Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3030, Did:0, useCase: 3

Graudiņa: "Šis pusotrs gads bija kā dvielim izžmiegtas pēdējās piles"

Rolands Eliņš

Graudiņa: "Šis pusotrs gads bija kā dvielim izžmiegtas pēdējās piles"
Tīna Graudiņa un Anastasija Samoilovs. Foto: Edijs Pālens/LETA/LOK

Latvijas pludmales volejbolistes Tīna Graudiņa un Anastasija Samoilova pēc zaudējuma Parīzes spēļu ceturtdaļfinālā (16:21, 10:21) pret brazīlietēm Dudu un Anu Patrīsiju, pasaules ranga līderēm, sarunā ar Latvijas medijiem uzsvēra, ka kopumā ar turnīru un izcīnīto piekto vietu ir apmierinātas. Viņas teica, ka šodienas mačā volejbola dievs bijis ar pretiniecēm, taču atzina, ka Dudu un Patrīsija nospēlējušas patiešām visaugstākajā līmenī. Graudiņa un Samoilova arī pastāstīja, ka pēc drīzumā paredzētā Eiropas čempionāta 2024. gada sezonai liks punktu un rudenī sacensībās vairs nespēlēs.

"Piektā vieta olimpiskajā turnīrā - mēs esam priecīgas un apmierinātas par šo," sacīja Tīna Graudiņa. "Skatoties rezultātus iepriekšējo trīs gadu nogrieznī, ja kāds man iepriekš pateiktu, ka Parīzē iegūsim piekto vietu, tad es būtu ļoti priecīga par to."

Latvijas spēlētājas sāka maču ar 6:0 izrāvienu, un Anastasija Samoilova teica, ka ar sākumu viņas bijušas ļoti apmierinātas: "Pat nedaudz šokā bijām. Bet mēs jau zinājām, ka visa spēle tāda nebūs un ka viņas spiedīs mūs."

Pēc izrāviena sākumā sekoja vēl lielāks izrāviens pretinieču izpildījumā, panākot 11:8. Graudiņa skaidroja, ka brazīlietes sāka spēlēt augstākā līmenī: "Viņas ieslēdza savu servi, bloku un aizsardzību un izlīdzināja rezultātu, un tā tas arī turpinājās otrajā setā."

"Viņas saprata, ka nevar turpināt tā spēlēt, tad viņas atkal zaudēs tāpat kā Ostravā," piebilda Samoilova. "Viņas saprata, ka jāspēlē uz maksimumu, un, kad ieslēdza to motoriņu, tad nevarēja vairs apstāties."

"Pludmales volejbolā ir nedaudz tas loterijas princips," sacīja Graudiņa. "Mums šodien tas varbūt nestrādāja par labu. Man bija tik daudzi bloki, pēc kuriem bumba iekrita viņām atpakaļ rokās. Parasti tādas situācijas tomēr ir pusi uz pusi, bet nē, šoreiz viņas pacēla augšā gandrīz visus manus blokus. Nastja tik daudz arī aizsardzībā izvilka, bet arī tajās reizēs viņām kaut kā paveicās. Nu ko, šoreiz volejbola dievs bija ar viņām."

Duda un Patrīsija izcēlās arī ar uzvarētu izspēli, kuras laikā bumbu atsita ar galvu. "Mēs jau gaidījām, ka viņas kaut ko tādu izdarīs, tas ir viņu stilā," teica Latvijas spēlētājas. Viņas turklāt vēl pasmējās, ka tagad nāksies četrus gadus skatīties labāko momentu apskatus ar šo Brazīlijas uzvarēto izspēli. "Visur būsim redzamas kā komanda, kas zaudēja to punktu," smaidīja Graudiņa. "Bet nu - kā ir, tā ir."

Graudiņa un Samoilova atzina, ka titulētās pretinieces nodemonstrējušas klasi un praktiski nav atstājušas savā spēlē vājo vietu. "Bijām cerējušas, ka aizsardze būs nedaudz "mīkstāka" šajā spēlē," teica Graudiņa. "Taču nē, viņa pierādīja savu titulu kā labākā aizsardze pasaulē, jo viņas uzbrukums šodien simtprocentīgs."

