Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Real" noslēdz līgumu ar Porziņģa komandas biedru vasaras līgā Ndūru

Andrejs Siliņš

"Real" noslēdz līgumu ar Porziņģa komandas biedru vasaras līgā Ndūru
Mo Ndūrs 2014. gadā pārstāvēja Senegālu Pasaules kausa izcīņā Spānijā
Foto: AP/Scanpix

Neveiksmīgi jauno ULEB Eirolīgas sezonu sākusī Madrides "Real" komanda papildinājusi sastāvu ar senegāliešu uzbrucēju Mo Ndūru, kurš vasarā bija Kristapa Porziņģa komandas biedrs Ņujorkas "Knicks" rindās vasaras līgā, bet sezonu iesāka Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) kluba Dalasas "Mavericks" sastāvā.

23 gadus vecais Ndūrs jūnijā absolvēja Ohaio universitāti, kuras rindās pēdējā NCAA sezonā vidēji guva 16 punktus, izcīnīja 8,3 atlēkušās bumbas un bloķēja 2,3 metienus. NBA draftā Ndūrs tomēr netika izvēlēts, bet jaunais profesionālis nolēma mēģināt pierādīt sevi vasaras līgā, kur startēja Ņujorkas "Knicks" sastāvā kopā ar Kristapu Porziņģi.

Lasvegasas turnīrā Ndūrs piedalījās piecos mačos, četros no tiem izejot laukumā pamata pieciniekā. Vidēji 23,4 minūtēs uzbrucējs guva 9,6 punktus, izcīnīja 4,8 atlēkušās bumbas un bloķēja divus metienus. Ar "Knicks" līgums netika parakstīts, taču ar Dalasas "Mavericks" gan. Pirmssezonā Ndūrs vidēji 4,8 punkti, 1,5 bumbas un 1,5 bloķēti metieni. Tomēr pirms sezonas Ndūrs tika atbrīvots.

Līdz ar Rūdija Fernandesa un Andreasa Nočioni izkrišanu no ierindas veselības problēmu dēļ "Real" meklēja papildinājumu trešā numura pozīcijā, kurš varētu spēlēt arī kā spēka uzbrucējs. 206 centimetrus garais un 91 kilogramu smagais Ndūrs atbilst šādiem kritērijiem, un "Real" piedāvāja līgumu līdz sezonas beigām, ko basketbolists arī pieņēma.

Eirolīgā "Real" ar trim uzvarām astoņos mačos ieņem vien piekto pozīciju A grupā, bet nākamo spēli aizvadīs piektdien, Minhenē tiekoties ar vietējo "Bayern". Spānijas ACB līgā čempionvienība ar septiņām uzvarām astoņos mačos ir trešajā vietā.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja