17, pirms 7 gadiem
Jauzliek uz Venusu.

  +2 [+] [-]

, 2017-07-11 02:30, pirms 7 gadiem
BABKInLovis rakstīja: Ja kāds nesaprata, kāpēc izlika nenozīmīgā kortā tad paskaidrošu: abas no 3 šķiras jeb austrumeiropietes un pie tam vēl sievietes, lai priecājas par to pašu. Publiski to protams neviens neatdzīs, bet tā tās ir un tā būs.
Nu, jau, nu, jau. Nevajag pārāk primitivizēt realitāti.
Pēc tādas loģikas spēlei Halepa-Azarenka nekādi nevajadzēja notikt 2.kortā, bet spēlei Kuzņecova-Radvanska 3.kortā.
Problēma, cik nojaušu, ir tajā, ka Ostapenko pagājušajā kārtā nesavāca pilnu 2.kortu ar skatītājiem. Un iespējams, ka arī par Svitoļinu interese ir mazāka, nekā par vecākajām un atpazīstamākajām TOP tenisistēm. Skatītāju interese uzreiz nerodas.

  +2 [+] [-]

, 2017-07-11 08:06, pirms 7 gadiem
nicks rakstīja: Atkal par serves uzlabošanu. Serve Aļonai ir laba, atliek vien trāpīt. Lai trāpītu, summējas dažādi parametri - pareizs uzmetiens, vēlamais uzgrieziens, leņķis jeb vieta uz kurieni sist, pieliktais ķermeņa spēks, atspēriena spēks, pleca, elkoņa un plaukstas locītavas sinhrona darbība raketes paātrinājumam. Papildus enerģiju pārvada raketes rāmis (tā cietība), stīgu iestiepums, stīgu veids. To visu koriģē un nodrošina galva, CNS utt.

Šodien Aļona nospēlēja savā stilā, agresīvi. Elinai jau nebija ko likt pretī, mēģināja ievilkt garajās izspēlēs, bet nu tas beidzās ar īsi atsistām bumbām un fiasko. Nevarēja teikt, ka mūsējai viss krita, bet pietiekoši uzvarai.
Rīt principiāla cīņa par top 10.
Serve nu nav gan laba. Otra it īpaši ir vāja,nu nedaudz iegriezta. Diezgan amatieriska.

     [+] [-]

, 2017-07-11 13:47, pirms 7 gadiem
zanessa rakstīja: Publiski izrādīt savu neizglītotību nav pārāk labi. Ko tur kāds grib dzīt? Vai varbūt tomēr jāraksta "neatzīs"?
Man liels prieks ka ir cilvēki, kuriem nekad nav sanācis pārrakstīties, uzsitot lieku burtu.