Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Polija vairākumā nodrošina uzvaru, latvietes spēlēs ar Dāniju

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Polija vairākumā nodrošina uzvaru, latvietes spēlēs ar Dāniju
Polijas izlase apliecināja favorītu statusu mačā ar Dāniju, foto: IFF Floorball

Trešo pasaules florbola čempionātu pēc kārtas par 5. vietu pasaulē sacentīsies Slovākijas un Polijas izlases. Tas kļuva zināms pēc tam, kad polietes ar rezultātu 7:3 pieveica Dāniju, trīs vārtus iemetot skaitliskajā vairākumā.

Pirmā trešdaļa aizritēja ar nelielu Polijas izlases pārākumu, taču viņām savas iespējas izmantot neizdevās un pārtraukumā komandas devās pie tāda paša rezultāta, kāds tas bija, spēlei sākoties – 0:0. Otrās trešdaļas ievadā polietes divas minūtes spēja izturēt skaitliskajā mazākumā, bet, brīdī, kad pašas nopelnīja iespēju spēlēt vairākumā, prata atklāt rezultātu. Skaistu kombināciju ar metienu tukšos vārtos no tuvas distances noslēdza Hanna Samsona. Trešdaļas turpinājumā dānietes nopelnīja vēl divus noraidījumus. Ja pirmo izdevās izturēt, tad par otro tika samaksāts dārgi, kad trešdaļas izskaņā partneres piespēli uz vārtu priekšu neizdevās izmantot Malvinai Zagorskai, taču savu iespēju garām nelaida Samsona, dubultojot pārsvaru – 2:0.

Trešajā periodā bija nospēlētas vien 34 sekundes, kad piespēli vārtu priekšā precīzā metienā pārvērta Sofija Vestergārda Frederiksnea, vienus vārtus atspēlējot. Taču drīz pēc tam sekoja kārtējais noraidījums, kuru steidza izmantot Gabriela Vojčika, esot rezultatīva no vārtu priekšas. Mača 46. minūtē polietes guva vārtus arī spēlējot vienādos sastāvos, kad Zagorska centrā pārķēra piespēli un ar velkošu metienu panāca 4:1. Drīz pēc tam polietes gan kļūdījās savā zonā, kad aizsardze neveiksmīgi pret laukuma apmali centās izdarīt piespēli komandas biedrenei – bumbiņa neveikli atlēca vārtu priekšā, kur atradās Estere Jūla Tomsena, panākot 2:4, atjaunojot intrigu. To gan drīz vien kliedēja polietes, kad pretuzbrukumā vārtsardze noticēja Zuzanas Krživakas māņkustībai, kura rādīja, ka izdarīs metienu. Tomēr sekoja piespēle uz pretējo malu, no kurienes Māja Helmana viegli raidīja bumbiņu vārtos. Piecas minūtes pirms cīņas beigām Zagorska no laukuma centra iemeta tukšos vārtos. Frederiksena vēl paspēja vienus vārtus atspēlēt, taču lielisks metiens sekundi pirms mača beigām padevās arī Helmanai, kura panāca 7:3 Polijas labā, tā arī noslēdzoties šai cīņai.

Līdz ar to trešo čempionātu pēc kārtas par 5. vietu pasaulē sacentīsies Polijas un Slovākijas izlases. Tikmēr Dānija pret Latviju spēkosies par 7.vietu pasaulē. Abas šīs spēles tiks aizvadītas svētdien.

Norvēģija pārbauc pāri mājiniecēm

Turnīra noslēdzošajā spēlē visas negācijas par izgāzto pasaules čempionātu uz mājinieču Singapūras komandas fona izgāza Norvēģijas valstsvienība, kas pēc grupu turnīra spēlēm izskatījās kā reālākā pretendente uz 5.vietu čempionāta noslēgumā, taču sāpīgie zaudējumi gan Dānijai kvalifikācijas kārtā, gan pēc tam arī vācietēm, lika Norvēģijai čempionāta noslēgumā cīnīties tikai par 11. vietu, pretim saņemot Singapūru, kas turnīra ievadā arī demonstrēja atzīstamu sniegumu, bet uz beigām sniegums kritās. Mačā pret norvēģietēm līdz mača 15. minūtei rezultāts bija neizšķirts 0:0, taču līdz pārtraukumam eiropietes guva trīs bezatbildes vārtus, iekrājot solīdu pārsvaru. Pēc līdzīga scenārija aizritēja arī otrais periods, kad līdz 28. minūtei rezultāts nemainījās, bet tad divi vārtu guvumi norvēģietēm, kas deva 5:0 vadību. Perioda izskaņā vienus vārtus guva arī mājinieces, bet noslēdzošajam spēles nogrieznim aziātēm vairs spēki nebija, ielaižot astoņas bumbiņas savā cietoksnī un ciešot sagrāvi ar 1:13. Vēl viena sekmīga spēle Rikei Hansenai, kurai četri vārtu guvumi un viena piespēle.

Pasaules florbola čempionāts, 8. spēļu diena

LaiksFāzeSpēle
05:00Par 5.-8.vietuLatvija – Slovākija4:6
06:30Par 5.-8.vietuPolija – Dānija7:3
08:00Par 11.vietuSingapūra – Norvēģija1:13
11:00PusfinālsSomija – Čehija
14:15PusfinālsZviedrija - Šveice

2023. gada pasaules čempionāta noslēguma tabula

VietaIzlase
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.Japāna
10.Vācija
11.Norvēģija
12.Singapūra
13.Igaunija
14.ASV
15.Francija
16.Austrālija