Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

TTT pret "Dynamo": 65-56 (tiešraide noslēgusies)

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

TTT pret "Dynamo": 65-56 (tiešraide noslēgusies)
Giedre Paugaite cīņā par bumbu
Foto: Renārs Koris

Basketbola klubs "TTT Rīga" trešdien, 7. decembrī, plkst. 14:00 Eiropas kausa izbraukuma spēlē sacentīsies pret Novosibirskas "Dynamo". Sportacentrs.com piedāvā notikumiem sekot teksta tiešraidē.

Pirmdiena, 5. decembris

13:10 TTT spēlētajas ar Polijas aviokompānijas “Lot” reisu Varšava – Rīga pārrodas mājās no Austrumeiropas līgas otrā posma spēlēm Ļubļinā. Iepriekšējās četrās dienās rīdzinieces aizvadīja trīs spēles pret Stambulas “Galatasaray”, Viļņas “Kibirkšti” un Košices “Good Angels”.

17:10 “Elektrum” Olimpiskā centra telpās pulcējas vairāki desmiti tajiešu – Taizemes florbolisti un viņu atbalstītāji. TTT basketbolistes un treneri gatavojas izbraukšanai uz Rīgas lidostu.

18:27 Lidostas ēka ir neierasti tukša. Reģistrēšanās lidojumiem uz Maskavu un Novosibirsku tiek paveikta dažās minūtēs.

18:52 Rīgas lidosta novembrī atklāja Ziemeļu piestātni – plašu un gaišu izlidošanas zonu ar sektoriem C1-21. Te nav vērojama A un B sektoros ierastā drūzmēšanās, jo lidojumu uz valstīm ārpus Šengenas zonas – Lielbritāniju, Krieviju, Ukrainu, Turciju, Ēģipti – ir salīdzinoši mazāk.

19:39 Informators paziņo, ka lidmašīna no Maskavas 20 minūtes kavēsies. Pirmajā brīdī tam nav īpašas nozīmes, jo komandas rīcībā Šeremetjevo lidostā ir vairāk nekā divu stundu rezerve.

20:11 Jauna informācija: iekāpšana sāksies pēc pusstundas. Iznākumā reiss aizkavējas par vairāk nekā stundu un izlidošana notiek 21:20.

22:45 Lidmašīna nolaižas 23:45 pēc Maskavas laika. Snieg. Pilsētā +1C, bet ārpus tās nelieli mīnusi un veidojas kārtīga sniega sega. Lidmašīnas apstāšanās, pasažieru izkāpšana un īss brauciens līdz D termināla ieejai aizņem 20 minūtes, tādēļ lidostas ēkā komanda ieiet 6. decembrī.

23:04 Iekāpšanas kartē norādīts, ka iekāpšana nākamajam lidojumam sākas pēc 20 minūtēm. Termināls tas pats, taču laika maz. Eskalators ved uz trešo stāvu, kur gaida rindas uz pasu kontroli.

23:16 Nākamais eskalators ved lejā uz bagāžas saņemšanas zonu. Redzam sievieti, kura tur rokās lapu ar nākamā reisa nosaukumu “SU 1306, Novosibirsk”. Viņa izved braucējus cauri muitas zonai. Seko brauciens liftā uz trešo stāvu, drošības kontrole un ātrs gājiens uz iekāpšanas sektoru 14. Visi paspēj laikā.

Otrdiena, 6. decembris

00:55 Pacelšanās paredzēta 00:05 pēc Latvijas laika, taču tā aizkavējas par 50 minūtēm. Lidostā notiek skrejceļa piebraukšanas trašu tīrīšana un uz pacelšanos jāgaida rindā.

01:01 Lidojums no Maskavas līdz Novosibirskai aizņem trīs stundas un 35 minūtes. Pasažieri var izvēlēties vakariņas – vistu ar rīsiem vai liellopu gaļu ar kartupeļu biezputru. Patīkami, ka lidojuma beigās stjuartes pasažieriem piedāvā dzeramo ūdeni.

04:27 TTT basketbolistes 17 stundās veic vairāk nekā 4000 kilometru, trīs lidojumos šķērsojot sešas laika zonas. Kad Varšavā ir 03:00 un Rīgā 04:00 naktī, Novosibirskā ir 09:00 no rīta.

04:30 Rīgu no Novosibirskas gaisa līnijā šķir 3563 kilometri. Eiropā nekur tik tālu aizlidot nav iespējams, izņemot Kanāriju salas, kuras no kontinenta atrodas 1000 un vairāk kilometru attālumā. Salīdzinājumam, līdz Madridei ir 2717 kilometri, līdz Kairai 3040 kilometri un līdz Bagdādei – 3049 kilometri.

