Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:813, Did:0, useCase: 3

Vai Šarapova pārtrauks 16 zaudējumu sēriju pret Viljamsu?

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Vai Šarapova pārtrauks 16 zaudējumu sēriju pret Viljamsu?
Marija Šarapova
Foto: AFP/Scanpix

Šodien notiks Vimbldonas pusfināli. Pirmajā mačā plkst. 15:00 sacentīsies 2012. gada fināliste Agņeška Radvaņska un pirmoreiz līdz "Grand Slam" pusfinālam tikusī Garbinje Mugurusa. Savstarpējos mačos neizšķirts 2-2. Bet pēc tam divu bijušo čempionu duelis – 2004. gada uzvarētāja Marija Šarapova pret pieckārtējo čempioni Serēnu Viljamsu. Amerikāniete ir vadībā ar 17-2, uzvarot pēdējās 16 cīņas!

Serēna Viljamsa – Marija Šarapova

Uz ko Šarapova var cerēt šajā mačā? Uz to, kas notika pagājušajā piektdienā. Patinam filmu atpakaļ un atceramies, ka Viljamsa nospēlēja ļoti slikti un 3. setā bija iedzinējos ar 0:3 pret Hezeri Vatsoni, turklāt britu tenisiste nemācēja izservēt maču, esot vien divu punktu attālumā no sensacionālas uzvaras.

Mašai šodien vajadzēs lielu Viljamsas palīdzību, pati viņa uzvarēt nevarēs. Tas šo divu spēlētāju attiecībās ir pilnīgi skaidrs. Vai Serēna atļausies izaicināt likteni? Iespējams, taču šaubos. Kārtējo reizi jāatgādina, ka Viljamsa dzenas pakaļ kalendārajam "Grand Slam". Tā ir īpaša motivācija saņemties grūtos brīžos. Viktorija Azarenka aizvakar pusotru setu nospēlēja tā, kā Šarapova diez vai varēs, taču tik un tā nespēja uzveikt pasaules pirmo raketi.

Šarapova Viljamsu ar 6:1, 6:4 sagrāva 2004. gada Vimbldonas finālā. Maša togad arī bija pārāka sezonas finālturnīrā, amerikānieti pārspējot ar 4:6, 6:2, 6:4. Kopš tā laika abu mačus faktiski varēja nerīkot, jo iznākums bija skaidrs jau pirms došanās kortā. Šarapova Viljamsai zaudējusi 16(!) reizes pēc kārtas un Serēnu nespēja pieveikt arī janvārī "Australian Open" finālā, kad Serēna bija apslimusi.

Šajos 16 zaudētajos mačos Maša spējusi uzvarēt tikai trīs setus! Viņa zaudējusi 12 setus pēc kārtas. Kad pēdējo reizi izdevās tikt līdz 3. setam (2013. gadā Maiami), viņa pēdējā setā tika sagrauta ar 6:0. Tajā mačā (6:4, 3:6, 0:6) Šarapova bija vadībā ar setu un breiku, bet zaudēja pēdējos 10 geimus! 11 no pēdējām 12 spēlēm Viljamsa uzvarējusi divos setos. Ja Šarapova šodien kādā setā tiks līdz taibreikam, vai viņa spēs tajā uzvarēt? Mašai šogad taibreikos ir 0-5 bilance. Šarapova pret Viljamsu nekad nav uzvarējusi taibreikā, zaudējot visus trīs.

Protams, Šarapovai kādreiz beidzot ir jāuzvar Viljamsa, taču šis nav īstais turnīrs, kur tas var notikt. Viljamsa ir vien divu panākumu attālumā no ceturtā "Grand Slam" titula pēc kārtas. Tas ir spēcīgs arguments Viljamsas uzvaru sērijas turpināšanai. Šarapova pati gan uzskata, ka katra spēle ir pilnīgi jauna cīņa. Taisnība, bet jauns mačs bija arī iepriekšējās 16 reizēs, kad nekas prātīgs nesanāca. Turklāt jāatceras, ka Serēnai ar Šarapovu nav draudzīgas attiecības, tāpēc šiem mačiem viņa spēj noskaņoties īpaši un mēdz savu labāko tenisu spēlēt jau no mača sākuma.

