Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

"Spartaks" otro reizi piekāpjas Minskas "Dinamo" un izstājas

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

"Spartaks" otro reizi piekāpjas Minskas "Dinamo" un izstājas
Jevgeņijs Kazačoks
Foto: Māris Greidāns

Šodien UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīra 1.kārtas atbildes spēlē "Spartaks" savu līdzjutēju klātbūtnē ar 0:2 piekāpās Minskas "Dinamo", izstājoties no tālākas cīņas.

Jūrmalas "Spartakam" no trim mūsu klubiem Eiropas līgā tika ielozēts spēcīgākais pretinieks, Minskas "Dinamo", un pirmā spēle to pilnībā apliecināja - kamēr "Ventspils" un "Jelgava" guva komfortablas uzvaras, "Spartaks" Minskā zaudēja ar 1:2. Tomēr šāds minimāls zaudējums un it sevišķi jūrmalnieku sniegums bija pat cerīgāks nekā varēja sagaidīt - Oļega Kubareva padotie nereti piespieda pretiniekus, kuri pēdējās divās sezonās piedalījušies Eiropas līgas grupu turnīros. Tas nozīmēja lielu intrigu atbildes mačā Slokā. "Dinamo", kuru nomoka dažāda veida iekšējas problēmas, bija tas pats pamatsastāvs, bet "Spartakam" savainotā Dmitrija Platonova vietā Daniils Ulimbaševs, kurš Minskā nāca uz maiņu un guva vārtus.

"Spartaks" spēli sāka dzīvīgi, Jevgeņijs Kazačoks uzsita no distances, bet jau 7.minūtē reāli rezultātu varēja atklāt minskieši. Artjoms Bikovs jau pat apspēlēja mūsu vārtsargu Vladislavu Kurakinu un tikai pēdējā brīdī pretiniekam neļāva raidīt bumbu tukšajos vārtos mūsu aizsargs. Diemžēl 11.minūtē "Dinamo" savu panāca, gūstot ātrus vārtus - Žukovskis veica tālu piespēli soda laukumā, Kurakins paspēra pāris soļus uz priekšu, cerot tikt pie bumbas, bet Vladimirs Hvaščinskis, nespējot patraucēt mūsu baltkrievu leģionāram Sergejam Pušņakovam, ar galvu bumbu pārmeta pāri vārtsargam (0:1).

Minskas "Dinamo" rādīja augstu meistarību un arī viesu fani rādīja līdzjušanas klasi. Tomēr arī "Spartaks" centās kā tribīnēs, tā laukumā un 25.minūtē pie sitiena no labas pozīcijas tika Ridvaru Adejemo - raidījums bija par vāju, un viesu vārtsargs tika galā. Pāris minūšu laikā jūrmalnieki radīja vēl divus lieliskus momentus - Pāvels Mihadjuks nespēja trāpīt pa bumbu no vārtu priekšas, bet nākamajā epizodē ugunsgrēku kopīgiem spēkiem dzēsa "Dinamo" vārtsargs un aizsargi.

Puslaika beigu daļā komandas apmainījās ar ārkārtīgi bīstamām vārtu gūšanas iespējām. Pēc Žukovska piespēles tas pats Hvaščinskis lika bumbai noglaudīt vārtu stabu, bet pretējā pusē Vladislavs Kozlovs izrēķinājās ar sedzēju, taču arī aizsita gar pašu, pašu vārtu stabu...

53.minūtē vēlreiz vārtu konstrukcija nospēlēja nozīmīgu lomu - Bikovs skaisti izkārtoja sev sitiena pozīciju un raidīja bumbu pa vārtu pārliktni, "Spartakam" tomēr vēl saglabājoties cerībām glābt vismaz šo spēli, ja ne divu spēļu summu. Uzbrukumā gan "Spartakam" nekādi neizdevās nospēlēt rezultatīvi un, laikam ritot, bija skaidrs, ka patiešām labākajā gadījumā jācer uz neizšķirtu šai atsevišķajā mačā.

81.minūtē kļūdu izgājienā pieļāva "Dinamo" vārtsargs, taču jūrmalnieki dāvanu pretī neņēma. 87.minūtē Jurijs Ostrouhs izpildīja varenu tālsitienu, bet glāba Kurakins. "Spartaks" beigās riskēja, vēloties izraut neizšķirtu, bet tā vietā ielaida otros vārtus - pretuzbrukumā aizskrēja un vārtus guva uz maiņu nākušais Mohameds El Monirs. 0:2 spēlē, 1:4 summā. Minskas "Dinamo" nākamajā kārtā spēlēs pret Īrijas "St.Patrick's".

UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīrs, 1.kārtas atbildes spēle

Spartaks (Latvija) - Dinamo (Baltkrievija) 0:2 (0:1)
Vārti: Hvaščinskis 11', El Monirs 90'.
Brīdinājumi: Šlampe, J.Kozlovs.
"Spartaks": Kurakins, Šlampe, Koseka, Pušņakovs, Mihadjuks, Adejemo (Platonovs 82'), J.Kozlovs, Ulimbaševs (Stuglis 71'), Jagubi, Kazačoks, V.Kozlovs (Korzāns 66').
Tiesnesis: Aleksandru Teans (Moldova).
Divu spēļu summā: 1:4.

  +9 [+] [-]

, 2016-07-07 20:52, pirms 8 gadiem
No Minskas Dinamo palicis tik vien kā nosaukums,bet vienalga virslīgas līderis izgāzās.

