Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

"Dinamo" pirmo reizi Horvātijā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Dinamo" pirmo reizi Horvātijā
Zagrebas "Medveščak" debijā izrēķinājās ar Maskavas CSKA
Foto: medvescak.com

Sestā Kontinentālās hokeja līgas sezona uzņem arvien straujākus apgriezienus. Šovakar otro maču aizvadīs Rīgas "Dinamo", kas pirmo reizi vēsturē viesosies Horvātijā un spēkosies ar debitanti Zagrebas "Medveščak". Spēles sākums pulksten 20:30, tās tiešraide būs pieejama "Viasat Sport Baltic" un KHL TV kanālos.

"Pagaidām nezinu neko," nākamo pretinieku Zagrebas "Medveščak" pēc pirmās uzvaras jaunajā Kontinentālās hokeja līgas sezonā komentēja Rīgas "Dinamo" uzbrucējs Gints Meija. 26 gadus vecais hokejists guva "Dinamo" pirmos vārtus sezonā, ripu Minskas "Dinamo" cietoksnī raidot 89. sekundē. Uzvaras metiens 10. minūtē kanādieša Kaila Vilsona, kurš realizēja skaitlisko vairākumu, kontā.

Lai gan rīdzinieki aizvadīja varenu pirmo trešdaļu, panākums nenāca viegli -, esot vadībā ar minimālu pārsvaru (2:1), izskaņā nācās izturēt Minskas "Dinamo" spiedienu. "Aizsardzības zonā pārāk bieži pazaudējām spēlētājus. Tāpat ripa ātrāk jādabū ārā," uzlabojamos rādītājus komentēja Meija. Pēc hokejista domām, neizteiksmīgais noslēgums skaidrojams ar psiholoģisko faktoru.

Taču 16 metienus atvairījušajam zviedram Mikaelam Telkvistam grūtāka izvērtās spēles pirmā puse. "Vienmēr ir vieglāk, ja ir daudz metienu. Nācās gaidīt piecas minūtes līdz vienam metienam, tad atkal piecas," atzina pieredzējušais vārtsargs. Pret "Medveščak" Telkvistam par metienu daudzumu nebūs jāsatraucas - Horvātijas komandu pārstāv Nacionālajā un Amerikas Hokeja līgā spēlējuši hokejisti, turklāt Zagrebā mači notiek uz mazā laukuma.

Debijas spēlē "Medveščak" savā laukumā ar 7:1 sagrāva Maskavas CSKA, kas pagājušajā sezonā ierindojās otrajā vietā Rietumu konferencē, bet vasarā piesaistīja divkārtējo Gagarina kausa čempionu Alekseju Morozovu. Vēsturiskos pirmos vārtus 5. minūtē guva Džonatans Čīču - uzbrucējs, kurš 2006. gadā Sanhosē "Sharks" rindās guva 56 vārtus, kļūstot par NHL labāko snaiperi. Pēdējās četras sezonas 33 gadus vecais kanādietis gan pavadījis līmeni zemāk - AHL.

Ar diviem vārtiem izcēlās arī Raiens Veske, taču amerikānis pievienoja arī divas rezultatīvas piespēles. 2011. un 2012. gadā viņš pārstāvēja Ņižņijnovgorodas "Torpedo", pirmajā sezonā 51 spēlē sakrājot 48 punktus. Ar to bija gana, lai ieņemtu 11. vietu KHL rezultatīvāko spēlētāju sarakstā, bet četras vietas zemāk ierindojās kanādietis Čārlzs Linglets, kurš pret CSKA nopelnīja vārtus un piespēli.

"Tā bija komanda ar otro lielāko budžetu? Rezultāts par to neliecina," tiešs bija ar 27 metieniem galā tikušais "Medveščak" vārtsargs Marks Dekaničs. 2011. gadā kanādietis AHL atvairīja 93,1% pretinieku metienu, uzrādot labāko rādītāju visā līgā.

"Mans mērķis ir jau no sākuma parādīt, ka esam izveidojuši cienīgu komandu un ka KHL ienesam jaunas vēsmas - Ziemeļamerikas komandu, kas katru vakaru aizvadīs atraktīvas spēles. Mums jāpierod pie līgas, spēles stila, spēlēšanas ārpus Zagrebas. Neizvirzām augstus uzdevumus," pauda Horvātijas kluba galvenais treneris kanādietis Marks Frenčs. Viņš pēdējās sešas sezonas pavadīja kā AHL vienības Hēršijas "Bears" galvenais treneris, 2010. gadā aizvedot komandu līdz uzvarai. Starp vadošajiem uzbrucējiem bija Vilsons no Rīgas "Dinamo".

