Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2840, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Eiropas čempions nepilnu nedēļu līdz startam Rio pieķerts dopinga lietošanā

Eiropas čempions nepilnu nedēļu līdz startam Rio pieķerts dopinga lietošanā
Tomašs Zeļinskis
Foto: AP/Scanpix

Poļu svarcēlājs Tomašs Zeļinskis, kurš šogad kļuva par Eiropas čempionu svara kategorijā līdz 94 kilogramiem, ir pieķerts dopinga lietošanā. Pozitīva izrādījās gan A, gan B prove. Zeļinskis vēl gan plāno vērsties Sporta Arbitrāžas tiesā.

Tomašs Zeļinskis Riodežaneiro Olimpiskajā ciematā ieradās 31. jūlijā, un iepriekšējā sestdienā viņš tika informēts par pozitīvu A provi – analīzēs konstatēta nandrolona, anaboliskā steroīda, klātbūtne. Nekavējoties tika veikta B prove, kas arī izrādījusies pozitīva. Lai arī Polijas olimpiskās delegācijas preses sekretārs poļu medijiem atrunājās, ka oficiāla vēstule par B proves rezultātiem vēl nav saņemta un tādējādi Zeļinskis joprojām ir olimpiskās komandas dalībnieks, informāciju par pozitīvo B provi publiski paziņoja Polijas Svarcelšanas federācijas prezidents Šimons Koleckis.

"Tas mums ir šoks. Kā sitiens zem jostas vietas," paziņojumā rakstīja Koleckis. "Vēlos no sirds atvainoties visiem Polijas līdzjutējiem, ka viņiem Rio olimpisko spēļu laikā jāizjūt kauns visas pasaules priekšā par skandālu, ko izraisījis Svarcelšanas federācijas pārstāvis."

Tomašs Zeļinskis, kuram oktobrī apritēs 26 gadi, šogad kļuva par Eiropas čempionu svara kategorijā līdz 94 kilogramiem. Raušanā Zeļinska rezultāts bija 176 kilogrami (pirmā vieta), bet grūšanā – 211 kilogrami (otrā vieta). Kopsummā Zeļinskis pievārēja 387 kilogramus, tuvākos sekotājus lietuvieti Zigimantu Stanuli un krievu Georgiju Kupcovu apsteidzot par attiecīgi sešiem un 11 kilogramiem.

Pirms diviem gadiem Telavivā Tomašs Zeļinskis ar 380 kilogramiem kļuva par Eiropas vicečempionu, zaudējot vienīgi savam par gadu vecākajam brālim Adrianam, kurš pirms gada Hjūstonā kļuva par pasaules vicečempionu un tajā pašā svara kategorijā startēs arī Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs. Sacensības šajā svara kategorijā paredzētas 13. augustā. Pirms četriem gadiem Londonas olimpiskajās spēlēs Tomašs Zeļinskis ar 385 kilogramiem ieņēma devīto vietu, bet šogad būtu viens no potenciālajiem kandidātiem uz medaļu.

Izmantotie resursi:
Rio 2016. Tomasz Zieliński na dopingu


, 2016-08-09 00:05, pirms 8 gadiem
Interesē atklāta deva.
, 2016-08-09 00:08, pirms 8 gadiem
Lietuvietim būs cerīgāk pacīnīties par zeltu
, 2016-08-09 00:09, pirms 8 gadiem
ne tikai krievi
, 2016-08-09 00:21, pirms 8 gadiem
loid, beidz troļļot - krieviem ir valsts un FSB atbalsts vai "jumts"...
, 2016-08-09 01:22, pirms 8 gadiem
Iezagusies viena ļoti smieklīga kļūda Realī, tad nav jāsatraucas par dsq, vēl ilgi varēs tajā kategorijā startēt