Graudiņa vairākkārt centās lauzt spēles gaitu ar uzbrukumiem no otrās bumbas, turpinot to darīt arī pēc brazīliešu atvairītiem uzbrukumiem. Samoilova uzsvēra, ka tas ir viņu spēles stils: "Tīnai parasti tas ļoti labi sanāk. Viņa mēģināja, tas ir ļoti labi."

"Otrā seta beigās, kad rezultāts bija tāds, ka objektīvi varēju saprast, ka diez vai atspēlēsimies, man tiešām bija tik liela pateicības sajūta, ka mums bija iespēja šeit spēlēt," teica Graudiņa. "Bija tik skaists turnīrs un tik patīkama atmosfēra. Paliks ļoti jaukas atmiņas no šīm divām nedēļām, tāpēc esmu ļoti priecīga par to, ko piedzīvojām šeit."

"Protams, paldies arī visiem mūsu atbalstītājiem - draugiem, radiem, ģimenēm," piebilda Samoilova. "Bez viņiem mēs nevarētu spēlēt ar tādām emocijām, liels paldies par to enerģiju, ko viņi mums dod."

Latvijas spēlētājas arī apgalvoja, ka fiziski jutušās ļoti labi un bez nekādām traumām.

Savukārt uz jautājumu, ko viņas teikušas viena otrai uzreiz pēc signāla par spēles beigām, Samoilova atbildēja, ka vienkārši teikušas, ka viss ir kārtībā. "Teicām, ka esam malacītes! Esam pašpasludinājušas sevi par labākajām," smaidīja Graudiņa, atsaucoties uz plašāku popularitāti ieguvušo video no viņu minūtes pārtraukuma iepriekšējā spēlē, kurā viņas abas viena otru uzmundrināja.

"Taimautos jau mēs bieži vien līdzīgā stilā runājam," teica Graudiņa. "Vienkārši šeit mikrofoni pielikti klāt, tāpēc tagad tas plašāk pamanīts un cilvēkiem lielāks pārsteigums." Samoilova piebilda, ka viņām tas liekas tikai normāli, ka pāriniece tiek atbalstīta un motivēta, nevis notiek strīdi un lamāšanās.

Noslēgumā sekoja arī jautājums par viņu nākotnes plāniem un par to, kas varētu būt sagaidāms Losandželosas 2028. gada spēlēs.

"Pirms mēs runājam par 2028. gadu, mums jārunā par nākamo nedēļu, kad būs Eiropas čempionāts," teica Graudiņa. "Pirmdien dosimies uz Nīderlandi, kur vēlreiz visam šim pašam iziesim cauri, un tad gan būs atpūta un sezonas beigas. Rudenī vairs nespēlēsim sacensībās. Šis iepriekšējais pusotrs gads bija kā dvielim izžmiegtas pēdējās piles, un Eiropas čempionāts būs patiešām pati pēdējā pile, ko izžmiegsim no sevis, redzēsim, cik tā būs kvalitatīva, jo Parīzē patiešām atdevām visus spēkus. Un pēc tam arī atbildēsim uz jautājumu par nākamajiem četriem gadiem."

Sportacentrs.com no Parīzes

Noderīgas saites:

Olimpisko spēļu jaunumi
Latvijas sportistu starti un rezultāti
SPORTLAND lielā prognožu spēle
K SENUKAI Esi meistars - trāpi skaitli!

  +3 [+] [-]

, 2024-08-07 21:23, pirms mēneša
Šīm gan nav ko pārmest, visu cieņu!
Slēpts komentārs: Subjektīvais

  -4 [+] [-]

, 2024-08-07 21:55, pirms mēneša
euii rakstīja: Šīm gan nav ko pārmest, visu cieņu!
Kapec ne? 3 gadus atpakal bija 4. - ta vieta, lai butu progress un pakapiens uz augsu tuvojoties prime gadiem par 3 gadiem ir bezcerigs zaudejums 1/4 finala... Nesaku, ka vajag, bet parmest var atrast ko

  -3 [+] [-]

, 2024-08-07 22:30, pirms mēneša
Subjektīvais rakstīja: Kāds būtu loģisks un objektīvs iemesls šīm meitenēm palikt kopā līdz Londonas spēlēm?

Ranga punkti nav objektīvs iemesls, tā ir problēmas atlikšana.

Labs laiks kopā pavadīts, ir rezultāti. Bet nekādas attīstības nav un visticamāk nebūs...

Patiesībā arī meiteņu publiskās ikdienas liekas absolūti dažādas...
Tiešām? Kā var būt rezultāti ja nav attīstības? Tā vien šķiet ka Tev tikai iepirst! Jo sportam tu neseko. Jo līdz Londonas spēlēm ne tikai nespēlēs , bet diex vai pat nodzīvos. Ja protams vispār kādreiz vēl tādas būs!

     [+] [-]

, 2024-08-07 22:34, pirms mēneša
HB rakstīja: Kapec ne? 3 gadus atpakal bija 4. - ta vieta, lai butu progress un pakapiens uz augsu tuvojoties prime gadiem par 3 gadiem ir bezcerigs zaudejums 1/4 finala... Nesaku, ka vajag, bet parmest var atrast ko
Pirms 3 gadiem 4 vieta nebija likumsakarīg [ drīzāk haļava]. Šoreiz likumsakarīga5 vieta

  +2 [+] [-]

, 2024-08-07 22:37, pirms mēneša
Boston United rakstīja: Tiešām? Kā var būt rezultāti ja nav attīstības? Tā vien šķiet ka Tev tikai iepirst! Jo sportam tu neseko. Jo līdz Londonas spēlēm ne tikai nespēlēs , bet diex vai pat nodzīvos. Ja protams vispār kādreiz vēl tādas būs!
Pateikšu tikai to, ka rezultāti IR, meklē pats medaļas, turnīru uzvaras (tai skaitā OS 4. vietu), tie visi ir pāra rezultāti un sasniegumi... Iespējams, Tev par grūtu uztvert domu, bez tieša teksta un ar pirkstu iebakstīšanas vietā, kur atbilde uzrakstīta, bet tā jau vairs nav mana problēma...

  +1 [+] [-]

, 2024-08-07 22:44, pirms mēneša
Pārmest meitenēm neko nevar, tomēr jādomā, ka rūgtas mieles viņām būs, jo tik daudz sviedru liets, lai Parīzē sanāktu labāk nekā Tokijā

  +1 [+] [-]

, 2024-08-07 22:55, pirms mēneša
Subjektīvais rakstīja: Kāds būtu loģisks un objektīvs iemesls šīm meitenēm palikt kopā līdz Londonas spēlēm?

Ranga punkti nav objektīvs iemesls, tā ir problēmas atlikšana.

Labs laiks kopā pavadīts, ir rezultāti. Bet nekādas attīstības nav un visticamāk nebūs...

Patiesībā arī meiteņu publiskās ikdienas liekas absolūti dažādas...
Ko tad viņām darīt? Jaukt pāri ārā pašā pīķī un taisīt divus ievērojami vājākus pārus ar jaunajām, kurām vajadzēs vismaz pāris gadus lai sasniegtu pašreizējo līmeni?

     [+] [-]

, 2024-08-07 23:13, pirms mēneša
varenais_eksperts rakstīja: Ko tad viņām darīt? Jaukt pāri ārā pašā pīķī un taisīt divus ievērojami vājākus pārus ar jaunajām, kurām vajadzēs vismaz pāris gadus lai sasniegtu pašreizējo līmeni?
To, lai viņas pašas domā, ko darīt.
Bet kapēc, lai nevarētu izjaukt pāri?
Meitenes vizuāli izskatās apnikušas savā starā jau vairāk kā pēdējo sezonu.
Pietrūkst jaunu un uzrunājošu emociju, vēlme pierādīt, parādīt.
Pēc gadiem, ja meitenēm ir vēlme turpināt būt p.volejbolā, tad ir tieši labākais laiks, kad spert šādu soli.

Un kādi varētu būt un/vai būtu jaunie pāri un, ka tie būtu sliktāki nav nekādu iemeslu apgalvot. Tā pat, kā nav iemeslu apgavot, ka šis pāris vēl spēj atrast motivāciju un emocijas lai ko parādītu. Jo tas, ka pārim ir savstarpēja emocuionālā bedre ir redzams diezgan spilgti.

