Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

F1 čempions Hamiltons izveidojis pats savu komandu

Juris Grīns
Juris Grīns

F1 čempions Hamiltons izveidojis pats savu komandu
Foto: X44

Seškārtējais "Formula 1" pasaules čempions un pašreizējais kopvērtējuma līderis Lūiss Hamiltons ir prezentējis pats savu sacīkšu komandu X44, kas būs redzama uz starta pirmajā "Extreme E" seriāla sezonā.

Šī ir pirmā reize, kad Hamiltons kļuvis par kādas komandas īpašnieku, bet tās nosaukumā izmantots viņa F1 sacīkšu numurs 44, ar ko brits sacensībās piedalās kopš 2014. gada.

"Extreme E" autosacīkstēs tiks startēs ar elektriskiem, 550 zirgspēkus jaudīgiem apvidus automobiļiem, bet posmi norisināsies tādās neparastās vietās kā Senegālas Rozā ezera apkaime, Saūda Arābija, Nepālas Himalaju kalni, Grenlande un Brazīlijas Amazones lietus meži. Pats Hamiltons gan nebūs viens no komandas pilotiem.

"Tas ir aizraujošs jauns projekts, un būs interesanti ieņemt citādu lomu komandā, nevis būs tās sacīkšu braucējam," komentē Hamiltons. "Visvairāk mani saista tas, ka "Extreme E" čempionāts ne tikai vērsīs uzmanību uz mūsu planētas kritiskākajām vides problēmām, bet arī kaut ko darīs tā labā, sadarbojoties ar vietējām labdarības organizācijām."

Pirmās sacensības notiks jau 2021. gada janvārī, bet šobrīd dalību pieteikušas vēl septiņas citas komandas - "Techeetah", "Abt", "Andretti/United Autosports", "Chip Ganassi Racing", HWA, QEV un "Veloce". Katrā no tām būs jāstartē pa vienai sievietei un vienam vīrietim, ar mērķi veicināt dzimumu līdztiesību.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...

  +1 [+] [-]

, 2020-09-08 13:14, pirms 4 gadiem
Vajadzētu arī pa kādam gejam,vegānam u.t.t. Komandu īpašnieki drīkst būt tikai melnie....

     [+] [-]

, 2020-09-08 13:24, pirms 4 gadiem
Runā par planētas glābšanu un vides saudzēšanu, bet tajā pašā laikā sponsorēs vides bojāšanu.

     [+] [-]

, 2020-09-08 14:24, pirms 4 gadiem
Iesaku Hamim katrā posmā izmantot tikai vienu riepu komplektu nu tā, lai nepiesārņo vidi pa daudz ar gumīju.

     [+] [-]

, 2020-09-08 17:13, pirms 4 gadiem
Slikts uzstādījums, komandā jāparedz vietu arī transpersonām