04:34 Novosibirska tiek saukta par Sibīrijas galvaspilsētu. Tā ir trešā lielākā pilsēta Krievijā aiz Maskavas un Sanktpēterburgas. Novosibirskā dzīvo par vienu miljonu cilvēku vairāk nekā Rīgā.

09:48 (pēc Novosibirskas laika). Lidostas ēka ir neliela. Ielidošanas zonā ir divas bagāžas lentes. Izdodas saņemt visu nodoto bagāžu. Komanda autobusā, kura sēdekļi atgādina veca dīvāna atzveltnes, dodas nepilnu stundu garā braucienā līdz viesnīcai.

10:11 Novosibirskai cauri vijas divas artērijas – transkontinentālā Sibīrijas dzelzceļa maģistrāle, pa kuru iespējams nokļūt līdz Vladivostokai un Pekinai, kā arī varenā Obas upe. Ūdensceļa krastos atrodas bagātās naftas un gāzes pilsētas Hantimansijska, Surguta un Ņižņevartovska, augštecē Tomska un Novosibirska. Oba ietek Ziemeļu Ledus okeānā – ūdenstilpē, kurā dramatiski sarūk ledus apjoms.

10:38 Komandas viesnīca atrodas Dzeržinska rajonā, nedaudz uz ziemeļaustrumiem no pilsētas centra. Netālu noticis īssavienojums, viesnīcā nav elektrības, lifti nestrādā. Spēlētājām un treneriem ar bagāžu jākāpj uz 5., 6. vai 7. stāvu.

10:57 Brokastis un pusdienas tiek servētas pirmā stāva kafejnīcā. Elektrības padeves atjaunošana tiek solīta stundas laikā.

12:04 Visu rītu un pēcpusdienu Novosibirskā snieg. Gaisa temperatūra pakāpjas līdz -8C atzīmei. Uz trotuāriem starp kupenām iemītas šauras taciņas. Pārsimts metrus no viesnīcas skatam atklājas trīs minareti ar pusmēness zīmēm torņu augšgalā – vietējā mošeja.

12:17 Desmit minūšu gājiena attālumā atrodas Novosibirskas “Alfa” – iepirkšanās centrs “Sibīrijas mols” ar ēdienu zāli, kinoteātri, neskaitāmām tirdzniecībam vietām un Krievijā populāro Francijas lielveikalu “Auchan City”. Nosaukums kirilicā “Ašan Siti”.

13:54 Spēlētājas no pirmās miega pauzes nāk uz pusdienām. Miegam jāvelta vēl dažas stundas. Vispirms sapulce, vakarā video, plkst. 19:30 treniņš.

Kāds auto pamatīgi apsnidzis

Ieeja Novosibirskas galerijā

”Spartak” stadions Frunzes ielā Novosibirskā

Šoseja Novosibirskas centrā

Pastaigas laikā izdodas redzēt divas mošejas ar raksturīgajiem minaretiem un pusmēnesi. Viena no mošejām atrodas blakus Ārkartas situāciju ministrijas reģionālajai ēkai

18:47 Snigšana mitējusies pirms vairākām stundām. Autobuss dodas uz treniņu. Ielās sastrēgumi, taču kopumā transporta kustība, ņemot vērā sniega daudzumu ielās, notiek samērā raiti.

19:22 Septiņus kilometrus garais ceļš līdz sporta kompleksam “Sever” (ziemeļi) tiek veikts 35 minūtēs. “Bez sastrēgumiem var aizbraukt 15-20 minūtēs,” informē pavadonis.

19:31 SKK “Sever” galvenā zāle ir četru komandu mājvieta. Te spēlē “Lokomotiv” volejbolisti (viena no stiprākajām komandām Krievijā), dublieru volejbola komanda, kā arī Novosibirskas sieviešu un vīriešu basketbola vienības. Dāmas spēlē Premjerlīgā, vīri ir Superlīgas līderu vidū (otrais spēcīgākais turnīrs Krievijā). Aiz galvenās zāles ir volejbola treniņlaukums.

20:17 “Dynamo” pēdējo mājas spēli regulārajā sezonā aizvadīs 2017. gada 15. janvārī. Līdz 26. februārim paredzētas sešas spēles izbraukumā un turpinājumā “play-off” cīņas. Spēlētājas uz treniņiem un spēlēm ved kluba autobuss, piestājot iepriekš sarunātās vietās.

20:41 Sporta kompleksa ieeja aprīkota ar skaneri, taču komandas pārbaudītas netiek. Gar foajē sienām izvietoti Novosibirskas komandu reklāmas plakāti ar informāciju par sastāvu, spēļu kalendāru un rezultātiem. Krievijas Superlīgā spēlē arī Erevānas “Urartu” basketbolisti.