  +2 [+] [-]

, 2024-08-07 23:16, pirms mēneša
Ja pārzina pludmales saimniecību, ir skaidrs, ka pāri izjaukt nevar, jo aiz viņām ir liels tukšums. Visu to nabadzību, kas ir aiz viņām varēja redzēt šogad Jūrmalā - Nāciju kausā😁

  +3 [+] [-]

, 2024-08-07 23:59, pirms mēneša
rrrafs rakstīja: Ja pārzina pludmales saimniecību, ir skaidrs, ka pāri izjaukt nevar, jo aiz viņām ir liels tukšums. Visu to nabadzību, kas ir aiz viņām varēja redzēt šogad Jūrmalā - Nāciju kausā😁
Obligāti vajag? Tad valdībai kā somiem jāpaziņo - 32.gadā mums vajag medaļas, izveidot infrastruktūru un 4+4 gadu budžetu tam. Somu piemērs bija ziemas x-sporti.
Pašvaldības ierīkoja bike parkus, lai jaunatnei ir aktivitātes. Izauga tādā Zēbolds ar savu entuziasmu. Vai viņam ir ziemā halle, kur ikdienu atstrādāt akrobātiku? Nav. Kad būs tāda iespēja vai vismaz cauru gadu silts un pats finansēts, tad var prasīt rezultātu. Pa lielam, visi tie ir aktīva dzīvesveida pulciņi, arī vieglatlēti, kam aplipuši funkcionāri. Žēl vienīgi, ka šķēpmešana iet postā, kas bija LV firmas produkts. Nav vairs to treneru ar dvēseli, nav rezultāta.

     [+] [-]

, 2024-08-08 00:25, pirms mēneša
rrrafs rakstīja: Ja pārzina pludmales saimniecību, ir skaidrs, ka pāri izjaukt nevar, jo aiz viņām ir liels tukšums. Visu to nabadzību, kas ir aiz viņām varēja redzēt šogad Jūrmalā - Nāciju kausā😁
Un kā ar tikko notikušo U20 Eiropas čempionātu?

  -2 [+] [-]

, 2024-08-08 06:54, pirms mēneša
čik viņas nopelnīja par piedalīšanos šeit?

  +1 [+] [-]

, 2024-08-08 07:57, pirms mēneša
Ļoti labs rezúltàts. Nepaveicàs ar pretinieku.

     [+] [-]

, 2024-08-08 08:14, pirms mēneša
viedais_cilveks rakstīja: čik viņas nopelnīja par piedalīšanos šeit?
Cik tu nopelnīji par stulbo komentāru ,ko publicēji šeit ?

     [+] [-]

, 2024-08-08 08:20, pirms mēneša
ej dillēs rakstīja: Pārmest meitenēm neko nevar, tomēr jādomā, ka rūgtas mieles viņām būs, jo tik daudz sviedru liets, lai Parīzē sanāktu labāk nekā Tokijā
Zini , mani līdz asarām smīdina tādi spriedumi .
Ja tu esi passulē TOP 10 . Tad NEKAS un nekādi sviedri tev nedod garantiju.
Ja tā nebūtu , tad sportam nebūtu jēgas.

  +1 [+] [-]

, 2024-08-08 08:26, pirms mēneša
krokodilumednieks rakstīja: Un kā ar tikko notikušo U20 Eiropas čempionātu?
Nu un, kas bija? Kur tie jaunie ir pēc savie u čempionātiem? Mihails Samoilovs arī ir U20 Eiropas čempions.. Un?

     [+] [-]

, 2024-08-08 11:20, pirms mēneša
rrrafs rakstīja: Nu un, kas bija? Kur tie jaunie ir pēc savie u čempionātiem? Mihails Samoilovs arī ir U20 Eiropas čempions.. Un?
Ko tu vari zināt par U20 jaunajiem, kas tikko startēja U20 čempionātā? Fokerots/Auziņš - zelts, Konstantinova/Ēbele - sudrabs. Jeb tas neko neonozīmē? Vismaz nevajag rakstīt, ka mums tur ir tukšums. Tas vienkārši neatbilst patiesībai.