"...šogad kļuva par Eiropas čempionu svara kategorijā līdz 94 gadiem."
, 2016-08-09 07:37, pirms 8 gadiem
un tagad poļiem jāauro tā, kā auro tie, kas te kaimiņos šķidri aptaisījušies- tā ir ruso, oi, poļufobija! tā ir politika! utt.
, 2016-08-09 09:01, pirms 8 gadiem
dakots rakstīja: loid, beidz troļļot - krieviem ir valsts un FSB atbalsts vai "jumts"...
Jap, bet ķīnieši vai jeņķi ir tik balti un pūkaini, ka viņi var dabiski uztrenēties, lietojot uzturā tikai bioloģiski tīru pārtīku!
Pietam viens tur gailis nodzied dziesmu par dopinga piesegšanu valstiskā mērogā, nedodot konkrētus pierādījumus, bet tikai apgalvojumus, visi pārējie kā neizglītotas vistas tic tam sviestam, ko dzied gailis.
, 2016-08-09 09:25, pirms 8 gadiem
januks, ķīnieši un amerikāņi nav balti un pūkaini...laikam jau dopingo un izdomà shēmas nopietnās laboratorijàs, bet tas tomēr notiek uz katra sportista personisko risku...pie tam, ja valsts ir moderna, tad tur ir jaunie dopingi, kuri vēl nav antidopinga sarakstos un tātad atļauti...
Krievija ir medicīnà atpalikusi un ķērās pie aizliegtiem paņēmieniem - falsificēt analīzes...tas sagrauj visas pasaules antidopinga sistēmu, jo nevar vairs uzticēties VALSTIJ !
Tas ir jāsoda!
, 2016-08-09 09:36, pirms 8 gadiem
dakots rakstīja: januks, ķīnieši un amerikāņi nav balti un pūkaini...laikam jau dopingo un izdomà shēmas nopietnās laboratorijàs, bet tas tomēr notiek uz katra sportista personisko risku...pie tam, ja valsts ir moderna, tad tur ir jaunie dopingi, kuri vēl nav antidopinga sarakstos un tātad atļauti...
Krievija ir medicīnà atpalikusi un ķērās pie aizliegtiem paņēmieniem - falsificēt analīzes...tas sagrauj visas pasaules antidopinga sistēmu, jo nevar vairs uzticēties VALSTIJ !
Tas ir jāsoda!
Tas, ka Jūs nevēlaties, vai nespējat izlasīt ziņojumu, kur apkopoti pierādījumi tā ir Jūsu problēma.

Kamēr Jūs neuzrakstīsiet kāpēc Maklarens tik pārliecinoši varēja apgalvot, ka piesedz dopingu valstiskā līmenī, tikmēr Jūs izskatīsieties kā zaglis, kurš ir nofilmēts zogot un kurš kliedz, ka nav nekādu pierādījumu.

Dakots visu precīzi uzrakstīja, kāpēc Krievija ir spiesta rīkoties sliktāk kā ASV, Ķīna, vai jebkura cita RIetumeiropas valsts.
Jevgēņijs Borodavko
Foto: Romāns Kokšarovs, F64
5

Antidopinga aģentūras prasības nav ievērojuši trīs Latvijas sportisti

Vairāki Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) sportisti 2016.gada decembrī nav ievērojuši Pasaules Antidopinga aģentūras (WADA) un Antidopinga kodeksa prasības par savlaicīgu, precīzu un pilnīgu informācijas sniegšanu par savu atrašanās vietu nākamajā kalendārajā ceturksnī (01.01.2017. – 31.03.2017.) WADA datubāzē ADAMS, portālu Sportacentrs.com informēja Latvijas Olimpiskajā komitejā.
Aldons Vrubļevskis
Foto: Romāns Kokšarovs/f64
10

Vairāki sportisti pārkāpuši Antidopinga noteikumus, LOK draud ar sankcijām

Latvijas Olimpiskā komiteja savā mājaslapā vēsta, ka komitejas prezidents Aldons Vrubļevskis šā gada 6. janvārī Latvijas Olimpiskās vienības treneriem un sportistiem nosūtīja paziņojumu, kurā atgādina par Antidopinga noteikumu ievērošanas nepieciešamību un brīdina par iespējamām sankcijām samazinātu pabalstu veidolā.
Tomass Bahs un Vladimirs Putins 
Foto: AP/Scanpix
92

Maklarena ziņojuma 2. daļa: Krievijas elites sportistu rezultāti tika viltoti

Starptautiskajā pretkorupcijas dienā Londonā risinājās preses konference, kur tika publiskota Maklarena ziņojuma otrā daļa, kas apstiprina pirmajā daļā izdarītos secinājumus par valsts atbalstīto dopinga piesegšanas sistēmu Krievijā. Ziņojuma otrajā daļā norādīts, ka Soču spēlēs manipulācijas ar dopinga testiem notika arī diviem sportistiem, kuri izcīnīja četras zelta medaļas.