Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2890, Did:0, useCase: 3

"Mavericks" ģenerālmenedžeris Nelsons: "Esam uz Lukas un Kristapa viļņa"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

"Mavericks" ģenerālmenedžeris Nelsons:  "Esam uz Lukas un Kristapa viļņa"
Luka Dončičs un Kristaps Porziņģis 2017. gada septembrī Stambulā. Foto: Reuters/Scanpix

"Domāju, ka Dalasu gaida īpašas lietas. Brīvo aģentu tirgū būsim aktīvi kā vienmēr. Gaidāma iespēju pilna vasara un esam situācijā, lai saceltu troksni," ceturtdien, 7. februārī, pēc NBA maiņas darījumu perioda beigām teica "Mavericks" ģenerālmenedžeris Donijs Nelsons (Donnie Nelson).

Lukas Dončiča lieliskais sniegums – pirmgadnieks 51 spēlē vidēji guvis 20,6 punktus, izcīnījis 7,1 atlēkušo bumbu un izdarījis 5,5 rezultatīvas piespēles – bija viens no iemesliem, kādēļ “Mavericks” aizvadītajā nedēļā veica divus maiņas darījumus.

“Ja Luka dotos pa pirmgadniekiem vairāk ierasto trajektoriju, iespējams, daži no šiem darījumiem nenotiktu,” Nelsons teica “American Airlines Center” arēnā rīkotajā preses konferencē. “Viņa veikums kļuva par vienu no mūsu aktivitātes iemesliem.”

“Gaidījām, ka Lukas mācību process aizņems vairāk laika. Viņš ir pārsteidzis pasauli, pacēlis visu citā līmenī un nostiprinājies spēles veidotāja pozīcijā. Tas ietekmēja mūsu lēmumu pieņemšanu.

Dalasas klubs 2017. gada NBA draftā ar devīto numuru izvēlējās Denisu Smitu jaunāko – ar nolūku padarīt viņu par “Mavericks” saspēles vadītāju. Nākamajā vasarā, veicot maiņas darījumu ar Atlantu, klubs ieguva drafta trešo izvēli Dončiču, cerot, ka viņš palīdzēs Smitam jaunākajam.

Brīdī, kad kļuva skaidrs, ka Dončičs ir efektīvāks spēles veidotājs nekā Smits, “Mavericks” nācās pieņemt sarežģītu lēmumu. Ceturtdien, 31. janvārī, Dalasa aizmainīja Deandrē Džordanu, Vesliju, Metjūzu, Smitu un divas nākotnes izvēles drafta pirmajā kārtā pret Ņujorkas spēlētājiem Kristapu Porziņģi, Timu Hārdeveju jaunāko, Kortniju Lī un Treju Bērku.

Trešdien, 6. februārī, “Mavs” ieguva vēl vairāk brīvo līdzekļu, aizmainot Harisonu Bārnsu uz Sakramento “Kings” pret Zeku Rendolfu un Džastinu Džeksonu. Daļēji tas notika tāpēc, ka Dončičs karjeras sākumā izrādījās vērtīgāks spēlētājs, nekā daudzi spēja iedomāties.

“Domāju, ka notikušais pārsteidza pieredzējušos lēmumu pieņēmējus, kuri Atlantijas okeāna otrajā pusē meklē papildinājumus – tā notiek ārkārtīgi reti,” teica Nelsons. “Deviņpadsmit gadus vecs jauneklis sacenšas šajā līmenī un dara savā vecumā daudzas vēl nepieredzētas lietas.”

Slovēņu basketbolists ir vienīgais padsmitgadnieks NBA vēsturē, kurš savācis trīs “triple-double”. Nelsonu visvairāk pārsteigusi viņa nobriedusī rīcība, spēlējot pret “double team” un īpaši agresīviem aizsargiem.

“Mēs daudz ziedojām, lai draftā pakāptos divus pakāpienus augstāk (un iegūtu Dončiču),” teica Nelsons. “Bijām gandarīti par izvēli, taču mūs pārsteidza, cik ātri viņš pielāgojās NBA bez tradicionālajām pirmgadnieku bedrēm.”