     [+] [-]

, 2024-08-08 11:31, pirms mēneša
Boston United rakstīja: Pirms 3 gadiem 4 vieta nebija likumsakarīg [ drīzāk haļava]. Šoreiz likumsakarīga5 vieta
Nu, nezinu, pec kada principa kaut kas ir likumsakarigs - viena izspele savadak 1/8 finalaa un butu likumsakariga 9-16. vieta

     [+] [-]

, 2024-08-08 11:32, pirms mēneša
Pippo77 rakstīja: Obligāti vajag? Tad valdībai kā somiem jāpaziņo - 32.gadā mums vajag medaļas, izveidot infrastruktūru un 4+4 gadu budžetu tam. Somu piemērs bija ziemas x-sporti.
Pašvaldības ierīkoja bike parkus, lai jaunatnei ir aktivitātes. Izauga tādā Zēbolds ar savu entuziasmu. Vai viņam ir ziemā halle, kur ikdienu atstrādāt akrobātiku? Nav. Kad būs tāda iespēja vai vismaz cauru gadu silts un pats finansēts, tad var prasīt rezultātu. Pa lielam, visi tie ir aktīva dzīvesveida pulciņi, arī vieglatlēti, kam aplipuši funkcionāri. Žēl vienīgi, ka šķēpmešana iet postā, kas bija LV firmas produkts. Nav vairs to treneru ar dvēseli, nav rezultāta.
Gribēju tikai pateikt, ka Liepājā, kur Zēbolds dzīvo, ir iekštelpu BMX skeitparks.

     [+] [-]

, 2024-08-08 11:46, pirms mēneša
Tīna un Anastasija cīnījās godam, turklāt simpātiskas meitenes.
Bet plašāks skats uz mūsu sportistu sasniegumiem olimpiādē un sporta attīstību Latvijā. Medaļas tas ir izcili, bet šoreiz diemžēl nebija lemts. Bet vietas aiz medaļām , pirmajā sešniekā, desmitniekā arī mums ļoti maz. Acīmredzot sportam valstī neveltī pietiekoši lielu uzmanību un neatvēl līdzekļus. Profesionāli sportisti gan daļēji paši pelna, bet ne visos sporta veidos tā ir liela nauda. Daudzās valstīs ir dāsni privātie sponsori, bet nav dzirdēts, ka Latvijas miljonāri atbalstītu mūsu sportistus, vai dotu ieguldījumu arī kādā citā valstī aktuālā jomā.
Vēl bieži latvieši panākumus ir guvuši sporta veidos, kas sper pirmos soļus, tā teikt bijuši veiksmīgi pionieri. Tā tas bija kamaniņās, bobslejā, pludmales volejbolā, skeitbordā, vēlāk kad šie sporta veidi iegūst lielāku vērību pasaulē, mums tomēr grūtāk nākas noturēt pozīcijas, jo bieži aiz nedaudziem izciliem lideriem nav pienācīga jaunā maiņa.

     [+] [-]

, 2024-08-08 15:31, pirms mēneša
Meitenes malači, atkarībā no pārējiem tūristiem.

     [+] [-]

, 2024-08-08 15:56, pirms mēneša
krokodilumednieks rakstīja: Ko tu vari zināt par U20 jaunajiem, kas tikko startēja U20 čempionātā? Fokerots/Auziņš - zelts, Konstantinova/Ēbele - sudrabs. Jeb tas neko neonozīmē? Vismaz nevajag rakstīt, ka mums tur ir tukšums. Tas vienkārši neatbilst patiesībai.
Ir gan patiesība. Fokerots jau sevi nodemonstrēja šogad Jūrmalā. Ēbele/Konstantinova pat netika pie spēlēšanas, jo nevar pieveikt Martu Ozoliņu.. Pludmales volejbolā šī tendence ir izteikta - jauniešu čempionātos medaļas vēlāk nekā.

     [+] [-]

, 2024-08-08 17:40, pirms mēneša
rrrafs rakstīja: Ir gan patiesība. Fokerots jau sevi nodemonstrēja šogad Jūrmalā. Ēbele/Konstantinova pat netika pie spēlēšanas, jo nevar pieveikt Martu Ozoliņu.. Pludmales volejbolā šī tendence ir izteikta - jauniešu čempionātos medaļas vēlāk nekā.
Nevajag visu pārspīlēt. Nākotne rādīs.