"Medveščak" aizsardzību cementē pērn "Dinamo" rindās 35 spēles aizvadījušais un piecus punktus guvušais kanādiešu aizsargs Matjē Karls. Viņam palīdz NHL 571 spēli aizvadījušais Stīvs Montadors un Kērtiss Fosters, kura kontā ir 405 mači. Bet vienības kapteinis ir 38 gadus vecais Alans Letangs, kurš Zagrebā spēlē kopš 2009. gada. Kanādiešu aizsargs 2013. gadā bija Horvātijas valstsvienības ģenerālmenedžeris.

Rīgas "Dinamo" pirmo reizi vēsturē ar Zagrebas "Medveščak" tiksies šovakar pulksten 20:30. Spēli tiešraidē translēs gan "Viasat Sport Baltic", gan KHL televīzija. "Laukumā devāmies, lai iegūtu trīs punktus un lai parādītu, ka varam būt vienotāka komanda nekā iepriekšējā sezonā," pēc pirmās uzvaras teica Telkvists.

Sezonas pirmā izbraukuma ietvaros rīdzinieki spēlēs arī pret Maskavas "Spartak" un CSKA un Doņeckas "Donbass". Savukārt nākamais mačs savā laukumā būs 17. septembrī, uzņemot Kazaņas "Ak Bars".

Rīgas "Dinamo" sastāvs:

Vārtsargi: Mikaels Telkvists, Jakubs Sedlāčeks un Rihards Cimermanis.
Aizsargi: Sandis Ozoliņš, Krišjānis Rēdlihs, Georgijs Pujacs, Mets Robinsons, Kristaps Sotnieks, Arvīds Reķis, Oskars Cibuļskis, Rodrigo Laviņš, Edgars Siksna un Mārtiņš Porejs.
Uzbrucēji: Marcels Haščāks, Pols Šehura, Miks Indrašis, Aleksandrs Ņiživijs, Kails Vilsons, Marsels Hosa, Roberts Bukarts, Andris Džeriņš, Gints Meija, Juris Upītis, Artūrs Kuzmenkovs, Mārtiņš Cipulis, Vitālijs Pavlovs, Gunārs Skvorcovs un Deivids Sarkanis.

1 2 3 4 5 6 7 228 komentāri

 +10 [+] [-]

, 2013-09-08 00:17, pirms 11 gadiem
Veiksmi! Jāturpina iesāktais. par 6pt tabulā

 +17 [+] [-]

, 2013-09-08 00:19, pirms 11 gadiem
Medveģakam nav varianti pret mūsu Dinamo!

     [+] [-]

, 2013-09-08 00:21, pirms 11 gadiem
Būs grūti, jo mazais laukums, nepierasti būs. Bet jācer uz to labāko
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +23 [+] [-]

, 2013-09-08 00:24, pirms 11 gadiem
RILEY. rakstīja: Stulbais Viasat.. atkal pusi spēļu neredzēšu..
To sū..u ignorē... Rīt pa KHL TV ir tiešraide!

 +12 [+] [-]

, 2013-09-08 00:24, pirms 11 gadiem
Es loti atvainojos,bet sini spele bus zaudejums vismaz ar 4 golu parsvaru...zagrebai ir fantastiska,pieredzejusa komanda, pie tam mazais laukums viniem ir prieksrociba...vini nopera CSKA ka mazus puishelus un diemzhel ta bus ari ar Rigas Dinamo...bet protams esmu par Rigu vnk esmu godigs un liekas ceribas neloloju...bet kas zin musejiem patik paradit labu sniegumu kad tas liekas pilnigi neiespejami.. PAr Dinamo,lai veicas
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-09-08 00:24, pirms 11 gadiem
tegan būs zāģis...mazajā laukumā mūsējie varētu diezgan patizli izskatīties
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +19 [+] [-]

, 2013-09-08 00:30, pirms 11 gadiem
RILEY. rakstīja: Opā, paldies par info.
21 gadsimtā maksāt naudu par hokeja skatīšanos ir noziegums! Lielākā Dinamo kļūda 6 gadu laikā ir tieši tas, ka vairs nav spēļu pa LTV7

     [+] [-]

