Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Unibet.com: Cīņa Magņitogorskā. Vai jaunas "Dinamo" zaudējumu sērijas sākums?

Unibet.com
Unibet.com

Unibet.com: Cīņa Magņitogorskā. Vai jaunas "Dinamo" zaudējumu sērijas sākums?
Juris Upītis, Marsels Hosa un Kails Vilsons
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Jau 13:00 savu Kontinentālās hokeja līgas maču uzsāks Rīgas „Dinamo”, kuru sagaida nopietnais Magņitogorskas „Metallurg” pārbaudījums. "Dinamo" šajā spēlē būs jāiztiek bez diskvalificētā aizsarga Georgija Pujaca un jāmeklē nozaudētais uzbrukuma spēles pavediens.

Rīgas „Dinamo” turpina savu izbraukuma sēriju bez Georgija Pujaca sastāvā. Nekur pazudis Rīgas aizsargs nav, viņš vienkārši diskvalificēts uz divām spēlēm. Ņemot vērā, ka „Dinamo” šodienas pretiniece ir ceturtā rezultatīvākā komanda līgā, jebkura ierastā aizsardzības spēlētāja iztrūkums var izrādīties izšķirošs.

Aizvakar Ņižņekamskā „Dinamo” prata izvairīties no sava ceturtā zaudējuma pēc kārtas, kas gan nav iemesls, lai sāktu jaunu zaudējumu sēriju. „Metallurg” spēks un pēdējo spēļu iznākumi savukārt liecina, ka no tā izvairīties nebūs viegli, proti, pēdējās piecās spēlēs izcīnītas četras uzvaras ar kopējo rezultāta starpību 21:8.

Savu vienīgo zaudējumu pēc decembra vidus pārtraukuma „Metallurg” piedzīvojusi pret Miķeļa Rēdliha un Jāņa Sprukta Jaroslavļas „Lokomotiv”, piekāpjoties ar 1:3. Tik zemu rezultativitāti no „Metallurg” gan var sagaidīt reti (vidēji mačā gūti 3,07 vārti), par ko aktīvi rūpējas komandas pirmā maiņa – Sergejs Mozjakins, Jans Kovaržs un Deniss Zaripovs.

Šie trīs vīri kopā guvuši 63 (!) vārtus, kas ir gandrīz tikpat daudz, cik šosezon iespējusi visa „Lokomotiv” komanda (74). „Dinamo” gan vēl pavisam nesen varēja lepoties ar līgas labāko aizsardzības spēli, līdz ar to „Metallurg Under 2,5” ar koeficentu 2,12 nav muļķīgs lēmums.

Uzbrukuma ziņā „Dinamo” rindās pamatīgus robus gan neredz tikai aklais, un pēdējā spēle Ņižņekamskā tam bija lielisks pierādījums. Vieni vārti 60 pamatlaika minūtēs, samērā pelēka spēle vairākumā (mača gaitu kopumā saraustīja daudzie noraidījumi) nemudina domāt, ka „Metallurg” vārtsargs Vasīlijs Košečkins (šosezon atvairīti 93,8% pretinieku metienu, vidēji mačā ielaisti 1,92 vārti) būs spiests bieži ķeksēt ripas ārā no sava vārtu tīkla. Koeficents uz to, ka „Dinamo” gūs vienus vai nevienus vārtus, ir 2,12.

Kopvērtējumā „Metallurg” ieņem trešo vietu Austrumos, turklāt tikai piecus punktus tai priekšā ir konferences līdere „Ak Bars”. „Metallurg” arī izcīnījusi par deviņiem punktiem vairāk nekā „Dinamo” un koeficents uz tās uzvaru šodienas spēlē ir 1,65, kamēr „Dinamo” panākuma pamatlaikā iespēja novērtēta kā mazticams notikums, proti, koeficents 4,50.

Lai arī iepriekšējā spēlē rezultatīvi bija gan Marsels Hosa (divi vārti), gan Sandis Ozoliņš (divas rezultatīvas piespēles), uzvara pamatlaikā tiešām nāks grūti. Taču nevienam nav jāatgādina, ka „Dinamo” tieši pret līgas spēcīgākajām komandām kārpās ar dubultu sparu (kā tam tā arī jābūt), un pievilcīgo koeficentu ietekmē var apsvērt domu par „Dinamo” uzvaru papildlaikā vai pēcspēles metienos (koeficents 3,00) vai pat „Dinamo Double Chance” (uzvara vai neizšķirts pamatlaikā) ar koeficentu 2,16.

Šodien iespējams sagaidīt arī Mārtiņa Karsuma atgriešanos Maskavas „Dynamo” sastāvā, vismaz tā sarunā ar Sportacentrs.com izteicies pats uzbrucējs. Viens no komandas rezultatīvākajiem spēlētājiem varētu būt nenoliedzams atspaids Oļega Znaroka trenētajai komandai, kura jau tā spēlē pret „Avtomobolist” ir bezierunu favorītes lomā (koeficents 1,47).

Tiesa, arī „Avtomobolist” nav nekāda „Amur” vai „Vitjaz” un šosezon jau savākusi 71 punktu, kas ļauj ieņemt piekto vietu Austrumos, turklāt pēdējo piecu spēļu laikā „Avtomobolist” pamatlaikā nav zaudējusi ne reizi (četras uzvaras, viens zaudējums bullīšos) un ielaidusi tikai sešus vārtus. Riska mīļiem paveras iespēja lieliskam koeficentam (5,50) uz Jekaterinburgas komandas uzvaru.

     [+] [-]

, 2014-01-07 09:17, pirms 10 gadiem
Dinamo sausaa uzvara!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -4 [+] [-]

, 2014-01-07 09:41, pirms 10 gadiem
Diemžēl kaut kā nav cerību ka varētu jau sākt no bedres rāpties ārā

  +1 [+] [-]

, 2014-01-07 11:05, pirms 10 gadiem
idiotisks topiks, tāds pats kā viens no "Par n-to RD uzvaru ar komandu X" - vai tiešām, viena aizsarga iztrūkums uzreiz dod iemeslu runāt, par krīzi RD? ... visu izšķir ne jau tikai 1 spēlētāja iztrūkums - tas nav Ozoliņš, dēļ kura dažreiz ir iemesls domāt par komandas buksēšanu ... nav viena spēlētāja, atradīsies cits, kam būs iespēja izcelties

  +2 [+] [-]

, 2014-01-07 11:05, pirms 10 gadiem
Atvainojiet piedodiet,bet kura vieta atrodas SKA un kura MG?
Visas komandas nemamas,unsodien ari panemsim vinus!

     [+] [-]

, 2014-01-07 12:25, pirms 10 gadiem
Mozjakinam 4+1, Zaripovam 1+4, Kovaržam 0+5, visiem neitrāls lietderības koeficients, Košečkinam sausā spēle, Reķim, Sotniekam un Rēdliham 90 soda minūtes uz trijiem. Nē, paga, paga, tā nevar. Uzvarēsim kaut kā!