Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Peresam trīs vārti, ''Arsenal'' grauj un uzvar A grupā

Krišs Upenieks

Peresam trīs vārti, ''Arsenal'' grauj un uzvar A grupā
Lukass Peress
Foto: AFP/Scanpix

UEFA Čempionu līgas A grupā pirmo vietu nodrošinājusi Londonas ''Arsenal'', kas viesos ar 4:1, trīs vārtus gūstot Lukasam Peresam, apspēlēja Šveices spēcīgāko komandu ''Basel'', kamēr PSG savā laukumā netika galā ar Bulgārijas vienību ''Ludogorets'', 92. minūtē spējot izraut tikai neizšķirtu- 2:2.

Trīs uzvaras un divi neizšķirti – šāda pirms spēlēm bija gan Londonas "Arsenal", gan Parīzes "Saint-Germain" bilance, bet šovakar abas spēlēja pret grupas pastarītēm, neklātienes cīņā nosakot grupas uzvarētāju. Lai gan abām komandām bija vienāds punktu skaits un abos savstarpējos dueļos fiksēti neizšķirti, pateicoties rezultatīvākam sniegumam viesos, priekšā atradās PSG, kas Londonā iesita divus vārtus, kamēr "Arsenal" Parīzē izrāva 1:1.

Londonas ''Arsenal'' spēli pret Šveices spēcīgāko komandu ''Basel'' iesāka pārliecinoši - jau astotajā minūtē Aleksis Sančess filigrāni iemeta bumbu soda laukumā Kiranam Gibsam, kurš tālāk līdz tukšiem vārtiem bumbu izspēlēja Lukasam Peresam (1:0). ''Basel'' uzreiz agresīvi mēģināja atbildēt, bumba arī nonāca ''Arsenal'' vārtos, bet tiesneša asistenta karodziņš bija pacelts. Mājinieki uzbrukumā spēlēja radoši, ar asām piespēlēm spējot saraustīt ''Arsenal'' aizsardzību.

16. minūtē sitiena pozīcijā nonāca Gibss, kurš spēcīgi sita tālajā stūrī, vārtsargs bumbu atsita, bet pirmais pie tās bija Peress, kurš atkal iebakstīja bumbu tukšos vārtos (2:0). Nedaudz vēlāk ''Basel'' futbolists Adams Traore vienā pieskārienā no kreisās malas izpildīja labu sitienu, taču bumbu neiegriezās tālajā stūrī. Lai gan brīžiem ''Basel'' uzbrukumi bija patiesi asi, vārtu rāmī izpildīts tikai viens sitiens. ''Arsenal'' spēle pārsvarā veidojās caur Aleksi Sančesu, bet pirmajā puslaikā uz tablo rezultāts vairs nemainījās.

Otrā puslaika sākumā Peress guva arī trešos vārtus spēlē - atkal Gibsa, Sančesa un Peresa saspēle, kuras noslēgumā, Aleksis veiksmīgi pārvirzīja bumbu Peresam, un tas no teicamas pozīcijas sita tālajā stūrī (3:0). Septiņas minūtes vēlāk Sančess ievadīja vēl vienu uzbrukumu - soda laukumā labi situāciju novērtēja Mesuts Ezils, piespēle vārtu priekšā, un bumbu tukšos vārtos ieraidīja Alekss Ivobi. Arī otrajā puslaikā ''Basel'' daudz mēģināja sist no tālām distancēm. 78. minūtē Seido Dumbija vienus vārtus atguva, bet ''Arsenal'' vienalga droši uzvarēja ar 4:1.

PSG spēli savā laukumā pret Bulgārijas komandu ''Ludogorets'' iesāka pagalam nesekmīgi - Virgils Visidžhans izmantoja izcilu centrējumu no kreisās malas un soda laukumā pilnībā brīvs ar galvu pārvirzīja bumbu vārtu tīklā (0:1). PSG pirmajā puslaikā piederēja liels pārsvars bumbas kontrolē, komanda 16 reizes sitiena vārtu virzienā, bet tikai trīs reizes bumba lidoja vārtu rāmī, un pēc 45 minūtēm rezultāta tablo vēstīja minimālu deficītu izteiktajai favorītei PSG.

