Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Veterāns Iginla sagādā "Predators" ceturto zaudējumu pēc kārtas

Veterāns Iginla sagādā "Predators" ceturto zaudējumu pēc kārtas
Džeroms Iginla saņem komandas biedru apsveikumus
Foto: AFP/Scanpix

39 gadus vecajam Džeromam Iginlam gūstot divus vārtus, Losandželosas "Kings" naktī uz piektdienu Nacionālajā hokeja līgā (NHL) ar 3:2 pārspēja Nešvilas "Predators", kas piedzīvoja jau ceturto neveiksmi pēc kārtas.

Trīs mači noslēdzās pagarinājumos. Otavas "Senators" ar 3:2 pieveica Fīniksas "Coyotes", izcīnot piekto panākumu pēc kārtas. Ar diviem vārtiem izcēlās zviedru aizsargs Eriks Karlsons, ar otrajiem no tiem 40 sekundes pēc papildlaika sākšanās izraujot savai komandai panākumu.

Vankūverā "Islanders" bija tuvu tam, lai jau pamatlaikā pieveiktu vietējo "Canucks", tomēr 20 sekundes pirms pamatlaika beigām Trojs Stečers izrāva punktiņu arī mājiniekiem. Pagarinājumā gan lietas sastājās savās vietās, un "Islanders" pēc Endrū Lada precīzā metiena 100 sekundes pēc pagarinājuma sākšanās nokārtoja viesu panākumu visā spēlē ar 4:3.

"Predators" centās pārtraukt iesākušos zaudējumu sēriju, viesos divreiz esot vadībā pret ;Losandželosas "Kings" (1:0 un 2:1), tomēr mājinieki allaž atspēlējās un pagarinājumā izrāva uzvaru. Kā otros vārtus, tā uzvaras vārtus guva "Kings" veterāns Džeroms Iginla - 39 gadus vecais uzbrucējs abas reizes bija precīzs vairākumos, ļaujot "Kings" svinēt otro panākumu pēdējās trīs spēlēs (3:2). Savukārt "Predators" piedzīvoja jau ceturto zaudējumu pēc kārtas.

Karolīnas "Hurricanes", pateicoties 19 gadus vecā somu talanta Sebastiana Āho diviem vārtiem pēdējās trešdaļas vidū, atspēlējās no 2:3 un ar 4:3 pieveica Ņujorkas "Rangers". Ņikita Kučerovs iemeta divus vārtus Tampabejas "Lightning" uzvarā pār Rietumu konferences līderi Minesotas "Wild" (4:1), kam tas bija otrais zaudējums pēc kārtas.

Korijam Perijam gūstot vienīgos vārtus un Džonatanam Bernjē atvairot visus 43 pretinieku metienus, Anaheimas "Ducks" izcīnīja minimālu uzvaru (1:0) Čikāgā, pārtraucot "Blackhawks" septiņu uzvaru sēriju. Pieredzējušais aizsargs Fransuā Bošmēns ar precīzu metienu minūti un 14 sekundes pirms mača beigām Denverā izvilka "Avalanche" uzvaru pār "Devils" - 3:2.

Kalgari "Flames" izcīnīja jau astoto uzvaru pēc kārtas, ar rezultātu 5:0 sagraujot Monreālas "Canadiens". Kalgari vienības astoņi panākumi ir garākā uzvaru sērija līgā, bet "Canadiens" šī bija pirmā neveiksme pēc sešu uzvaru sērijas. Sanhosē "Sharks", ar 4:2 pieveicot Vašingtonas "Capitals", paši izcīnīja trešo uzvaru pēc kārtas, bet līgas līderei sagādāja jau trešo neveiksmi pēc kārtas.

NHL regulārā sezona, 10. marts

SpēleRezultāts
Hurricanes - Rangers4:3
Maple Leafs - Flyers4:2
Lightning - Wild4:1
Blackhawks - Ducks0:1
Avalanche - Devils3:2
Flames - Canadiens5:0
Coyotes - Senators2:3 P
Canucks - Islanders3:4 P
Sharks - Capitals4:2
Kings - Predators3:2 P

, 2017-03-10 09:08, pirms 7 gadiem
IGINLA! Biju domájis, ka šitam keksam jau sen pāri 50!!! Labs!!!
, 2017-03-10 10:02, pirms 7 gadiem
Kommaer/// rakstīja: IGINLA! Biju domájis, ka šitam keksam jau sen pāri 50!!! Labs!!!
Jā, spēlēja jau pret Latviju 1997. gada PČ kad bija 3:3.
Nebūtu slikti, ja izdotos pacelt Stenliju pirmoreiz.
, 2017-03-10 10:27, pirms 7 gadiem
Vasiļevskim fantastiska spēle pret Wild. Kučerovs atkal uguņo.
, 2017-03-10 14:43, pirms 7 gadiem
Karalis Hokejs rakstīja: Vasiļevskim fantastiska spēle pret Wild. Kučerovs atkal uguņo.
Toties Tampa 3 centrus zaudēja dēļ traumām, un visiem celis
, 2017-03-10 14:43, pirms 7 gadiem
Karalis Hokejs rakstīja: Vasiļevskim fantastiska spēle pret Wild. Kučerovs atkal uguņo.
tak pie di.rsas tie tavi krievi vatesgalva
, 2017-03-10 15:07, pirms 7 gadiem
dziedis rakstīja: tak pie di.rsas tie tavi krievi vatesgalva
taa izpauzas skaudiba ...
Artūrs Šilovs vārtos. Foto: Reuters/Scanpix
27

Vankūvera ielaiž piecus vārtus un cieš sakāvi, ''Oilers'' panākot septīto spēli

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) Stenlija kausa izcīņas otrās kārtas sestajā spēlē sakāvi cietusi Artūra Šilova un Teodora Bļugera pārstāvētā Vankūveras ''Canucks'', kas izbraukumā ar 1:5 atzina Edmontonas ''Oilers'' pārākumu. Sērijā rezultāts kļuvis neizšķirts 3-3.
Mets Dušeins. Foto: AP/Scanpix

Dušeins ar vārtiem otrajā papildlaikā ieved "Stars" konferences finālā

Izceļoties ar precīzu metienu pret savu bijušo komandu, Mets Dušeins Stenlija kausa izcīņas otro kārtu ļāvis pārvarēt Dalasas "Stars" komandai, kas sestajā sērijas mačā ar 2:1 uzvarēja Kolorado "Avalanche", tādējādi kļūstot par trešo pusfinālu sasniegušo komandu.
Floridas spēlētāji pēc vārtu guvuma. Foto: USA Sports Today. Scanpix
5

Forslings ar vēliem vārtiem nodrošina "Panthers" vietu Stenlija kausa pusfinālā

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņā otro kārtu pārvarējusi Floridas "Panthers", kuru pārstāv latvietis Uvis Jānis Balinskis. "Panthers" sērijā līdz četrām uzvarām ar 4-2 pārspēja Bostonas "Bruins", gūstot uzvaras vārtus izšķirošajā mačā vien pusotru minūti pirms pamatlaika beigām (2:1).