  +2 [+] [-]

, 2016-07-07 20:52, pirms 8 gadiem
Šeit Spartakam negribās pārmest, jo viņi tiešām cīnījās, bet pretinieks bija veiksmīgāks un spēcīgāks!!! Nospēlēja godam un novēlu veiksmi nākamgad!

  +2 [+] [-]

, 2016-07-07 20:53, pirms 8 gadiem
alguns rakstīja: No Minskas Dinamo palicis tik vien kā nosaukums,bet vienalga virslīgas līderis izgāzās.
Neizgāzās - Sprataks izskatījās labi, bet Dinamo bija spēcīgāki, bet nevarētu teikt, ka Spartaks necentās līdz spēles beigām!!!

  +8 [+] [-]

, 2016-07-07 20:54, pirms 8 gadiem
Cīnīties cīnījās līdz beigām (par to paldies!), taču maz ko varēja padarīt šajā spēlē. Minska ar visām savām problēmām bija labāki un godam tika nākamajā kārtā.

  +2 [+] [-]

, 2016-07-07 21:03, pirms 8 gadiem
diemžēl līderis 2 spēļu summā ienes 0 pts kopējā kasē
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2016-07-07 21:05, pirms 8 gadiem
Minska bija labāka, bet vārtsargs konkrēti iegāza
Būtu 1-1 viesos, būtu cita spēle
Šodien atkal nepārliecinošā vārtsarga spēle jau sākumā nostādīja 2 vārtu iedzinējos divu maču summā
Jāliek tak beidzot vārtos Labuts. Sliktāk jau nu noteikti nebūs

  -2 [+] [-]

, 2016-07-07 21:07, pirms 8 gadiem
alguns rakstīja: No Minskas Dinamo palicis tik vien kā nosaukums,bet vienalga virslīgas līderis izgāzās.
Minska tik un tā kopumā ir spēcīgāka. Spēlētāji no Ukrainas premjerlīgas utt.
Turklāt vārtsargs iegāza pamatīgi. Lai uzvarētu objektīvi meistarīgāku komandu vārtsargam ir jākļūst par varoni. Bet te bija otrādi

  +1 [+] [-]

, 2016-07-07 21:07, pirms 8 gadiem
vot tas gan, vartusargs Spartakam točna jānomaina, jo ļoti slikti spēlē

  -1 [+] [-]

, 2016-07-07 21:08, pirms 8 gadiem
Ambrē rakstīja: Neizgāzās - Sprataks izskatījās labi, bet Dinamo bija spēcīgāki, bet nevarētu teikt, ka Spartaks necentās līdz spēles beigām!!!
Būtu vajadzīgi vieni vārti, būtu cita spēle
Minska nervozētu, bet Spartaks irtu apņēmīgāk uzbrukumā. Pie deficīta -2 summā vairs nebija ticības
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2016-07-07 22:50, pirms 8 gadiem
Skatijos tikai pēdējās 20 min. Varēja redzēt Dinamo spēles organizētību. Mūsējiem diemžēl nekā, izskatās daudz cerēja uz kādām nejaušībām.

  +1 [+] [-]

, 2016-07-07 23:06, pirms 8 gadiem
kegums rakstīja: Skatijos tikai pēdējās 20 min. Varēja redzēt Dinamo spēles organizētību. Mūsējiem diemžēl nekā, izskatās daudz cerēja uz kādām nejaušībām.
Pēdējās 20 min. tieši nevajadzēja skatīties, jo tur jūrmalineiki jau sāka reāli steigties un iet uz visu banku, jo zaudēt vairs nebija ko - un tāpēc arī izskatījās, ka Spartaks ir haotiskāks!!!

  -1 [+] [-]

, 2016-07-08 00:29, pirms 8 gadiem
Šodien Neiers (pie otrajiem vārtiem) nospēlēja ļoti līdzīgi kā Kurakins pie otrajiem Minskā.

  -1 [+] [-]

, 2016-07-08 01:29, pirms 8 gadiem
olga rakstīja: Šodien Neiers (pie otrajiem vārtiem) nospēlēja ļoti līdzīgi kā Kurakins pie otrajiem Minskā.
Nejauc pirkstu ar dibenu
Var jau teikt, ka Spartakam nepaveicās ar izlozi. Varēja dabūt pretī īrus vai igauņus. Bet bez vārtsarga arī šos divus diez vai uzvarētu

  +1 [+] [-]

, 2016-07-08 09:26, pirms 8 gadiem
Ja zaudēja zaudēja baltkrieviem. Atliek vien spēlēt virslīgā.

  +1 [+] [-]

, 2016-07-08 14:14, pirms 8 gadiem
Ambrē rakstīja: Neizgāzās - Sprataks izskatījās labi, bet Dinamo bija spēcīgāki, bet nevarētu teikt, ka Spartaks necentās līdz spēles beigām!!!
Kurā galā Minska bija labāki? Minskai 1. puslaikā bija 1 sakarīgs moments. Golu atvilka Spartaka vārtsargs, par kuru vispār jautājums, kāpēc viņš tika likts vārtos - ne viņš bumbas sakarīgi var noķert, ne pēc tam no vārtiem taisni izsist. Spartakam 1. puslaikā vajadzēja gūt 2-3 vārtus, pievīla precizitāte. 2. puslaikā Minska visi 11 spēlētāji tupēja savā soda laukumā un ķēra uz pretuzbrukumiem, kamēr Spartaks gāja uz visu banku, bieži vien atstājot 1 aizsargu tik centrā.

Domāju, ka īri ir daudz priecīgāki, ka pretī būs Minska nekā Spartaks.