Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

"Maccabi" aptur Belgradu, svin pirmo uzvaru "Top 16" turnīrā

"Maccabi" aptur Belgradu, svin pirmo uzvaru "Top 16" turnīrā
Fragments no "Real Madrid" un "Galatasaray" spēles
Foto: Euroleague.net

Ceturtdien, 8. janvārī, "Turkish Airlines" Eirolīgā notika četras spēles. Čempioni "Maccabi Tel Aviv" savā laukumā pārspēja "Top 16" turnīra debitantus, Belgradas "Crvena Zvezda" basketbolistus. Otrās uzvaras svinēja "Real Madrid" un "Olympiacos", pārspējot attiecīgi "Galatasaray" un "Milano" vienības.

Maccabi (1-1) 78, Crvena Zvezda (0-2) 67

Izraēlas lielākajā pilsētā ceturtdien viesojās Eirolīgas prezidents Hordi Bertomeu. Augstais viesis piedalījās preses konferencē un pasniedza decembra labākā spēlētāja balvu Devinam Smitam. Amerikāņu uzbrucējs pateicās, palīdzot sagādāt mājiniekiem pirmo uzvaru “Top 16” turnīrā.

Seškārtējiem Eirolīgas čempioniem izdevās divas lietas. Viņi ierobežoja pretinieku līderi un turnīra garāko spēlētāju Bobanu Marjanoviču, kā arī samazināja “Crvena Zvezda” precizitāti līdz 33% atzīmei. Lai gan viesi izcīnīja 18 atlēkušās bumbas uzbrukuma un izmeta par 10 tālmetieniem vairāk, iniciatīvas pārņemšanai ar to bija par maz. “Maccabi” uzvarēja visās ceturtdaļās – 78:67 (21:18, 16:15, 19:16, 22:18).

Liela diena bija Braienam Rendlam. Amerikāņu uzbrucējs “Maccabi” labā guva 16 punktus un izcīnīja deviņas bumbas zem groziem. Džeremijam Pargo 12 punkti, sešas bumbas un sešas piespēles, savukārt Smits precizitātē bija tuvāk viesu rādītājiem, pabeidzot spēli ar astoņiem punktiem un 10 bumbām. Marjanovičs guva 10 punktus un savāca astoņas atlēkušās bumbas.

Real Madrid (2-0) 93, Galatasaray (1-1) 78

Karaliskais klubs dubultoja uzvaru skaitu, savā laukumā bez pārliekām grūtībām pieveicot viesus no Stambulas. Pirmajā puslaikā “baltie” ieguva 16 punktu pārsvaru (55:39). Trešajā ceturtdaļā mājinieku uzbrukums zaudēja ātrumu, taču galotnē viss atkal bija kārtībā – 93:78 (25:24, 30:15, 14:18, 24:21).

Felipe Reijess uzvarētāju labā guva 22 punktus un izcīnīja 11 bumbas zem groziem. Serhio Juļs 12 punktus papildināja ar septiņām rezultatvām piespēlēm, bet Rūdija Fernandesa rēķinā 15 punkti. Ciemiņu sastāvā Zorans Ercegs guva 17 punktus.

Olympiacos (2-0) 81, Milano (0-2) 58

“Sarkanie” izcēlās ar dienas pārliecinošāko uzvaru, sarūpējot Itālijas čempioniem otro sagrāvi pēc kārtas. Pirms nedēļas milānieši netika galā ar Ainara Bagatska trenēto Ņižņijnovgorodu, bet Vidusjūras krastā nespēja gūt vairāk par 58 punktiem.

Milānas rindās tikai Aleksandro Džentile sasniedza divciparu atzīmi, gūstot 12 punktus. Mājinieku sastāvā tas izdevās četriem vīriem. Brents Petvejs un Olivers Lafajets sameta pa 13 punktiem katrs, savukārt Giorgioss Printezis un Mets Lojeskis atzīmējās ar 12 punktiem.

Izmantotie resursi:
Turkish Airlines Euroleague - Welcome to...


Mario Hezonja cīņā par bumbu. Foto: AP/Scanpix

"Real" aizvada izcilu pirmo puslaiku un cīnīsies par Eirolīgas titula nosargāšanu

ULEB Eirolīgas otrajā pusfināla spēlē Madrides "Real" jau no paša spēles sākuma aizmuka prom no "Olympiacos" basketbolistiem, droši noturot uzvaru ar 87:76, kas svētdien Berlīnē par Vecā kontinenta prestižāko trofeju karaliskajam klubam ļaus cīnīties pret citu grieķu komandu Atēnu "Panathinaikos".
Matiass Lesors, triecot bumbu Stambulas "Fenerbahçe" grozā. Foto: Fabrizio Bensch/Reuters/Scanpix

"Panathinaikos" noslāpē "Fenerbahçe" uzbrukumu un astoto reizi tiek finālā

Pirmoreiz kopš 2011. gada un astoto reizi kopumā Eirolīgas finālā spēlēs Atēnu "Panathinaikos" vienība, kura Berlīnē notiekošo finālčetrinieka sacensību pusfinālā ar 73:57 pārspēja Stambulas "Fenerbahçe".
Adrians Andževs ar bumbu. Foto: FIBA

Andževs nekļūdīgs metienos ''Real'' pirmajā uzvarā jauniešu Eirolīgas finālposmā

Šodien Vācijas pilsētā Berlīnē jauniešu Eirolīgas finālposmu ar pārliecinošu uzvaru sākusi Adriana Andževa pārstāvētā Madrides ''Real'' U18 komanda, kas ar 92:67 apspēlēja Milānas ''Olimpia'' U18. Andževs 11:28 minūtēs guva piecus punktus, izcīnīja divas bumbas zem groziem un atdeva divas piespēles.