, 2013-09-08 00:32, pirms 11 gadiem
dinamietis92 rakstīja: Es loti atvainojos,bet sini spele bus zaudejums vismaz ar 4 golu parsvaru...zagrebai ir fantastiska,pieredzejusa komanda, pie tam mazais laukums viniem ir prieksrociba...vini nopera CSKA ka mazus puishelus un diemzhel ta bus ari ar Rigas Dinamo...bet protams esmu par Rigu vnk esmu godigs un liekas ceribas neloloju...bet kas zin musejiem patik paradit labu sniegumu kad tas liekas pilnigi neiespejami.. PAr Dinamo,lai veicas
Kas tu par dinamieti? Vienmēr novēli mūsējiem uzvaru. Iespējams medveščaka spēlētājiem sakāps un liksies ka varēs tagad visus izlikt, bet mūsējie tāpēc varētu viņus pārsteigt. Kaut vai tāpat kā pret Minsku iemetot pašā sākumā,un turpināt spēlēt kā tajā spēlē pirmos 2 periodus.
Šī solās būt viena no aizraujošākajām spēlēm priekš Dinamo,lieliska iespēja paskatīties uz ko esam spējīgi!
Par uzvaru veči!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2013-09-08 00:37, pirms 11 gadiem
dinamietis92 rakstīja: Es loti atvainojos,bet sini spele bus zaudejums vismaz ar 4 golu parsvaru...zagrebai ir fantastiska,pieredzejusa komanda, pie tam mazais laukums viniem ir prieksrociba...vini nopera CSKA ka mazus puishelus un diemzhel ta bus ari ar Rigas Dinamo...bet protams esmu par Rigu vnk esmu godigs un liekas ceribas neloloju...bet kas zin musejiem patik paradit labu sniegumu kad tas liekas pilnigi neiespejami.. PAr Dinamo,lai veicas
Nekā tur nav no viņiem, pēc sastāva mūsējie daudz labāki...franči arī PČ uzvarēja krievus, bet no mūsējiem dabūja pa muguru...tā ka esmu 100% pārliecināts, ka Medveģaku sagaida tāds pats liktenis!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2013-09-08 00:39, pirms 11 gadiem
dale rakstīja: Nu nav gan jaaraada krievijas chempionaatu valsts kanaalaa.
Sports paliek sports...tad nevar ne Eiropas, ne pasaules, nekādus čempionātus rādīt pa Latvijas kanāliem? Un ja Latvijas komanda spēle krievu čempionātā, kāpēc gan nevarētu rādīt?

  +4 [+] [-]

, 2013-09-08 00:40, pirms 11 gadiem
Mūsējiem mazais laukums nav svešs, aizvadīja 2 pārbaudes spēles mazajā laukumā, tīri labi izskatījās Dinamo (lai gan bija vāji pretinieki).
Neuzskatu, ka mūsējos sagraus. Tas, ka sameta 7 ripas ciskai, nenozīmē, ka tā notiks arī pret dinamo, varbūt pat paliks sausā.
Rīgai patīk spēlēt izbraukumos, tāpēc ceru uz skaistu uzvaru un 3 punktiem!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2013-09-08 00:42, pirms 11 gadiem
Medvebas Zagreščak!

  +5 [+] [-]

, 2013-09-08 00:43, pirms 11 gadiem
stipra komanda, būs ļoti grūta spēle. Bet jāuzvar. Par Dinamo!

  +2 [+] [-]

, 2013-09-08 00:44, pirms 11 gadiem
elvels rakstīja: 26 gadus vecais hokejists guva "Dinamo" pirmos vārtus sezonā, ripu Minskas "Dinamo" cietoksnī raidot 89. sekundē.

Viņam manliekas tik 23 gadi..
Ir ir 26 gadi, Daugavas gads manuprāt.
Man arī vēl šogad likās, ka viņš nav tik vecs. Baigi jaunais izskatās, tāpat kā Džera.

  +1 [+] [-]

, 2013-09-08 00:44, pirms 11 gadiem
Redzēs,kā Medvesčak klāsies uz lielajiem laukumiem.

     [+] [-]

, 2013-09-08 00:49, pirms 11 gadiem
pernambucano rakstīja: Medveģakam nav varianti pret mūsu Dinamo!
Heh,gribētos jau tā domāt,bet ja tomēr skatās objektīvi,visi varianti ir horvātu lāčiem. Lielākoties jau dēļ laukuma izmēriem,mēs katru dienu uz tādiem nespēlējam,kaut gan cik ir spēlēts tad sekmes nav bijušas sliktas,anyway,par uzvaru!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2013-09-08 01:07, pirms 11 gadiem
pernambucano rakstīja: 21 gadsimtā maksāt naudu par hokeja skatīšanos ir noziegums! Lielākā Dinamo kļūda 6 gadu laikā ir tieši tas, ka vairs nav spēļu pa LTV7
Maksāt par profesionālā klubu sporta skatīšanos ir vispārpieņemta prakse. Tas, ka tu esi izlutināts, jau ir cita runa. Rietumeiropā futbola līgas rāda maksas kanālos. Ja tev tāda nav, jāiet uz tuvējo bāru.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-09-08 02:25, pirms 11 gadiem
nukinsh rakstīja: Kas tu par dinamieti? Vienmēr novēli mūsējiem uzvaru. Iespējams medveščaka spēlētājiem sakāps un liksies ka varēs tagad visus izlikt, bet mūsējie tāpēc varētu viņus pārsteigt. Kaut vai tāpat kā pret Minsku iemetot pašā sākumā,un turpināt spēlēt kā tajā spēlē pirmos 2 periodus.
Šī solās būt viena no aizraujošākajām spēlēm priekš Dinamo,lieliska iespēja paskatīties uz ko esam spējīgi!
Par uzvaru veči!
taksh skaties reali nevis teelo baigo faninju naivo...

