Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:842, Did:0, useCase: 3

Francūziete Garsija sasniedz karjeras pirmo ''Grand Slam'' pusfinālu

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Francūziete Garsija sasniedz karjeras pirmo ''Grand Slam'' pusfinālu
Karolīne Garsija. Foto: AP/Scanpix

Otrdienas vakarā un naktī uz trešdienu pēc Latvijas laika ''US Open'' pusfinālā sievietēm kā pirmās iekļuva Onsa Žabēra un Karolīne Garsija, kuras attiecīgi apspēlēja Ailu Tomļanoviču un Koko Gaufu. Garsijai šis kļuvis par pirmo ''Grand Slam'' pusfinālu karjerā.

• Par pirmajām divām pusfinālistēm ‘’US Open’’ sieviešu turnīrā kļuva Onsa Žabēra un Karolīne Garsija, kuras ceturtdaļfināla mačos apspēlēja Ailu Tomļanoviču un mājinieci Koko Gaufu.

• Ranga piektā rakete Žabēra ceturtdaļfinālā divos setos ar 6-4, 7-6 (4) pārspēja Tomļanoviču, kura turnīra gaitā pārspēja titulēto Serēnu Viljamsu, kas uzreiz pēc neveiksmes noslēdza tenisistes karjeru.

• Žabērai šis ir otrais pusfināls kādā no ‘’Grand Slam’’ turnīriem šajā sezonā. Vimbldonā sportiste aizspēlējās līdz finālam. Pie tam, Žabēra kļuvusi par pirmo Āfrikas tenisisti, kura modernajā ērā iekļuvusi ‘’US Open’’ pusfinālā.

• Pirmajā setā Žabērai divas reizes izdevās nobreikot Tomļanovičas servi un otrajā no reizēm tas kļuva par izšķirošo momentu visā setā. Pie rezultāta 5-4 un pretinieces serves Žabēra neizmantoja vienu setbumbu, ko realizēja nākamajā geimā pie savas serves.

• Breikiem pilns sets bija otrais, kurā pretinieces viena otru nobreikoja trīs reizes. Beigās tenisistes par uzvaru setā cīnījās taibreikā, kurā labāka izrādījās tunisiete. No 2:3 viņa panāca 5:3 un vēlāk arī lika punktu spēlei.

• Pusfinālā viņa cīnīsies pret francūzieti Karolīni Garsiju, kura pirmo reizi karjerā iekļuvusi kāda ‘’Grand Slam’’ pusfinālā. Ceturtdaļfinālā sportiste ar 6-3, 6-4 pārspēja amerikānieti Koko Gaufu.

• Pie tam, Garsija uzvarējusi desmit setos pēc kārtas jeb līdz šim pamatturnīrā sportiste nav zaudējusi ne setu. Šobrīd sportiste uzvarējusi jau 13 tenisa spēlēs pēc kārtas, bet uzvaru sēriju viņai būs iespēju turpināt jau pusfinālā.

• Pirmajā setā Garsija ātri divas reizes nobreikoja mājinieci un panāca 4-0. Pārsvaru sportiste noturēja līdz beigām un uzvarēja tajā ar 6-3. Otrajā setā par izšķirošo kļuva pirmais geims, kurā francūzietei izdevās uzvarēt pie Gaufas sāktās serves.

• Desmitajā geimā Garsija uzvarēja visā mačā ar pirmo realizēto mačbumbu.

• Jau šodien ‘’US Open’’ turpināsies arī sievietēm, kur tiks aizvadīti atlikušie divi ceturtdaļfināla mači.

US Open ceturtdaļfināli dāmām

Spēle1.2.3.
Koko Gaufa (12) - Karolīne Garsija (17)3-64-6
Onsa Žabēra (5) - Aila Tomļanoviča6-47-6 (4)
Iga Švjonteka (1) - Džesika Pegula (8)
Karolīna Pliškova (22) - Arina Sabaļenka (6)

     [+] [-]

, 2022-09-07 10:49, pirms 2 gadiem
Izskatās, ka Garsija, ja nedaudz piebremzēs ar dubulteni, izdarīs lielas lietas individuāli!

  +2 [+] [-]

, 2022-09-07 11:13, pirms 2 gadiem
sm72 rakstīja: Izskatās, ka Garsija, ja nedaudz piebremzēs ar dubulteni, izdarīs lielas lietas individuāli!
Neizskatās, ka viņa knapi vilktu kājas un paveikt double win būtu nasta. 1.serves % gan neiepriecināja. Beigās gan pāris naglas iedzina, lai melne neaizdomājas, ka ir cerība viņai.

     [+] [-]

, 2022-09-07 12:09, pirms 2 gadiem
Nēģere ierija pēc pilnas programmas.

  -1 [+] [-]

, 2022-09-07 13:17, pirms 2 gadiem
Jursons rakstīja: Nēģere ierija pēc pilnas programmas.
Melnaidānā.

     [+] [-]

, 2022-09-07 13:20, pirms 2 gadiem
Tevi par ruksi, ja sauktu Tev ar nepatiktu.

     [+] [-]

, 2022-09-07 23:12, pirms 2 gadiem
nicks rakstīja: Neizskatās, ka viņa knapi vilktu kājas un paveikt double win būtu nasta. 1.serves % gan neiepriecināja. Beigās gan pāris naglas iedzina, lai melne neaizdomājas, ka ir cerība viņai.
Dubulteni saprātīgi nolēja!

     [+] [-]

, 2022-09-08 08:38, pirms 2 gadiem
Jursons rakstīja: Nēģere ierija pēc pilnas programmas.
Rasists debīlais.