Jau pēc puslaika ''Arsenal'' Šveicē bija vadībā ar 3:0, tādējādi pirmajai vietai grupā PSG bija vajadzīga uzvara. 61. minūtē PSG piespieda ''Ludogorets'' kļūdīties, mēģinot tikt ārā no savas laukuma puses, pēc tam sekoja centrējums soda laukumā, kur viesi atkal nespēja izsist bumbu tālāk, un Edensons Kavani šķērītē raidīja bumbu vārtos - 1:1. Astoņas minūtes vēlāk sekoja ''Ludogorets'' atbilde - partnera precīzu piespēli, sitot vienā pieskārienā, izmantoja Vandersons (2:1). Ilgāku laiku mājinieki izlīdzināt rezultātu nespēja, bet Anhela di Marijas vārti 92. minūtē ļāva iegūt tikai vienu punktu, tāpēc jāsamierinās ar otro vietu A grupā.

A grupa, 6. decembris

LaiksSpēleRezultātsVārtu guvēji
21:45Basel – Arsenal1:4 (0:3)Peress 8' 16' 47' Ivobi 54' - Dumbija 78'
21:45PSG – Ludogorets2:2 (0:1)Kavani 61' di Marija 90+2' - Misidžhans 15' Vandersons 69'

Tabula

VKomandaSUNZVAP
1.Arsenal642018:614
2.Saint-Germain633013:712
3.Ludogorets60336:153
4.Basel60243:122

  +1 [+] [-]

, 2016-12-06 23:49, pirms 7 gadiem
cerams ka Arsenal ar uzvaru grupaa spees izvairiities no kaada granda jau pirmajaa kaartaa,PSG stadions peec speeles taa kaartiigi izsvilpa komandu, Emerijs var saakt uztraukties par savu poziiciju

  -1 [+] [-]

, 2016-12-07 00:03, pirms 7 gadiem
Nja, Ludogoretzs negaidiiti paarsteidza.

     [+] [-]

, 2016-12-07 00:05, pirms 7 gadiem
NilsK rakstīja: cerams ka Arsenal ar uzvaru grupaa spees izvairiities no kaada granda jau pirmajaa kaartaa,PSG stadions peec speeles taa kaartiigi izsvilpa komandu, Emerijs var saakt uztraukties par savu poziiciju
Buus labs, ja Arsenal dabuus Bayern 1/8

     [+] [-]

, 2016-12-07 00:07, pirms 7 gadiem
Bayerm spēle visai nepārliecinoši,taka tur var būt visādi,bet ja naaks RM,tad gan sushi vjosla.

     [+] [-]

, 2016-12-07 00:15, pirms 7 gadiem
zb83 rakstīja: Bayerm spēle visai nepārliecinoši,taka tur var būt visādi,bet ja naaks RM,tad gan sushi vjosla.
Nja, tas tik buutu saldais eediens jau 1/8, tad no taada viedoklja Real pat izdeviigaak palikt otrajiem grupaa, tad var dabuut preti no Arsenal, Juvi no pirmajaam vietām, a ja pirmie paliek, tad Minheni, PSG, M City, bet nu...domāju, ka rītdien tiks izcīnīta uzvara pret Dortmundi.

     [+] [-]

, 2016-12-07 08:38, pirms 7 gadiem
Zinot to,kā Arsenal veicas ar izlozēm un cik bieži pēdējā laikā trāpās pretī Bayern, tad prognozēju,ka ielozēs pretī tieši viņus

     [+] [-]

, 2016-12-07 10:39, pirms 7 gadiem
djimanti rakstīja: Nja, tas tik buutu saldais eediens jau 1/8, tad no taada viedoklja Real pat izdeviigaak palikt otrajiem grupaa, tad var dabuut preti no Arsenal, Juvi no pirmajaam vietām, a ja pirmie paliek, tad Minheni, PSG, M City, bet nu...domāju, ka rītdien tiks izcīnīta uzvara pret Dortmundi.
Un ar ko spēlēt pret M City ir sliktāk nekā pret Arsenal? Viņi nav augstāka līmeņa komanda.