Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Dāvis Bertāns: "Žēl, ka FIBA iepriekš nepadomāja par pārmaiņu sekām"

Rolands Eliņš

Dāvis Bertāns: "Žēl, ka FIBA iepriekš nepadomāja par pārmaiņu sekām"
Dāvis Bertāns. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns intervijā „Eurohoops” pastāstīja, ka cenšas sekot sava brāļa Daira un viņa pārstāvētās komandas „Olimpia Milano” spēlēm Eirolīgā, kā arī norādīja, ka jaunais FIBA kalendārs ir ar pozitīviem aspektiem, taču klubu sezonas laikā izveidotie logi tāpat nodara skādi basketbolam kopumā.

„Nebija pareizi, ka sezonas kalendārā tiek ieviesti izlašu logi pirms visa situācija ar FIBA un Eirolīgu ir atrisināta,” izteicās Sanantonio „Spurs” spēlējošais Dāvis Bertāns, kurš Latvijas izlasei lielākajā daļā Pasaules kausa atlases maču nevar palīdzēt, jo NBA nekādus izlašu pārtraukumus negatavojas ieviest.

„Viņi mainīja Eiropas čempionāta formātu, sākot to rīkot ik pēc četriem gadiem, tādējādi dodot spēlētājiem vienu vasaru brīvu,” sacīja Bertāns. „Atpūta noteikti nāks basketbolistiem par labu. Viņi arī izveidoja izlašu logus, lai spēlētājiem vairs nebūtu jāpiedzīvo trakās vasaras, kad bijs pilns ar spēlēm, taču arī izlašu logi basketbolam nodara daudz slikta. Žēl, ka viņi nepadomāja par pārmaiņu sekām iepriekš. Eiropas čempionvienība tagad nemaz netiek uz Pasaules kausu – tas ir traki.”

Bertāns atsaucās uz Slovēnijas izlases sasniegto šajā kvalifikācijas ciklā – spēlējot vienā grupā ar Latviju, slovēņi jau zaudējuši cerības tikt uz Pasaules kausa finālturnīru, lai gan gadu iepriekš kļuva par Eiropas čempioni. Slovēnijai tagad gan ir pavisam cits sastāvs, un izlases lielākais talants Luka Dončičs aizņemts NBA.

Bertāns atzina, ka arī Latvijai nebūs viegli kvalificēties Pasaules kausam: „Mūsu izlases galvenais mērķis ir tikt uz Pasaules kausu, bet tas nebūs viegli. Mēs esam ļoti tuvu. Spēle pret Melnkalni savā laukumā bija ļoti svarīga. Neizdevās uzvarēt, bet izredzes nav zaudētas, un svarīgi, ka tikšana uz Pasaules kausu ir mūsu pašu rokās.”

Bertāns pieminēja, laika zonu lielās atšķirības dēļ nav viegli sekot līdz Eirolīgas notikumiem, taču viņš cenšas pavērot vismaz sava brāļa Daira spēle Milānā: „Milānai ir ļoti spēcīgs papildinājums Maika Džeimsa personā. Cerams, ka Nemaņja Nedovičs drīz atgriezīsies, bet Džeimsa pievienošanās viņiem bija liels pluss. Milānai noteikti vajadzētu tikt izslēgšanas spēlēs un cerams, ka vēl tālāk.”

Izmantotie resursi:
https://www.eurohoops.net/en/eurole...

  +4 [+] [-]

, 2018-12-09 17:15, pirms 5 gadiem
Pieņemt lēmumu un nenodrošināt tā izpildi no visām iesaistītajām personām - tā ir rupja FIBA`s kļūda.

  +1 [+] [-]

, 2018-12-09 17:22, pirms 5 gadiem
Teorētiski jau visiem skaidrs, ka tāda sistēma ir netaisnīga un nepareiza. Var paņemt un štancēt tādas intervijas kaudzēm, kur kāds nesaprot šo sistēmu... Bet, atbildīgie nepiedāvā kādu pretimnākšanu, lai tā nebūtu! Līdz ar to ir aizdomas, ka šādas intervijas lasīsim arī turpmākajos gados.

  +2 [+] [-]

, 2018-12-09 17:29, pirms 5 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Teorētiski jau visiem skaidrs, ka tāda sistēma ir netaisnīga un nepareiza. Var paņemt un štancēt tādas intervijas kaudzēm, kur kāds nesaprot šo sistēmu... Bet, atbildīgie nepiedāvā kādu pretimnākšanu, lai tā nebūtu! Līdz ar to ir aizdomas, ka šādas intervijas lasīsim arī turpmākajos gados.
Lūdzu, Tonijs Pārkers ieminējās, kā šo sistēmu varētu pārmainīt, lai tā viena vasara brīva būtu. Problēma jau tā, ka FIBA tas neinteresē, viņiem interesē, pacelt kopejo apmeklējumu un tādejādi arī ieņemumus pacelt, kas dotu vairāk līdzekļus viņiem. Visas darbības ap čempionlīgas dibināšanu utt. skaidri norādīja, ka viņiem ir vienaldzīgi spēlētāji utt.

  +3 [+] [-]

, 2018-12-09 17:31, pirms 5 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Teorētiski jau visiem skaidrs, ka tāda sistēma ir netaisnīga un nepareiza. Var paņemt un štancēt tādas intervijas kaudzēm, kur kāds nesaprot šo sistēmu... Bet, atbildīgie nepiedāvā kādu pretimnākšanu, lai tā nebūtu! Līdz ar to ir aizdomas, ka šādas intervijas lasīsim arī turpmākajos gados.
Vai tad labāk ir klusēt, un izlikties, ka vis ir kārtībā?

  -4 [+] [-]

, 2018-12-09 19:17, pirms 5 gadiem
Nu Dāvi, cik var vienu un to pašu malt? Viņš katrā izlašu logā par to runā, viens un tas pats. Nu ja problēma netiek risināta tad lai ir kā ir!

  -1 [+] [-]

, 2018-12-09 21:43, pirms 5 gadiem
Real Rebel rakstīja: Lūdzu, Tonijs Pārkers ieminējās, kā šo sistēmu varētu pārmainīt, lai tā viena vasara brīva būtu. Problēma jau tā, ka FIBA tas neinteresē, viņiem interesē, pacelt kopejo apmeklējumu un tādejādi arī ieņemumus pacelt, kas dotu vairāk līdzekļus viņiem. Visas darbības ap čempionlīgas dibināšanu utt. skaidri norādīja, ka viņiem ir vienaldzīgi spēlētāji utt.
Latvijā visas spēles bija ļoti labi apmeklētas, dažas izpārdotas.

     [+] [-]

, 2018-12-10 17:13, pirms 5 gadiem
sandis444444 rakstīja: Nu Dāvi, cik var vienu un to pašu malt? Viņš katrā izlašu logā par to runā, viens un tas pats. Nu ja problēma netiek risināta tad lai ir kā ir!
Neiedomājies, ka viņam tiek vienkārši uzdoti vieni un tie paši jautajumi. Nejau Dāvis zvana žurnālistam un lūdz šo visu uzrakstīt