Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:845, Did:0, useCase: 3

"Rīga" tālajā Sahalīnā parāda raksturu, iemet mazākumā, taču zaudē pagarinājumā

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

"Rīga" tālajā Sahalīnā parāda raksturu, iemet mazākumā, taču zaudē pagarinājumā
Bulats Gaļimovs ar ripu. Foto: mhl.khl.ru

Krievijas Jaunatnes hokeja līgā (MHL) ceturto zaudējumu pēc kārtas piedzīvoja "Rīga", kas sezonas tālākajā izbraukumā Sahalīnas salā atspēlējās no 1:3 deficīta, taču pagarinājumā ar 3:4 atzina Južnosahaļinskas "Sakhalinskie Akuly" pārākumu. Mājiniekiem šī bija sestā uzvara pēdējās septiņās spēlēs.

Auglīgiem uzbrukumiem nabadzīgā pirmajā periodā "Rīga" neizmantoja divus vairākumus pēc kārtas, trešdaļai noslēdzoties ar 0:0. Pēc pārtraukuma sahalīnieši nopelnīja vēl vienu noraidījumu, tomēr arī šoreiz rīdzinieku vairākums pievīla. Turpinājumā mājinieks Roberts Nuruļins un Latvijas komandas hokejists Kristaps Roķis apmainījās ar vārtu guvumiem (1:1), savukārt otrā perioda izskaņā minūtes laikā Vladimirs Krotovs un Viktors Bašlajevs ieguva "Sakhalinskie Akuly" komandai 3:1 vadību.

Noslēdzošajās 20 minūtēs abas vienības nopelnīja pa vairākiem noraidījumiem, šoreiz viesu nevienāda sastāva brigādēm atveroties. Sākumā 55. minūtē mazākumā pretuzbrukumā aizskrēja un bija rezultatīvs Bulats Gaļimovs, savukārt 119 sekundes līdz beigām vairākumā "Rīgas" labā neizšķirtu 3:3 izrāva Kārlis Bucenieks.

Pagarinājumā gan Latvijas vienībai veiksmes nedaudz pietrūka, 31 sekundi līdz tā beigām mājiniekam Vladimiram Krotovam pārspējot Bruno Brūveri - 4:3.

Līdz ar to "Rīgai" ar 43 spēlēs izcīnītu 51 punktu neizdevās apsteigt Rietumu konferences astotajā vietā er tikpat punktiem esošo Čehovas "Russkie Vityazi" vienību, kam gan ir aizvadītas par trim cīņām vairāk. Tikmēr "Sakhalinskie Akuly" ar 46 punktiem 47 mačos Rietumos ir 11. vietā.

Tā kā uz Tālajiem Austrumiem Raimonda Vilkoita trenētā komanda devusies tikai ar vienu vārtsargu - Bruno Brūveri -, tad arī šodien kā rezerves vārtsargs spēlei tika pieteikts uzbrucējs Ņikita Sažko, kura rēķinā MHL šosezon tikai trīs spēles. Gan Jānis Voris, gan vēl nevienu spēli neaizvadījušais Reinis Liepiņš izsaukti uz Rīgas ''Dinamo'' komandu. ''Rīga'' no kopumā 17 spēļu izbraukuma sērijas atlicis aizvadīt vēl piecus mačus. Rītdien "Rīga" aizvadīs vēl vienu maču ar Južnosahalinskas "Sakalinskie Akuly". Mājās rīdzinieki atgriezīsies tikai 26. janvārī ar maču pret Čerepovecas "Almaz".

Južnosahaļinskas "Sahalinskie Akuly" – "Rīga" 4:3 (0:0, 3:1, 0:2, 1:0)
Vārti: 24:52 Nuruļins (Žerebkins) 1:0, 27:25 Roķis (Bergs) 1:1, 38:12 Nuruļins (Krotovs) 2:1, 39:13 Bašlajevs (Ahmetvalijevs, Pjatkins, vair.) 3:1, 54:24 Gaļimovs (Bergmanis, maz.) 3:2, 58:01 Bucenieks (Bergmanis, Fjodorovs, vair.) 3:3, 64:29 Krotovs 4:3.
Metieni: 29:27
Soda minūtes: 14:10
Vārtsargi: Grigorijs Kolupajevs – Bruno Brūveris.

Izmantotie resursi:
https://mhl.khl.ru/

     [+] [-]

, 2020-01-08 09:14, pirms 4 gadiem
ja bez Voris puikas var netikt pleofa zel bus bet vel ceribas ir jacinas un tad iespejams pleofs ir musu

     [+] [-]

, 2020-01-08 10:56, pirms 4 gadiem
Tagad komandai drīzāk jādomā, kā paņemt nākamo spēli, nevis jāsapņo par play off, jo pēc nākamās spēles būs 10 smagi mači ar daudz nopietnākiem pretiniekiem, un tas jau varētu iezīmēt pamatīgu zaudējumu sēriju.