Trešdiena, 7. decembris

08:33 Pusdeviņos no rīta ārā vēl ir krēsla. Gaišs kļūst ap deviņiem. Laika apstākļi krietni uzlabojušies, -9C, gandrīz skaidras debesis un neliels vējš.

10:19 Trīs stundas līdz pusdienām tiek veltītas braucienam uz/no treniņa, kā arī pašai nodarbībai. Komanda ir apņēmīgā noskaņojumā. Jau otrdienas vakara treniņa noslēgumā azarts un emocijas sit augstu vilni. Gunta Baško-Melnbārde gatava izmest no centra, lai uzvarētu metienu konkursā, Giedre Paugaite kustībā uz pretējo grozu improvizē un cenšas nobloķēt Aišu Sazerlendu.

13:11 Pēc pusdienām ir trīs stundas īsai pastaigai un miegam. Izbraukšana uz spēli notiks ar laika rezervi.

15:01 Vēl viens īssavienojums. Šoreiz elektrība pazūd "Sibīrijas molā". Visi trīs stāvi grimst pustumsā, taču ir viens izņēmums. "Auchan City" turpina strādāt.

17:18 Autobuss pēc 25 minūšu brauciena ieslīd SKK "Sever" stāvvietā. Spēlētājas dodas īsā pastaigā pa sniegoto priežu silu. Gar celiņiem izvietoti plakāti ar "Lokomotiv" volejbolistu slavas mirkļiem, tai skaitā triumfu Čempionu līgā un piedalīšanos Pasaules līgas finālturnīrā Brazīlijā.

18:15 Komandas pēc mētāšanas dodas uz pirmsspēles sapulci.

18:33 Video tiešraide pieejama mājas lapā Официальный сайт женского баскетбольного клуба... .

18:59 Starta piecinieki. TTT: Eibele, Krastiņa, Baško-Melnbārde, Sazerlenda, Paugaite. Dynamo: Rjavkina, Čaikovska, Tethema, Viljamsa, Kuzmina.

19:02 Gunta Baško-Melnbārde izsit bumbu Tethemai un aizskrien ātrajā uzbrukumā – 2:0.

19:05 Kanādiete pēc minūtes revanšējas, bet Baško-Melnbārde uzreiz iemet pustālo metienu no kreisās malas – 4:2.

19:07 Latoija Viljamsa realizē tālmetienu un nākamajā uzbrukumā izskrien pa vidu TTT garajām spēlētājām – 4:7.

19:08 Baško-Melnbārde pārķer Čaikovskas piespēli, bet uzbrukumā tiesneši Giedrei Paugaitei fiksē nostaigātu. Nākamajā uzbrukumā Ieva Krastiņa dodas sekmīgā garāmgājienā – 6:7.

19:11 Kārteres un Paugaites “pick-and-roll” sadarbība neizdodas. Kiseļova un Tethema palielina “Dynamo” pārsvaru – 6:11.

19:13 Tethemai ir pārāk daudz brīvu iespēju groza apakšā. Ieva Krastiņa iemet divus tālmetienus pēc kārtas – 12:14.

19:16 Baško-Melnbārde un Aiša Sazerlenda vienā uzbrukumā izcīna divas atlēkušās bumbas, tomēr metieni no soda laukuma nesekmējas ne viņām, ne Giedrei Paugaitei.

19:17 TTT sasniedz komandas piezīmju normu. Sazerlenda realizē metienu no spēles, taču pēdējo grozu pirmajā ceturtdaļā gūst pretinieces – 14:19.

19:21 Baško-Melnbārde no kreisās puses ieiet soda laukumā, nākamajā uzbrukumā piespēlē bumbu Paugaitei un vēl pēc brīža pārķer bumbu aizsardzībā. Tethema atbild ar piecu punktu zalvi – 18:24.

19:27 Noteikumu pārkāpumi pret Sidniju Kārteri un Giedri Paugaiti. TTT spēlētājas realizē 3 no 4 brīvmetieniem, tikmēr Tethema guvusi jau 16 punktus – 21:26.

19:32 Garās spēlētājas cīņā iejūtas arvien labāk. Spiedienam soda laukumā seko Sazerlendas un Ievas Kūlītes sadarbība ātrajā uzbrukumā, kuru Ieva pabeidz ar “reverse layup” metienu – 25:26.

19:36 “Dynamo” sasniedz komandas piezīmju normu un rīdzinieces arvien biežāk stājas uz soda metienu līnijas. Septiņpadsmitajā minūtē neizšķirts – 28:28.

19:39 Pirmie mēģinājumi pārņemt vadību ir nesekmīgi, kamēr deviņpadsmitās minūtes sākumā līdz groza apakšai tiek Giedre Paugaite – 30:29.

