Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

"Riga" ieliek labus pamatus un mājās ved divu vārtu pārsvaru

Emils Ozerinskis

"Riga" ieliek labus pamatus un mājās ved divu vārtu pārsvaru
Oleksandrs Fiļipovs. Foto: Zigismunds Zālmanis|Riga FC

UEFA Konferences līgas kvalifikāciju ar sekmīgu spēli pret Īrijas čempionāta komandu "Derry City" iesāka "Riga", kas no izbraukuma mājās dodas ar 2:0 pārsvaru. Ukraiņu uzbrucējs Oleksandrs Fiļipovs piedalījās abos rīdzinieku vārtu guvumos.

• Spēles pirmajās minūtēs galveno uzmanību mājinieku rindās nopelnīja rezultatīvais Viljams Pečings, kurš jau ar savām pirmajām iespējām pie standartu stuācijām demonstrēja, ka ir liels meistars bumbas nogādāšanā partneriem.

• Pirmo savu iespēju izšķērdēja "Riga" uzbrucējs Oleksandrs Fiļipovs, kurš saņēma piespēli no soda laukumā iebrukušā Mikaela Soisalo. Pēdējā laikā maz spēlējušais ukrainis labu sitienu izpildīt nespēja.

• Spēles 40 minūtē bumbas projekcijas jautājums šoreiz nāca par labu "Riga" futbolistiem. Bumbai atrodoties virs laukuma gala līnijas, Fiļipovs to sita atpakaļ soda laukuma vidū. Mājinieki uzskatīja, ka bumba laukuma robežas jau atstājusi, bet rīdzinieki uzbrukumu turpināja un precīzi bumbu oponentu cietoksnī raidīja Gabriels Ramoss, panākot 1:0.

• Spēles otrajā puslaikā, nomainot "Riga" kapteini Antoniju Černomordiju, savu debiju galvaspilsētas komandā piedzīvoja Iļja Korotkovs, kurš vēl pat nebija ticis trīskārtējās čempiones rindās laukumā Virslīgas spēlēs.

• 65. spēles minūtē laukumā izcēlās kašķis starp Glodiju Ngondā un mājinieku vienu no uzbrukuma līderiem Metiju Smitu. Kamēr Ngondā savā priekšā no tiesneša ieraudzīja dzelteno plāksteri, Smitam tika parādīts noraidījums, atstājot "Derry City" mazākumā.

• 68. minūtē skaistu reidu veica Duglass Aureliu, kurš caur kreiso malu ielauzās soda laukumā. Portugāles futbolists atmeta bumbu uz soda laukuma vidu, kur viegli to vārtos raidīja Fiļipovs, panākot rezultātu 2:0 un ieliekot ļoti labus pamatus, lai rīdzinieki mājās dotos ar komfortablu pārsvaru pēc pirmās spēles.

• Divdesmit minūtes pirms pamatlaika beigām Nils Puriņš ķēra savās rokās Pečinga sisto bumbu no ļoti labas pozīcijas pēc standarta situācijas.

• Spēlei tuvojoties izskaņai, laukumā risinājās fiziskas divcīņas, "Riga" futbolistiem sapelnot vairākas dzeltenās kartītes, kas šīs spēles kontekstā lielu iespaidu neatstāja, tomēr var atspēlēties vēlākās kārtās, ja Latvijas galvaspilsētas komandai izdosies līdz tām aizcīnīties.

• Trīs minūte pirms pamatlaika beigām neveiksmīga epizode sanāca debitantam Korotkovam, kurš iespēlēja bumbu kājās Pečingam. Pēc saņemtas piespēles iespēju sadeldēt starpību neizmantoja uz maiņu laukumā nākušais Raiens Greidons.

• Vēl kompensācijas laika pēdējās sekundēs Vladlans Jurčenko varēja iedzīt trešo naglu "Derry City" vārtos, tomēr bumba spēcīgi triecās pret vārtu staba un pārliktņa salaidumu.

• Atbildes spēle 14. jūlijā norisināsies "Skonto" stadionā.

"Derry City" - "Riga" 0:2 (0:1)
Vārti: Ramoss 41', Fiļipovs 68'
Noraidījums: Smits
Brīdinājumi: Makelenijs, Pečings - Aureliu, Černomordijs, Ngondā, Ramoss, Jurčenko, Vakulko
Derry: Mā - Makjanets, Tāls, Makelenijs - Smits, Tomass, Makelenijs, Dumigans, Bojcs - Makgonigls (Akintunde 74'), Pečings.
Riga: Puriņš - Ngondā, Berjkvists, Černomordijs (Korotkovs 57'), Jurkovskis - Vakulko, Ramoss, Pecoss - Aureliu (Pētersons 79'), Fiļipovs, Soisalo (Jurčenko 76').
Galvenais tiesnesis: Vilhjamurs Thorairisons (Islande)

Latvijas klubi Eirokausu 1. kvalifikācijas kārtā

LīgaDuelis1. spēle2. spēle
ČLHJK (Somija) - RFS1:012.07.
KLGjilani (Kosova) - Liepāja1:014.07.
KLDerry City (Īrija) - Riga0:214.07.

Noderīgas saites:

Sporta špikeris: Latvijas futbola klubi Eirokausos – kas, kur un kā?

  +1 [+] [-]

, 2022-07-07 23:43, pirms 2 gadiem
Stabila uzvara ,ceru ,ka Korotkovs ieņems centra aizsarga vietu patstāvīgi!

  +3 [+] [-]

, 2022-07-07 23:50, pirms 2 gadiem
Stabila uzvara!

Īrijas klubs spēlē izteikti kā jau tipiski britu futbols - skrien ar spēku un agresivitāti, ir bīstami centrējumi un stūra sitieni un ar to arī viss beidzas.
Šoreiz Virslīgas futbols parādīja, ka induviduālā tehnika šādu britu stila futbolu var apēst bez sāls.

Neredzēju nevienu Derry City futbolistu, kas tehniski mēģinātu veikt kādas kombinācijas, vai ko tamlīdzīgu - tik veic sitienu uz priekšu un tad nu ar spēku un elkoņiem laužas pakaļ bumbai, kas tikusi centrēta uz Riga FC vārtu pusi.

  +2 [+] [-]

, 2022-07-08 00:15, pirms 2 gadiem
Kāpēc "Derijas"? Latviešu atlantos pilsēta tiek atveidota kā Deri.

     [+] [-]

, 2022-07-08 03:08, pirms 2 gadiem
Lūk ko nozīmē normāls treneris

  -1 [+] [-]

, 2022-07-08 07:33, pirms 2 gadiem
Tas jau tikai viens mazs solītis

     [+] [-]

, 2022-07-08 08:35, pirms 2 gadiem
Jāpiekrīt Ambre.Primitīvu futbolu spēlē Derry City un Riga FC iekļūšana nākošajā kārtā nerada šaubas.Tiesa,redzēju tikai otro puslaiku,tāpēc mans secinājums varētu būt arī nekorekts.Skatījos to Liepājas murgu Kosovā.

     [+] [-]

, 2022-07-08 09:24, pirms 2 gadiem
Stadionā laba atmosfēra, pilnas tribīnes