Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

Čavi vēlas atgūt uzvarētāju mentalitāti un slavē Dembelē, Laporta nosaka Barselonas mērķus

Agris Suveizda

Čavi vēlas atgūt uzvarētāju mentalitāti un slavē Dembelē, Laporta nosaka Barselonas mērķus
Čavi Ernandess. Foto: AP/Scanpix

Spānijas futbola klubs "Barcelona" šodien oficiāli prezentēja jauno komandas galveno treneri – kluba leģendu Čavi Ernandesu, kurš iepriekšējos divus gadus vadīja Kataras klubu "Al-Sadd" un ar kuru līgums parakstīs līdz 2024. gada vasarai.

"Vispirms komandā ir jāievieš un jānosaka skaidri noteikumi un tad varēsim runāt par vērtībām, attieksmi, jo, ja mums nebūs šo vērtību, mums nebūs arī komandas. Un tikai pēc tam, kad tas būs panākts, varēsim runāt par spēles modeli, par to, kā aizsargāsimies un kā uzbruksim. Manuprāt, pirmā prioritāte ir noteikumu ieviešana," teica 41 gadu vecais Čavi, kurš kā spēlētājs ar "Barcelona" kļuva par astoņkārtēju Spānijas čempionu un četras reizes triumfēja UEFA Čempionu līgā.

"Mums ir jāstrādā katru dienu. Mēs esam "Barcelona" – labākais klubs pasaulē. Manā izpratnē ir skaidrs, ka mums ir jāatgriežas pie tā, ka panākumi ir jāpieprasa un ka spēlētājiem ir skaidrs, kas viņiem ir jādara katrā spēles brīdī. Tikai tā ir iespējams sasniegt lielus rezultātus," kādreiz izcilais pussargs turpināja.

Čavi atzina, ka viņu uztrauc savainojumu biežums komandā, bet par izmaiņām sastāva komplektācijā un nākamajiem pāreju periodiem runāt vēl ir pāragri. Treneris gan deva skaidru mājienu, ka vēlas, lai kluba vadība pagarinātu līgumu ar franču malējo uzbrucēju Usmanu Dembelē, kura pašreizējais līgums beigsies vasarā: "Manuprāt, Dembelē var kļūt par labāko spēlētāju pasaulē savā pozīcijā. Taču ar viņu ir jāstrādā, ir jābūt prasīgam. Tas būs atkarīgs no viņa paša – no viņa mentalitātes, veselības, snieguma. Viņa līguma pagarināšana ir mana prioritāte."

Pēc izlašu pauzes Čavi debija gaidāma ar Barselonas derbiju mājās pret "Espanyol", un "Barcelona", neuzvarējusi četrās spēlēs pēc kārtas, Spānijas čempionātā ieņem tikai devīto vietu. Kluba prezidents Žuans Laporta preses konferencē arī atklāja sezonas mērķus: "Labāko četrinieks Spānijas čempionātā un astotdaļfināls Čempionu līgā ir nepieciešams, lai saglabātu mūsu prestižu. Un mums ne tikai ir jātiek četriniekā, bet arī jābūt konkurētspējīgiem."