Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Skaitļi: Pret čehiem aktīvākie Jansons un Šmits

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Skaitļi: Pret čehiem aktīvākie Jansons un Šmits
Kevins Šmits, Foto: IFF

Pasaules florbola čempionāta organizatori šī gada turnīrā piedāvā detalizētāku statistikas izklāstu par katru spēli. Pēc Latvijas valstsvienības 3:6 zaudējuma čehiem var secināt, ka Latvijas izlasē aktīvākie uzbrukumā bijuši Klāvs Jansons un Kevins Šmits.

Spēle, kuras ievadā Latvija nonāca iedzinējos ar 0:3, taču turpinājumā divas reizes spēja pietuvoties līdz vienu vārtu deficītam, beigās noslēdzās ar Čehijas 6:3 uzvaru. Aplūkojot organizatoru piedāvātos statistikas rādītājus, interesanti šķiet, ka pirmajā trešdaļā čehi tikai nedaudz vairāk bija ar bumbiņu, trešajā periodā šis rādītājs ir absolūti identisks, bet visliekākais pārsvars bumbiņas kontrolē (58% pret 42%) čehiem bijis otrajā trešdaļā – periodā, kurš latviešiem izvērtās visveiksmīgākais, turklāt mūsu izlasei bija iespēja divas reizes spēlēt skaitliskajā vairākumā. Turpretim trešajā periodā konkurenti centās maksimāli pieturēt bumbiņu un slāpēt spēles tempu, tādējādi nodrošinoties pret nevajadzīgām rezultātu izmaiņām.

Bumbiņas kontrole

Izlase1. trešdaļa2. trešdaļa3.trešdaļaKopā
Latvija48.75%41.58%50.00%46.78%
Čehija51.25%58.42%50.00%53.22%

Čehijas izlase visas spēles garumā izpildīja 51 metienu Latvijas izlases vārtu virzienā. 20 metieni tika raidīti garām vārtiem, sešus metienus mūsu izlases florbolisti bloķēja, bet 24 reizes spēlē nācās iesaistīties Jānim Salcēvičam, kurš tika galā ar 19 raidījumiem. Pēdējais metiens bija jau tukšos Latvijas izlases vārtos.

Tikmēr mūsu izlases spēlētāji konkurentu vārtsargu Lukašu Baueru centās traucēt 36 reizes. Līdz vārtiem gan lidoja vien 17 metieni, no kuriem trīs bija rezultatīvi. Jāpiezīmē, ka garām vārtiem tika aizmesti tikai pieci metieni, bet 11 reizes čehi var sevi uzlavēt par metienu bloķēšanu. Interesanti, ka statistiķi saskaitījuši, ka trīs Latvijas izlases spēlētāju metieni ir trāpījuši pa vārtu konstrukciju, taču tie, acīmredzot bija metieni, kad bumbiņa pa konstrukciju trāpīja no sāniem.

Latvijas izlase pirms turnīra īpašu vērību esot pievērsusi spēlei skaitliski nevienādos sastāvos un pirmajā spēlē tas deva rezultātu, jo otrajā periodā tika iegūti divi skaitliskie vairākumi un abos gadījumos viena vīra pārsvaru laukumā izdevās pārvērst vārtu guvumā. Kopumā Latvijas izlase vairākumā nospēlēja divas minūtes un astoņas sekundes.

Interesanti, ka statistiķi plus/mīnus koeficienta noteikšanai skaitījuši arī vārtu guvumus, kurus latvieši guva, spēlējot skaitliskajā vairākumā. Turklāt pirmo vārtu guvumā, kad precīzs bija Klāvs Jansons, viņam “plusiņš” nav pieskaitīts, jo laukumā nāca jaukts virknējums. Lai vai kā, pozitīvs lietderības koeficients šajā spēlē nav nevienam Latvijas izlases spēlētājam, bet negatīvākais ar lietderības koeficientu bija mača labākais spēlētājs Morics Krūmiņš, kuram mīnus divi lietderība.

Visvairāk metienu Latvijas izlasē izpildījis tieši Jansons, kuram saskaitīti seši metieni, no kuriem līdz vārtiem nonāca trīs. Pieci metieni bija Kevina Šmita kontā (divi līdz vārtiem), bet pa četriem metieniem fiksēti Edgaram Puriņam (divi līdz vārtiem) un Moricam Krūmiņam (līdz vārtiem viens, kas arī bija rezultatīvs).

Latvijas izlases spēlētāju statistika spēlē pret Čehiju