Deviņpadsmit gadus vecais Dončičs un 23 gadus vecais Porziņģis var kļūt par “Mavericks” franšīzes spēlētājiem. Porziņģis 2018. gada janvārī tika nosaukts par Austrumu konferences “All Star” komandas dalībnieku, savukārt Dončičs trīs reizes pēc kārtas atzīts par Rietumu konferences mēneša labāko pirmgadnieku.

Esam uz Lukas un Kristapa viļņa. Cenšamies ap šiem puišiem izveidot atbilstošu jaunu kodolu – nākotne ir ļoti, ļoti gaiša,” teica Nelsons. “Visi zina, ko Luka spēj izdarīt. Esam redzējuši, ko spēj izdarīt Kristaps un daži no komandas iegūtajiem jaunajiem dalībniekiem.”

Dalasa atbrīvojusi pietiekami daudz līdzekļu, lai brīvajā aģentūrā no 1. jūlija iegūtu vēl kādu augstākās klases spēlētāju. “Brīvo aģentu šovasar netrūks, viņu vidū ir lieli zīmoli. Savukārt mums ir lieliski veicies, arī tiekot pie spēlētājiem, kuri nav parakstījuši maksimālos līgumus.”

Nelsons nezina, kādi varētu būt Dončiča spēju griesti. “Tagad ir grūti pateikt. Domāju, ka tas veido daļu no prieka būt “Mavericks” menedžmenta pārstāvim, līdzjutējam, trenerim – redzēt, kā šis jaunais cilvēks turpina progresēt. Tas ir iedvesmojoši un atver klubam daudzas durvis.”

Izmantotie resursi:
https://www.mavs.com/nelson-said-se...
https://sportsday.dallasnews.com/da...

  +2 [+] [-]

, 2019-02-08 14:06, pirms 5 gadiem
Skatās ,ka beigās nepaliek uz Lukas viļņa

     [+] [-]

, 2019-02-08 14:35, pirms 5 gadiem
Es domāju, ka Lukam ir griesti, bet KP pagaidām tādu nav, jo tikai tagad ķermenis pa lielam nobriest. Ja tā ir taisnība, ka viens no SC komentiem, ka Dal ir apņēmības pilna strādāt pie kondīcijas un spēka, tad KP vispār būs kā Yao/KG savienojums.
KP beidzot sāks trenēties nevis cilās tukšu stieni un baidīsies no brāļa florbola nūjas

  +2 [+] [-]

, 2019-02-08 14:43, pirms 5 gadiem
cobham rakstīja: Es domāju, ka Lukam ir griesti, bet KP pagaidām tādu nav, jo tikai tagad ķermenis pa lielam nobriest. Ja tā ir taisnība, ka viens no SC komentiem, ka Dal ir apņēmības pilna strādāt pie kondīcijas un spēka, tad KP vispār būs kā Yao/KG savienojums.
KP beidzot sāks trenēties nevis cilās tukšu stieni un baidīsies no brāļa florbola nūjas
Nu, nu, kur izraki par Lukas "griestiem"? 20 gadi pat nav, ir ļoti maz tādu spēlētāju, kam griesti sasniegti 19-20 gados... Luka turklāt vairākus gadus jaunāks.

     [+] [-]

, 2019-02-08 14:46, pirms 5 gadiem
Interesanti,interesanti. It kā atbrīvojas līdzekļi kādas superzvaigznes piesaistīšanai, bet paliek atklāts jautājums par Kristapa līgumu...Un ja Dalasa ar Kristapu saista lielas cerības ilgtermiņā, tad tomēr daļa atbrīvoto līdzekļu būs nepieciešami līguma slēgšanai ar Kristapu!

