Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

"Riga" kārtējais neizšķirts aptur "Spartaka" sauso uzvaru sēriju

Rolands Eliņš

"Riga" kārtējais neizšķirts aptur "Spartaka" sauso uzvaru sēriju
Jūrmalas "Spartaka" futbolisti
Foto: Māris Greidāns/Futbola Virslīga

”SynotTip” futbola Virslīgā debitante ”Riga” savā mājas spēlē Skonto stadionā, spēlējot neizšķirti 0:0, pārtrauca turnīra līderes Jūrmalas „Spartaka” piecu sauso uzvaru sēriju (visos turnīros).

„Riga” savu pirmo oficiālo Virslīgas spēli Skonto stadionā aizvadīja ar Robertu Savaļnieku sastāvā, kurš atgriezies no Latvijas izlases sastāvā gūtās traumas. „Riga” gan pirms spēles, gan puslaika pārtraukuma piedāvāja dažādas atrakcijas līdzjutējiem, cenšoties radīt labāku atmosfēru futbola stadionā, taču laukumā pirmajā puslaikā tas neizdevās, un spēle izvērtās visai blāva un ar tikai vienu nopietnu vārtu gūšanas momentu.

To radīja Oļega Laizāna individuālā meistarība, kad viņš soda laukumā ar vienu kustību apspēlēja aizsargu, taču sitiena brīdī bumba aizgriezās uz otru pusi un lidoja garām vārtu stūrim. Savukārt „Spartaks”, kam nācās iztikt bez savainotajiem Sergeja Kožana, Daniila Ulimbaševa un Elvja Stugļa sastāvā, pirmajā puslaikā izcēlās ar nedaudz lielāku bumbas kontroles laiku, bet nopietni „Riga” vārtus neapdraudēja.

„Spartaks” spēles sākumā gandrīz palika arī bez Jevgeņija Kazačoka, kurš cieta sadursmē ar pretinieku un pārsita seju. Pēc dažām minūtēm viņš ar kārtīgi nosaitētu galvu tomēr atgriezās laukumā, un tieši viņš otrā puslaika sākumā izdarīja ļoti bīstamu sitienu no 15 metriem, taču Igors Ļitovka nospēlēja pārliecinoši un sitienu atvairīja.

„Spartaka” spiediens otrā puslaika sākumā gan ātri apsīka, un „Riga” radīja vairākus bīstamus momentus. Labākais bija Savaļnieka izpildījumā, kad soda laukumā centrēta bumba „aizkrita” aiz „Spartaka” aizsardzības līnijas un nonāca pie pavisam brīvā Savaļnieka. Situācija gan nebija ideāla, jo bumba palecās pārāk augstu, un Savaļnieka sitiens lidoja pāri vārtiem.

Traumas dēļ spēli uz nestuvēm bija spiests atstāt Rīgas aizsargs Oļegs Timofejevs, taču, kā jau minēts, arī „Spartakam” šajā mačā bija sastāva ierobežojumi. „Riga” mača pēdējās 20 minūtēs uzņēmās iniciatīvu un biežāk veidoja pozicionālus uzbrukumus. Neviens gan nevēlējās kļūdīties, un spēles temps kļuva lēnāks, kas noveda pie 0:0.

„Spartakam” šis bija pirmais neizšķirts Virslīgā, turklāt seko pēc sešām uzvarām pēc kārtas. Savukārt sausā nostāvēto spēļu sērija „Spartakam” pagarināta jau līdz sešiem mačiem pēc kārtas, ieskaitot Latvijas kausa spēles. Jūrmala arī nevar justies par droša Virslīgas līderpozīcijām pirmā apļa beigās, jo „Ventspili”, kas šodien cīnīsies pret RFS, apsteidz par diviem punktiem. Savukārt „Riga” pirmā apļa septiņās spēlēs guva četrus neizšķirtus un sava debijā Virslīgā zaudēja tikai divās spēlēs.

Riga FC - Spartaks 0:0

Vārti: -
Brīdinājumi: Barinovs
Riga FC: Ļitovka, Flaksis, Pētersons, Laizāns, Savaļnieks, Apiņš (Feodosovs 76`), Barinovs, Timofejevs (Daņilovs 72`), Šerenkovs (Šadčins 46`), Kņazevs, Kamara
Spartaks: Kurakins, Bulvītis, Šlampe, Kazačoks, Kiriļins (Bespalovs 84`), Kozeka, Pušakovs, Hairuļins (Jaudzems 63`), Platonovs, V. Kozlovs (Korzāns 55`), J. Kozlovs
Galvenais tiesnesis: Edgars Maļcevs

Virslīgas septītā kārta

DatumsLaiksKomandasVietaRez
08.0515:00Riga – SpartaksSkonto stadions0:0
08.0517:00RFS-VentspilsKauguru vidusskolas stadions
08.0519:00Metta/LU-JelgavaHanzas vidusskolas laukums
09.0518:00Daugavpils – Liepājastadions ”Celtnieks”

„SynotTip” Virslīgas turnīra tabula

VKomandaSUNZVārtiP
1.Spartaks751112:316
2.Ventspils642013:414
3.Liepāja63129:510
4.Jelgava62138:77
5.Riga71424:67
6.RFS62134:97
7.Metta/LU62045:96
8.Daugavpils61053:153

Labākie vārtu guvēji

VSpēlētājsKomandaSk
1.Ģirts KarlsonsVentspils6
2.Dmitrijs PlatonovsSpartaks5 (1)
3.-4.Eduards TīdenbergsVentspils3
3.-4.Dāvis IkaunieksLiepāja3
5.Oskars KļavaLiepāja3 (1)

  +1 [+] [-]

, 2016-05-08 17:32, pirms 8 gadiem
Es "varbūt" kaukto nogulēju,bet tomēr pajautāšu zinošiem cilvēkiem. Kur K.Blanks no FK Riga?Ir komandā - traumas joprojām nomoka - kļuvis par treneri?

     [+] [-]

, 2016-05-08 17:49, pirms 8 gadiem
kons rakstīja: Es "varbūt" kaukto nogulēju,bet tomēr pajautāšu zinošiem cilvēkiem. Kur K.Blanks no FK Riga?Ir komandā - traumas joprojām nomoka - kļuvis par treneri?
Savainojums

  +2 [+] [-]

, 2016-05-08 22:20, pirms 8 gadiem
Brīnos, ka nevienam līdz šim nav bijis nekas ko teikt par sacensību informatoru, kurš, atvainojos par kraso vērtējumu, bija vienkārši pretīgs, bet, maigāk sakot, neadekvāts. Absolūti nepamatota patosīga klaigāšana, kāpināta it kā fanošana par laukuma saimnieku komandu (kā saka, pāri visām labas gaumes robežām) un kā kronis visam ik pa brīdim teksti krievu valodā! Ja tas līdzīgā stilā turpināsies vēl pāris reizes, būšu spiesta pārtraukt apmeklēt Riga spēles.