Kas Šarapovai nepieciešams, lai tomēr uzvarētu? Augsts pirmās serves procents ir vitāls. Šarapova šajā turnīrā uzvarējusi 75% punktus ar pirmo servi, bet ar otro tikai 41%. Skaidrs, ka otrā serve ir lielākais vājuma punkts. Šarapovai piecos mačos ir 38 dubultkļūdas. Šarapovai labās izredzes varētu būt garākās izspēlēs, kuru uz zālāja seguma tomēr tik daudz nemaz nav. Krievijas pirmā rakete šajā turnīrā uzvarējusi 57% punktu spēlē no gala līnijas. Statistiku var pētīt daudz un mēģināt atrast vēl vairāk plusu un mīnusu, taču viens ir skaidrs. Ja abas spēlēs savu labāko tenisu, uzvarēs Viljamsa.

Agņeška Radvaņska – Garbinje Mugurusa

Radvaņskai šodien pluss būs pieredze, jo viņa zina, kā uzvarēt Vimbldonas pusfinālā, to izdarot pirms trim gadiem. Mugurusai šodien būs karjeras pirmais "Grand Slam" pusfināls. Uztraukums tik lielā mačā var nospēlēt negatīvu lomu. Aga 2012. un 2014. gadā viegli uzvarēja pirmos divus mačus pret Mugurusu, viņu sakaujot ar rezultātiem 6:3, 6:2 un 6:1, 6:3. Šogad situācija mainījusies, un abos 2015. gadā notikušajos mačos uzvarējusi Spānijas tenisiste. Viņa ar 3:6, 7:6(4), 6:2 pārāka bija Sidnejā un ar 6:4, 6:2 uzvarēja arī Dubaijā.

Neskatoties uz dotībām, Mugurusa līdz šim uz zālāja seguma ar spīdošiem rezultātiem nebija izcēlusies. Viņai šonedēļ tikai otrais pusfināls uz šīs seguma. Pirmais bija 2013. gadā mazajā turnīrā Hertogenbošā. Tikmēr Radvaņskai būs sestais zālāja pusfināls, viņa uzvarējusi trīs no iepriekšējiem pieciem.

Radvaņskai ir lielisks aizsardzības teniss, liekot pretiniecēm izdarīt papildus sitienus, turklāt nereti viņas sāncensēm jānospēlē īpaši, lai pārspētu Agu. Mugurusai ir daudz jaudīgāks uzbrukums, viņa arī spēlē krietni riskantāk ar visām no tā izrietošajām sekām. Ja Garbinje nospēlēs stabili, nepieļaujot pārāk daudz kļūdu, viņai ir iespējas pagarināt uzvaru sēriju pret Polijas pirmo raketi.

Kur skatīties?

Vimbldona ir vienīgais no četriem "Grand Slam" turnīriem, kuru nerāda Eurosport. Lielbritānijā raidtiesības pieder BBC, turnīru rādīs arī ASV sporta mediju milzis ESPN. Britu salās dzīvojošie un tie, kuri prot tikt pie Lielbritānijas IP, straumēšanas pakalpojumu bez maksas var izmantot BBC mājaslapā.

     [+] [-]

, 2015-07-09 10:06, pirms 9 gadiem
Nu nav jau Mašai nopietnu argumentu lai uzvarētu Serēnu.

     [+] [-]

, 2015-07-09 10:47, pirms 9 gadiem
aizermans rakstīja: Nu nav jau Mašai nopietnu argumentu lai uzvarētu Serēnu.
Arguments var but,ja pati Serena speles slikti,bet sharapovai viss ies no rokas!

     [+] [-]

, 2015-07-09 11:19, pirms 9 gadiem
Ir vispār garajai ar kādu draudzīgas attiecības? Domāju, ka nē

Kad Serēna tiek tik tālu, cik fiasko viņa ir piedzīvojusi? Netīkas rakt, pēdējais bija pret Semu. Tur viņai bij rasistisks iemesls ekspoldēt
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-07-09 13:03, pirms 9 gadiem
jaaa.

     [+] [-]

, 2015-07-09 13:48, pirms 9 gadiem
edvins_straume_107735 rakstīja: Krievenei nav nekādu variantu. Radwanska - Muguruza - atbalstu abas tenisistes - tā kā man pilnīgi vienalga, kura no viņām tiks finālā. Kaut kādas izredzes uzvarēt Serēnu no atlikušajām tenisistēm varētu būt tikai Muguruzai. Tas arī viss.
Pilnīgi piekrītu. Mugurusa ir vienīgā no atlikušajām tenisistēm, kurai ir kaut kādas cerības pret Serēnu.