  -1 [+] [-]

, 2019-02-08 14:50, pirms 5 gadiem
cobham rakstīja: Es domāju, ka Lukam ir griesti, bet KP pagaidām tādu nav, jo tikai tagad ķermenis pa lielam nobriest. Ja tā ir taisnība, ka viens no SC komentiem, ka Dal ir apņēmības pilna strādāt pie kondīcijas un spēka, tad KP vispār būs kā Yao/KG savienojums.
KP beidzot sāks trenēties nevis cilās tukšu stieni un baidīsies no brāļa florbola nūjas
Kādi griesti? Tu pie pilna prāta? Ja skatāmies no attīstības viedokļa, tad tieši KP ir tuvāk tiem taviem griestiem, kaut vai dēļ tā, ka KP nav tik vispusīgs kā Luka

  -1 [+] [-]

, 2019-02-08 15:16, pirms 5 gadiem
Ko tas Džannis tādu ir izdarījis? Labi, viņš neļāva Porziņģim sev pārdankot pāri nesodītam, bet ko vēl? Jo būtībā Džannim ir tikpat daudz gredzenu, cik Porziņģim.

     [+] [-]

, 2019-02-08 15:28, pirms 5 gadiem
neziniitis51 rakstīja: Interesanti,interesanti. It kā atbrīvojas līdzekļi kādas superzvaigznes piesaistīšanai, bet paliek atklāts jautājums par Kristapa līgumu...Un ja Dalasa ar Kristapu saista lielas cerības ilgtermiņā, tad tomēr daļa atbrīvoto līdzekļu būs nepieciešami līguma slēgšanai ar Kristapu!
Vispirms noslēgs vai vismaz centīsies noslēgt max līgumu ar kādu zvaigzni, un tad var arī pagarināt līgumu ar KP un līst virs cap space un maksāt sodu

     [+] [-]

, 2019-02-08 15:48, pirms 5 gadiem
M rakstīja: Ko tas Džannis tādu ir izdarījis? Labi, viņš neļāva Porziņģim sev pārdankot pāri nesodītam, bet ko vēl? Jo būtībā Džannim ir tikpat daudz gredzenu, cik Porziņģim.
greeks dominē NBA, paskaties kādu spēli un sapratīsi

     [+] [-]

, 2019-02-08 15:58, pirms 5 gadiem
KaprīzaisVienradzis rakstīja: greeks dominē NBA, paskaties kādu spēli un sapratīsi
Ja playoff neko neparādīs , turklāt ar tādu komandu apkārt , tad par nekādu dominanci to nosaukt nevar.

     [+] [-]

, 2019-02-08 16:05, pirms 5 gadiem
rudy_Latvija rakstīja: Ja playoff neko neparādīs , turklāt ar tādu komandu apkārt , tad par nekādu dominanci to nosaukt nevar.
JA. Pagaidām tā ir dominance, kas būs vēlāk, laiks rādīs. Redzot viņa spēli, atlētiskumu, kustīgumu, efektīgus dankus nekas cits prātā nenāk kā stabils MVP kandidāts

  +1 [+] [-]

, 2019-02-08 16:29, pirms 5 gadiem
Raksts par all star sastāviem laikam nebūs....

  +1 [+] [-]

, 2019-02-08 22:15, pirms 5 gadiem
Real Rebel rakstīja: Kādi griesti? Tu pie pilna prāta? Ja skatāmies no attīstības viedokļa, tad tieši KP ir tuvāk tiem taviem griestiem, kaut vai dēļ tā, ka KP nav tik vispusīgs kā Luka
Protams KP ir tuvāk griestiem par veseliem 20cm...

     [+] [-]

, 2019-02-09 02:03, pirms 5 gadiem
LEdgars rakstīja: Protams KP ir tuvāk griestiem par veseliem 20cm...
😄

     [+] [-]

, 2019-02-09 10:49, pirms 5 gadiem
M rakstīja: Ko tas Džannis tādu ir izdarījis? Labi, viņš neļāva Porziņģim sev pārdankot pāri nesodītam, bet ko vēl? Jo būtībā Džannim ir tikpat daudz gredzenu, cik Porziņģim.
Runa tur ir par spēlētajiem, ko noteikti neviens negrib mainīt prom. Grieķu Janis ir traki jauns un neviens viņu nevar nosegt - jābūt aptaurētam lai gribētu viņū iemainīt pret kādu citu, ja vien nenāk komplektā divi no ši saraksta