Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2985, Did:0, useCase: 3

"SK Latgols" izcīna pirmo uzvaru

Ritvars Raits
Ritvars Raits

"SK Latgols" izcīna pirmo uzvaru
Edvīns Matvejenko (SK "Ludza"). Foto: Ritvars Raits

Latvijas čempionāta handbolā Betsafe vīriešu Virslīgā pie pirmā panākuma tikusi Ludzas "SK Latgols", kas šodien pretinieku laukumā ar 39:34 (20:15) pieveica komandu "Salaspils". Rezultatīvākais uzvarētāju rindās ar deviņiem goliem bija Edvīns Matvejenko.

Ludzas "SK Latgols" līdz šodienai bija zaudējusi visās piecās spēlēs, bet "Salaspilij" bija divas uzvaras un divi zaudējumi. Abu komandu savstarpējās spēles rezultātu pēc vienas aizvadītas minūtes ar precīzu metienu atklāja ludzānietis Aivars Strazds (1:0). Jau nākamajā minūtē ar vārtu guvumu atbildēja salaspilietis Ivars Brics (1:1). Neizšķirts rezultāts (2:2) bija arī 3. minūtē, bet tad viesus vadībā ar 3:2 izvirzīja Jānis Pavlovičs. Kopš šī brīža Ludzas komanda vadības grožus no rokām vairs neizlaida. Pēc nospēlētām 30 minūtēm Ludzas komandai bija piecu vārtu handikaps (20:15), šo pārsvaru viesi nosargāja līdz finālsvilpei, nodrošinot komandai "SK Latgols" pirmo uzvaru šosezon – 39:34.

Rezultatīvākais uzvarētāju rindās ar deviņiem vārtu guvumiem bija Edvīns Matvejenko. Viņa komandas biedram Jānim Pavlovičam astoņi goli, Romans Borodkins un Aivars Strazds guva pa sešiem vārtiem, bet Guntars Lipskis - piecus. Mājinieku komandas labā Eduards Malahovs guva desmit vārtus, Artūrs Kļaviņš - septiņus, Matīss Strautnieks - sešus, bet Justs Vidzis - trīs. Ludzas "SK Latgols" pēc šīs uzvaras turnīra tabulā ir divi punkti, bet joprojām pēdējā pozīcija. "Salaspils" ar četriem punktiem ieņem 5.vietu.

"Salaspils" – "SK Latgols" 34:39 (15:20)
"Salaspils": Eduards Malahovs 10/17, Artūrs Kļaviņš 7/10, Matīss Strautnieks 6/11, Justs Vidzis 3/4, Ivars Brics 2/3
"SK Latgols": Edvīns Matvejenko 9/15, Jānis Pavlovičs 8/10, Romans Borodkins 6/6, Aivars Strazds 6/7, Guntars Lipskis 5/14

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola Federācija