Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Karašausks: "Kāpēc visi domā, ka man "Skonto" bija konflikts ar Paharu?"

Agris Suveizda

Karašausks: "Kāpēc visi domā, ka man "Skonto" bija konflikts ar Paharu?"
Artūrs Karašausks nopelna pendeli pret Lihtenšteinas U21 izlasi
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Pateicoties Artjoma Rudņeva un Valērija Šabalas diskvalifikācijām, Latvijas U21 izlases uzbrucējs Artūrs Karašausks tika izsaukts uz lielo izlasi rītvakar gaidāmajai spēlei pret Grieķiju. Rīgas "Skonto" uzbrucējs, kurš ar 14 vārtiem ir labākais Virslīgas bombardieris, sarunā ar portālu Sportacentrs.com nepiekrita, ka šobrīd būtu labākajā formā karjerā - viņa labākie gadi bija vēl "Olimpa" laikos.

"Vispār, jā - protams, ka tas bija pārsteigums. Taču, kad uzzināju, ka ir diskvalificēts Artjoms un Valērijs, cerēju un gaidīju, ka varētu tikt izsaukts," sacīja Artūrs Karašausks. "Vispirms man piezvanīja Tamazs Pertija. Un tad piezvanīja Roberts Mežeckis [izlases menedžeris - A.S.] un pateica, ka esmu izsaukts uz Latvijas izlasi. Tas notika sestdien ap diviem pēcpusdienā."

Marians Pahars vairākās intervijās un preses konferencēs nav slēpis, ka Karašausks ir tuvumā lielajai izlasei. "Nē, personīgi man Pahars to nav teicis. Ar mani viņš nebija runājis, taču esmu lasījis viņa intervijas. Strādāju, centos un ļoti gribēju tikt izlasē. Un esmu ļoti priecīgs, ka esmu atgriezies nacionālajā izlasē," teica Karašausks.

Ceturtdien Latvijas U21 izlase Slokā atzina pirmā groza komandas Šveices pārākumu (0:2). Karašausks tāpat kā Dainis Kazakevičs un vairāki citi spēlētāji gan atzina, ka ar Šveici bija iespējams cīnīties: "Bija, bija - bija ļoti lielas iespējas. Protams, pietrūka divu mūsu uzbrucēju [Valērija Šabalas un Denisa Rakela, kuri tika izsaukti uz lielo izlasi]. Ja viņi būtu ierindā, domāju, ka pacīnītos par neizšķirtu - ja klāt būtu veiksme, varbūt pat par uzvaru. Neteikšu, ka Šveice bija ļoti spēcīga."

"Protams. Pats arī gāju uz to, lai šī sezona būtu laba, un gribēju atgriezties tajā pašā līmenī, kādā biju agrāk. Pagaidām viss sanāk - cerams, ka tā arī turpināšu un nebūs traumu," Karašauskam pēc sliktas iepriekšējās sezonas pašam nebija pārsteigums, ka šogad spēlē tik spilgti. "Vai esmu līdzšinējās karjeras virsotnē? Domāju, ka nē. [Pauze] Domāju, ka labākie bija "Olimpa" gadi."

Par spīti neapšaubāmam talantam, Karašauska karjeras attīstība pēc debijas Latvijas izlasē 2010.gadā nebija tik spoža, kā tika cerēts. Kā viens no iemesliem, kādēļ "Skonto" ar Artūru nerēķinājās pāris iepriekšējās sezonās, tika minēts viņa raksturs un iespējamais konflikts ar kluba treneriem, tostarp pašreizējo valstsvienības galveno treneri Paharu, taču Karašausks to pilnībā noliedz: "Man ar viņu vispār nebija konflikta. Kāpēc jūs visi domājat, ka man ar viņu bija konflikts? Man nebija nekāda konflikta. Nespēlēju tādēļ, ka tolaik vienkārši nebiju tik labs. Nebiju savā labākajā formā."

"Pēc Tamaza kļūšanas par treneri "Skonto" ir ļoti mainījies. Tamazs ir ļoti prasīgs treneris. Viņam ir svarīga katra detaļa, katrs centimetrs. Viņš ir ļoti prasīgs, un man tas patīk. Tagad spēlējam agresīvu uzbrukuma futbolu. Ar presingu - spēlējam ļoti ātru futbolu. Šāda tipa futbols ir fantastisks, un es to ļoti mīlu," Karašausks turpināja. Artūrs ar Valēriju ir galvenie konkurenti cīņā par Virslīgas labākā snaipera titulu, taču Karašausks cer, ka tas nekādi netraucēs ne viņiem, ne komandai: "Grūti teikt. Domāju, ka nebūs nekādas skopošanās no mūsu puses. Ja man būs izdevība atdot piespēli, vienmēr to izdarīšu. Un ceru, ka atdos arī viņš. Mums nav jādomā par to, kurš kļūs par labāko vārtu guvēju. Mums ir jādomā tikai par čempionu titulu."

  +4 [+] [-]

, 2013-09-09 13:47, pirms 11 gadiem
Varbūt nebija arī konflikts. Bet uz Pertiju laikam tā sprēgāt nevar, ne?

  +3 [+] [-]

, 2013-09-09 13:56, pirms 11 gadiem
Sprēgājot vai nē, bet dzīve tāpat saliks visu pa plauktiņiem.
Kur palika raksts par ziemassvētku eglīti?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2013-09-09 14:32, pirms 11 gadiem
Bet Starkovu tik un tā viņš pasūtija.

  +4 [+] [-]

, 2013-09-09 14:58, pirms 11 gadiem
picamen2 rakstīja: Bet Starkovu tik un tā viņš pasūtija.
un no Skonto,lietuviesu vartu, vira dabuja biete, par spregasanu

     [+] [-]

, 2013-09-09 15:39, pirms 11 gadiem
Tiko pateica, ka Pertija labaaks par Paharu.

     [+] [-]

, 2013-09-09 22:01, pirms 11 gadiem
Kāpēc visi tā domā? Tāpēc, ka toreiz Karašauska nespēlēšana netika izskaidrota un drīz vien viņš nonāca Gulbenē uz īri. Pēcāk vēl tika runāts par zvaigžņu slimību, kuru Artūrs pats arī pirms šīs sezonas atzina un sacīja, ka tagad atkal ir gatavs strādāt. Sezonu aizvada teicami, cerams, ka otro iespēju izlasē viņš izmantos, kamēr Šabala un Rudņevs nevar spēlēt.