Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Eiropieši pierāda savu pārākumu pār saliniekiem

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Eiropieši pierāda savu pārākumu pār saliniekiem
Matiass Glāss (#77), Foto: IFF

Pasaules florbola čempionāta otrās dienas noslēdzošajās spēlēs laukumā devās D apakšgrupas komandas, lai spēkotos par iekļūšanu kvalifikācijas kārtā. Pie panākumiem izdevās tikt Dānijas un Polijas florbolistiem.

Dānijas izlase, ar kuru pirms gada pasaules čempionātā Latvijas valstsvienība spēlēja neizšķirti, šoreiz nav iekļuvusi starp astoņām spēcīgākajām valstsvienībām, līdz ar to nav garantēta arī vieta kvalifikācijas kārtā. Čempionāta ievadā dāņi pirmajā trešdaļā divas reizes nonāca iedzinējos pret Austrālijas izlasi, kas finālturnīrā atgriezusies pēc četru gadu pārtraukuma. Pirmā trešdaļa noslēdzās ar neizšķirtu 2:2 rezultātu, bet, ja eiropieši arī nākamajos periodos konstanti guva pa diviem vārtiem, tad austrāliešiem vairs ar rezultatīviem metieniem izcelties neizdevās. Līdz ar to Dānija varēja ierakstīt pirmos punktus turnīra tabulā par 6:2 uzvaru. Uzvarētājiem ar diviem vārtu guvumiem atzīmējās zviedru klubā "Hollvikens" spēlējošais 22 gadus jaunais Matiass Glāss, kuram arī divas rezultatīvas piespēles.

Grupas otrajā mačā Polija sacentās ar citu salu valsti Filipīnām, kas finālturnīram kvalificējusies otro čempionātu pēc kārtas. Uz naturalizētā zviedra Lukasa Dalstroma vārtu guvumu, kas vadībā izvirzīja eiropiešus, salinieki asistēja ar sava naturalizētā zviedra Lukasa Vereliusa vārtu guvumu, rezultātam kļūstot neizšķirtam 1:1. Turpinājumā gan krietni pārāki bija Polijas florbolisti, kuri atlikušajā laikā guva astoņus vārtus, pretiniekiem ļaujot uzgavilēt tikai reizi, kad Filipīnas realizēja skaitlisko vairākum. Polija uzvarēja ar 9:2, sperot pirmo soli pretim kvalifikācijas kārtai.

Pasaules čempionāts florbolā. D grupas turnīra tabula

D grupa

VietaKomandaSpēlesUzvarasNeizšķirtiZaudējumiVārtiPunkti
1.Polija11009:22
2.Dānija11006:22
3.Austrālija10012:60
4.Filipīnas10012:90