Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

TV4 tiešraidē handbola Virslīgas līderu duelis - ''Tenax'' pret ASK

Ivars Bācis
Ivars Bācis

TV4 tiešraidē handbola Virslīgas līderu duelis - ''Tenax'' pret ASK
Foto: Latvijas Handbola federācija.

Šodien, 6. decembrī, Dobeles Sporta centrā Latvijas čempionāta cīņā otro reizi dosies divas Betsafe vīriešu Virslīgas līdervienības Dobeles ''Tenax'' pret ASK ''Zemessardze''/LSPA

Pirms mēneša, 10. novembrī, abas komandas tikās Rīgā, lai cīnītos par punktiem ne vien Latvijas čempionātā, bet arī Baltijas līgā. Toreiz krietni spēcīgāki izrādījās dobelnieki. Pēc pirmā puslaika viņi atradās priekšā par 10 vārtiem (18:8), bet visā spēlē uzvarēja ar 18 vārtu pārsvaru (39:23).

Komandu treneriem vaicāts salīdzināt ne vien iepriekšējo savstarpējo spēli, bet arī abu komandu būtisko sniegumu un rezultātu pret iepriekšējās sezonas vicečempioni “MSĢ”.

Septembrī “ZRHK Tenax Dobele” savā laukumā nācās sīvi pacīnīties par panākumu pār Murjāņu handbolistiem. Pirmo puslaiku komandas noslēdza neizšķirti (15:15), arī otrajā spēles daļā turpinot spēlēt līdzvērtīgi. Izšķirošo piecu vārtu pārsvaru dobelniekiem izdevās gūt vien pašā spēles nobeigumā, Murjāņu komandu uzvarot ar rezultātu 33:28. Savukārt “ASK Zemessardze/LSPA” novembra beigās Rīgā “MSĢ” vienību pārspēja ar desmit vārtu pārākumu (30:20), jau pirmajā puslaikā gūstot panākumu (15:10).

“ZRHK Tenax Dobele” galvenais treneris Sandris Veršakovs: “Visām spēlēm gatavojamies nopietni un šī nav izņēmums. Vēl jo vairāk tāpēc, ka iet arī Baltijas līgas ieskaitē, kur šobrīd komandas tabulā ir ļoti līdzīgās pozīcijās. Ja atskatāmies uz spēli pret MSĢ, iepriekš jau esmu minējis, ka viņi ir vienīgā profesionālā komanda Latvijā, kura trenējās divas reizes dienā, tāpēc tas būtu dīvaini, ja netiktu izrādīta sīva pretestība. Katrs pretinieks ir citādāks un katram rūpīgi gatavojamies. Trešdienai esam gatavi, bet spēle rādīs savu!”

“ASK Zemessardze/LSPA” galvenais treneris Arnis Butans: “Paskatoties nesenā pagātnē, kad pēc rezultāta Dobelei zaudējām bez variantiem, liek domāt ka lielu izredžu arī šajā reizē nav, bet mēs neesam padevušies un nopietni gatavojamies šai spēlei. Bumba ir apaļa un, ja spēles sākumā spēsim turēties līdzi rezultātā, tad spēles beigu rezultāts var būt jebkāds. Ja spēsim uzlabot metienu realizāciju, kas pirmajā spēlē bija galvenais iemesls bezierunu kapitulācijai, un normāli (pat ne izcili) nospēlēsim aizsardzībā, tad varam gaidīt arī pozitīvu iznākumu. Protams pretinieks ir ar lielāku pieredzi un spēlēs savu skatītāju priekšā, kas liek uzskatīt viņus par favorītiem. Vēl svarīgs moments ir tas, ja Dobele šo spēli uzvar, tad viņi jau gandrīz ir čempioni, kas noteikti motivēs viņus vēl vairāk. Nedomājam padoties, skatāmies ar optimismu un ceram vēl iesaistīties šajā cīņā. Kā būs, to rādīs trešdienas vakars un spēlētāju cīņasspars darba dienas vakarā. Ceru, ka viss izšķirsies laukumā un nevienai no komandām nebūs iztrūkumi spēlētāju sastāvā.”

Spēles sākums plkst. 19:30. Spēles tiešraidi nodrošinās Sportacentrs.com televīzijas kanālā TV4.

Kopvērtējums

VKomandaSUNZVārtiP
1.Tenax Dobele9900+15418
2.MSĢ10802+10116
3.ASK Zemessardze/LSPA10802+6016
4.Ogre/Hydrox11704+6714
5.Salaspils12408-898
6.SK Latgols11308-696
7.Vaiņode10208-914
8.Skrīveri&Aizkraukle111010-1332

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola Federācija