19:43 Baško-Melnbārde iemet trīspunktnieku, bet pirmais puslaiks beidzas neizšķirti – 33:33.

19:59 Giedre Paugaite realizē pustālo metienu, savukārt minūti vēlāk rīdzinieces vadībā izvirza Aiša Sazerlenda. Amerikāniete ar spēku ielaužas soda laukumā – 37:35.

20:03 Tethema un Viljamsa divreiz izlīdzina rezultātu. Kiseļova saņem ceturto piezīmi, rīdzinieces turpina izcīnīt atlēkušās bumbas uzbrukumā, Kārtere atkārtotā mēģinājumā sameklē Paugaiti – 39:37.

20:05 Krastiņa aizskrien ātrajā uzbrukumā, taču neizdodas trāpīt no groza apakšas.

20:07 Eibelei, Kārterei un Sazerlendai ir pa trīs piezīmēm. Ieva Krastiņa piespēlē bumbu kreisajā stūrī Baško-Melnbārdei – 42:37.

20:08 Baško-Melnbārde no groza apakšas atspēlē perimetrā Krastiņai. Tālmetiens nav precīzs. Rūta Veidere izcīna atlēkušo bumbu aizsardzībā, Kārtere iet uz grozu un tiek pie brīvmetieniem. NCAA čempione realizē vienu no diviem mēģinājumiem – 43:39.

20:11 Sidnija Kārtere sekmīgi ieskrien soda laukumā, taču nākamajā uzbrukumā viņai tiek nosvilpts ceturtais pārkāpums – 45:39.

20:15 Gaļina Kiseļova kavē Baško-Melnbārdi un saņem piekto piezīmi. Uzbrucēja realizē abus brīvmetienus – 47:41.

20:16 Tethema ar soda metieniem samazina starpību. Anda Eibele pēc netrāpīta metiena no groza apakšas kavē Čaikovsku, saņem elkoni sejā un ceturto piezīmi – 47:45.

20:17 Paugaite iemet no groza apakšas, precīzs pustālais metiens Viljamsai. Pusstundas pēdējā sekundē Baško-Melnbārde iemet tālu trīspunktnieku – 52:47.

20:22 Tethema spēlē viens pret vienu un pārmet bumbu Krastiņai. Nākamajā reizē viņai tas neizdodas. Viljamsa samazina starpību līdz minimumam.

20:29 Tethema un Viljamsa divatā 35 minūtēs guvušas 40 no 56 Novosibirskas punktiem. Baško-Melnbārde nogādā bumbu Paugaitei – 56:56.

20:30 Ieva Krastiņa realizē abus brīvmetienus – 58:56.

20:35 Kapteines pēdās seko Giedre Paugaite, savukārt Aiša Sazerlenda aizsardzībā sekmīgi cīnās par atlēkušajām bumbām. Baško-Melnbārde no groza apakšas panāk plus septiņi – 63:56.

     [+] [-]

, 2016-12-06 11:15, pirms 7 gadiem
Patīkami, ka lidojuma beigās stjuartes pasažieriem piedāvā dzeramo ūdeni.
Izdevies lidojums, Novik!

  +2 [+] [-]

, 2016-12-06 11:21, pirms 7 gadiem
Novik,ko ta neuzrakstīji,cik reizes ļotenē gāji paraustīt puļķīti...?

  -2 [+] [-]

, 2016-12-06 12:05, pirms 7 gadiem
Eiropa...

  -2 [+] [-]

, 2016-12-06 15:51, pirms 7 gadiem
Raksta doma acīmredzama - savlaicīgi sameklēt iemeslus zaudējumam. Par to ka zāģis būs šķiet neviens nešaubās, jautājums ir tikai par to vai izdosies noturēt pozitīvu starpību divu spēļu summā.

     [+] [-]

, 2016-12-07 09:27, pirms 7 gadiem
Ja treneris atkal kaut ko nesačakarēs, ir iespēja arī uzvarēt.

     [+] [-]

, 2016-12-07 12:50, pirms 7 gadiem
Izskatās jauka pilsēta.
Varbūt kāts zin, vai internetā būs iespējams live skatītes, nevis lasīt teksta tiešraidi?

     [+] [-]

, 2016-12-07 14:00, pirms 7 gadiem

     [+] [-]

, 2016-12-07 14:19, pirms 7 gadiem
Divatā spēli neuzvarēsi

  -1 [+] [-]

, 2016-12-07 15:19, pirms 7 gadiem
Gunča vnk krasava!

  +1 [+] [-]

, 2016-12-07 15:44, pirms 7 gadiem
IIIIIIIIIIIIIIrrrrrrrrrrrrrrr!!!!!!