     [+] [-]

, 2013-09-08 03:17, pirms 11 gadiem
Sandis Ozolins 560000ls
Marcel Hossa 350000ls
Georgijs Pujacs 280000ls
Mikael Tellqvist 280000ls
Paul Szczechura 245000ls
Krisjanis Redlihs 210000ls
Kyle Wilson 210000ls
Aleksandrs Nizivijs 200000ls
Matt Robinson 150000ls
Miks Indrasis 140000ls
Marcel Hascak 140000ls
Jakub Sedlacek 100000ls
Gints Meija 100000ls
Arvids Rekis 100000ls
Roberts Bukarts 100000ls
Andris Dzerins 100000ls
Rodrigo Lavins 70000 ls
Oskars Cibulskis 70000 ls
Martins Cipulis 70000ls
Maris Bicevskis 70000ls
Kristaps Sotnieks 70000ls
Edgars Siksna 70000ls
Martins Porejs 70000ls
Arturs Kuzmenkovs 70000ls
Gunars Skvorcovs 70000ls
Vitalijs Pavlovs 70000ls
Juris Upitis 70000ls

info 100%

  +5 [+] [-]

, 2013-09-08 03:19, pirms 11 gadiem
profesorsk rakstīja: Sandis Ozolins 560000ls
Marcel Hossa 350000ls
Georgijs Pujacs 280000ls
Mikael Tellqvist 280000ls
Paul Szczechura 245000ls
Krisjanis Redlihs 210000ls
Kyle Wilson 210000ls
Aleksandrs Nizivijs 200000ls
Matt Robinson 150000ls
Miks Indrasis 140000ls
Marcel Hascak 140000ls
Jakub Sedlacek 100000ls
Gints Meija 100000ls
Arvids Rekis 100000ls
Roberts Bukarts 100000ls
Andris Dzerins 100000ls
Rodrigo Lavins 70000 ls
Oskars Cibulskis 70000 ls
Martins Cipulis 70000ls
Maris Bicevskis 70000ls
Kristaps Sotnieks 70000ls
Edgars Siksna 70000ls
Martins Porejs 70000ls
Arturs Kuzmenkovs 70000ls
Gunars Skvorcovs 70000ls
Vitalijs Pavlovs 70000ls
Juris Upitis 70000ls


info 100%
malacis

  +1 [+] [-]

, 2013-09-08 05:28, pirms 11 gadiem
profesorsk rakstīja: Sandis Ozolins 560000ls
Marcel Hossa 350000ls
Georgijs Pujacs 280000ls
Mikael Tellqvist 280000ls
Paul Szczechura 245000ls
Krisjanis Redlihs 210000ls
Kyle Wilson 210000ls
Aleksandrs Nizivijs 200000ls
Matt Robinson 150000ls
Miks Indrasis 140000ls
Marcel Hascak 140000ls
Jakub Sedlacek 100000ls
Gints Meija 100000ls
Arvids Rekis 100000ls
Roberts Bukarts 100000ls
Andris Dzerins 100000ls
Rodrigo Lavins 70000 ls
Oskars Cibulskis 70000 ls
Martins Cipulis 70000ls
Maris Bicevskis 70000ls
Kristaps Sotnieks 70000ls
Edgars Siksna 70000ls
Martins Porejs 70000ls
Arturs Kuzmenkovs 70000ls
Gunars Skvorcovs 70000ls
Vitalijs Pavlovs 70000ls
Juris Upitis 70000ls


info 100%
Kuriem no viņiem ir divpusējie līgumu?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2013-09-08 08:20, pirms 11 gadiem
Medveschak vartsargs : šitābija komanda ar 4. mazako budzhetu ? nehu*a nesaprotu !!!

     [+] [-]

, 2013-09-08 08:29, pirms 11 gadiem
dale rakstīja: Nu nav gan jaaraada krievijas chempionaatu valsts kanaalaa.
un spīdvejs ir jārāda? Lielākā daļa skatītāju pat noteikti nezin,kas tas ir par zvēru,kamēr ziņkārības dēļ neuzslēdz apskatīties.

     [+] [-]

, 2013-09-08 08:32, pirms 11 gadiem
Par abām komandām ,par Dinamo tikai tamdēķ ,ka daļa spēlē izlasē,bet par ZA blici tamdēļ ,ka viņi spēlē hokeju ,kas man patīk.
1 2 3 4 5 6 7 228 komentāri