Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:813, Did:0, useCase: 3

Vimbldonas junioru tituli Šveicei un Itālijai

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Vimbldonas junioru tituli Šveicei un Itālijai
Belinda Benčiča un Teilore Taunsenda
Foto: EMPICS Sport/Scanpix

Vimbldonas junioru turnīrā uzvarējuši Šveices un Itālijas pārstāvji – meiteņu tituls Belindai Benčičai (viņai šogad uzvara arī "French Open"), bet zēnu turnīrā triumfēja Džanluidži Kvinci.

Pērn Vimbldonas junioru sacensībās abus vienspēļu titulus izcīnīja Kanādas tenisisti – zēnu sacensībās triumfēja Filips Pelivo, bet meiteņu turnīrā Juženija Bušāra. Kanādai pirmo "Grand Slam" titulu jebkādā līmenī izcīnīja Bušāra, dienu vēlāk otro titulu pievienojot Pelivo.

Gan Bušāra, gan Pelivo šobrīd pārgājuši profesionāļos. Džīnija spēlēja pamatturnīrā, kur uzveica Anu Ivanoviču un tika līdz 3. kārtai, bet Pelivo uzvarēja vienu maču kvalifikācijā.

Šī gada meiteņu turnīrā daudz netrūka, lai finālā spēlētu abas reitinga līderes – Belinda Benčiča un Ana Konjuha, kuras bija uzvarējušas gada pirmajos divos junioru "Grand Slam" turnīros. Konjuha palika nepārspēta Melburnā, bet Benčiča Parīzē.

Benčiča savu darba pusi paveica, tiekot līdz finālam, bet Konjuha pusfinālā trīs setos piekāpās Teilorei Taunsendai. Arī finālā 2012. gada "Australian Open" junioru čempione Taunsenda bija iesaistīta trīs setus spēlē, šoreiz zaudējot – Benčiča uzvarēja ar 4:6, 6:1, 6:4.

Junioru sacensībās divus "Grand Slam" titulus pēc kārtas nevienai nebija izdevies izcīnīt kopš 2003. gada, kad gan Vimbldonā, gan "US Open" uzvarēja Kirstena Flipkensa. 16 gadus vecās Benčičas dominance junioru turnīros šogad bijusi neapstrīdama – Šveices tenisiste nav zaudējusi ne mača, izcīnot 35(!) uzvaras pēc kārtas.

Zēnu sacensību pirmais numurs (ranga līderis un "Australian Open" čempions) Niks Kirgioss no Austrālijas 3. kārtā piekāpās Hjenam Čunam. 17 gadus vecajam Dienvidkorejas tenisistam, kura kontā šogad ir tituls, fināls pusfināls "Future" turnīros dzimtenē, izdevās aizkļūt līdz finālam, kurā viņa pretinieks bija itālietis Džanluidži Kvinci. Viņam 17 gadu vecumā jau iespaidīgs 1.88 metru augums, Kvinci spēlē ar kreiso roku, viņa elks ir Rafaels Nadals.

Kvinci pirmajā setā divreiz izlaida breika pārsvaru, bet pēc tam no 3:5 uzvarēja četros geimos pēc kārtas – 7:5. Otrajā setā breiku nebija, bet taibreikā pārliecinoši pārāks bija itālietis – 7:6(2).

Vimbldonas junioru vienspēļu turnīru čempioni pēdējos desmit gados

GadsPuišu čempionsMeiteņu čempione
2013.Džanluidži Kvinci (Itālija)Belinda Benčiča (Šveice)
2012.Filips Pelivo (Kanāda)Juženija Bušāra (Kanāda)
2011.Lūks Savils (Austrālija)Ešlija Bārtija (Austrālija)
2010.Mārtons Fučovičs (Ungārija)Kristina Pliškova (Čehija)
2009.Andrejs Kuzņecovs (Krievija)Nopavana Lertčevakarna (Taizeme)
2008.Grigors Dimitrovs (Bulgārija)Lora Robsone (Lielbritānija)
2007.Donalds Jangs (ASV)Ursula Radvaņska (Polija)
2006.Tīmo De Bakers (Nīderlande)Karolīna Vozņacki (Dānija)
2005.Žeremijs Šardī (Francija)Agņeška Radvaņska (Polija)
2004.Gaels Monfīss (Francija)Katerina Bondarenko (Ukraina)
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja