Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Kanelo pret Plāntu: nokaitētā atmosfērā visu titulu apvienošanas cīņa Lasvegasā

Rolands Eliņš

Kanelo pret Plāntu: nokaitētā atmosfērā visu titulu apvienošanas cīņa Lasvegasā
Kanelo pret Plāntu pēc svēršanās ceremonijas. Foto: BoxingScene

Šonakt Nevadas štatā ASV Lasvegasā norisināsies boksa cīņa starp Meksikas superzvaigzni Saulu "Kanelo" Alvaresu pret ASV bokseri Keilebu Plāntu. Papildus abu bokseru nokaitētajām savstarpējām attiecībām ringā tiks veikta skaidrošanās arī par to, kurš kļūs par visu četru vadošo boksa organizāciju čempionu otrā vidējā svara kategorijā un arī lineālo čempionu. Cīņas sākums paredzēts pēc 5:30 no rīta.

Kanelo Alvaress (56-1-2) ilgu laiku sadarbojās ar "Golden Boy Promotions", kuras paspārnē kļuva par globālu boksa superzvaigzni un noslēdza visu laiku lielāko individuālo sporta līgumu (365 miljoni piecos gados par 11 cīņām). Taču tad nāca pandēmija, TV pārstāvji vēlējās samazināt līgumu, promouteri strīdējās par viņa nākamo pretinieku, un Kanelo sanāca gadu ilga pauze starp cīņām. Meksikas bokserim tas viss apnika, un viņš 2020. gada rudenī pieņēma lēmumu tikt vaļā no visiem traucēkļiem. Tika pārtraukta sadarbība ar DAZN, viņš atvadījās no saviem promouteriem un kļuva par brīvo aģentu, kurš rīko cīņas tad, kad vēlas, un tā, kā pats vēlas.

Kopš šī lēmuma pagājis gads, un var secināt, ka Kanelo zaudētājos nav palicis. Viņš aizvadījis divas liela mēroga cīņas pret britiem Kallumu Smitu un Billiju Džo Sondersu, no viņiem iegūstot WBO, WBA un WBC čempiona jostas, kā arī pa visu paspēja izpildīt obligāto titula aizstāvēšanas cīņu, sakaujot WBC virzīto pretendentu Avni Jildirimu. Salīdzinot ar to, kā daži smagsvaru čempioni mokās ar savas nākamās cīņas sarunāšanu un obligātajiem pretiniekiem, Kanelo gada laikā izskrējis cauri visai divīzijai un tagad palicis pats pēdējais solis – cīņa pret IBF čempionu Keilebu Plāntu (21-0).

Tā ka galdā tiks likti visi četri pasaules čempionu titulu, šīs cīņas uzvarētājs iegūs arī lineālā čempiona titulu, kas ir vakants kopš Andrē Vorda aiziešanas no boksa. Šo titulu var iegūt tikai vai nu pieveicot iepriekšējo čempionu vai arī divu ranga vadošo bokseru cīņā. Vords karjeru beidza nepieveikts, tad nu piecus gadus šajā svara kategorijā lineālā čempiona tituls bija vakants.

Protams, Kanelo savas cīņas noorganizēt pēc savām vēlmēm ļoti palīdz fakts, ka viņa cīņās pretinieki iegūst savas karjeras lielāko atalgojumu. Plānta honorārs par cīņu paredzēts desmit miljonu dolāru apmērā, kamēr Kanelo pats saņems ap 40 miljoniem dolāru. Šī nauda, protams, nerodas no zila gaisa, un šoreiz tiesības pārraidīt Kanelo cīņu ieguvusi "Showtime", kas ASV teritorijā piedāvā iegādāties cīņas tiešraidi par 80 dolāriem.

Alvaress ir izlikts kā izteikts cīņas favorīts. Kā nekā, viņa iepriekšējās cīņas pret šīs svara kategorijas čempioniem Sondersu un Supersērijas čempionu Smitu bija visnotaļ vienos vārtos. Smits tika pārliecinoši pieveikts pēc punktiem (117:111, 119:109, 119:109), kamēr Sonderss tika nokautēts astotajā raundā.

29 gadus vecais Plānts savu IBF titulu ieguva 2019. gadā un aizstāvējis to trīs reizes, taču šī viņam būs pirmā patiešām pasaules līmeņa cīņa. Plānts ir nedaudz garāks nekā pretinieks, taču tiek paustas bažas, vai viņam pietiks ātruma, lai tiktu līdz Alvaresam. Kanelo turklāt apliecinājis sevi kā bokseri, kurš prot ātri nogurdināt savu pretinieku ar sitieniem pa korpusu, un Plāntam cīņas vidū jau varētu rasties grūtības saglabāt tempu.

Alvaress un Plānts nav labākie draugi, par to varam būt droši, un boksa apskatnieki norāda, ka Alvaresam gluži vienkārši nepatīk Plānts, un arī pretējā virzienā nekādu milzīgo simpātiju nav. Cīņas prezentācijā rudens sākumā abi nostājās seju pret seju, un Kanelo nervi neizturēja, klausoties Plānta izteikumus, kuros pazibēja arī vārdiņš "motherfucker", ko Kanelo uztvēra savu māti apvainojošu. Kanelo viņu pagrūda, Plānts nāca atpakaļ un centās iesit meksikānim pa seju, taču Kanelo paspēja izvairīties un ar pretsitienu uzsist amerikānim rētu uz sejas.

Plānts arī nekad nav izvairījies no publiskas atgādināšanas, ka Kanelo savulaik bija pozitīvas dopinga analīzes, un Plānts ļoti labprāt raksturo Kanelo kā krāpnieku. "Domāju, ka manā personībā ir kaut kas tāds, kas Kanelo kaitina," intervijā sacīja Plānts. "Tas nav saistīts ar to, ka es kaut ko pateicu par viņa māti vai tamlīdzīgi. Viņš vienkārši zina, ka tagad viņam pretim stāsies kāds, kurš nav atnācis tikai pēc algas čeka, kāds, kurš no viņa nebaidās, kāds, kurš atnācis uzvarēt."

Svēršanās ceremonijā, uz kuru ieradās arī leģendārais Maiks Taisons, vēloties sasveicināties ar Kanelo, kurš savukārt ar cieņu sagaidīja viesi, Alvaresam tika fiksēts svars 76.2kg, kamēr Plāntam bija 75.7kg. Nevēloties laist abus bokserus vienu otram tuvumā pirms noteiktā laika, cīņas organizatori neriskēja un abus seju pret seju nenostatīja. Alvaress un Plānts gan tāpat arī pa gabalu veltīja skaļākus izteikumus savam pretiniekam.

"Viņš man ir pateicis visādus sūdus, viņš turpina to darīt, tāpēc šī cīņa man ir personīga lieta," intervijā sacīja Kanelo. "Visi zina, ko es spēju ringā, un šajā cīņā es to grasos likt lietā vēl jo vairāk. Ceru, ka viņam ir izturīgs žoklis, jo tas viņam būs nepieciešams. Jā, Plānts ir labs bokseris, viņam ir talants, viņš labi pārvietojas ringā un viņam ir labs džebs. Taču nekas no tā man nav nekāds jaunums. Zinu, ko izdarīšu ar viņu. Pacietīgi pirmie raundi un tad nokauts."

ŠĪ būs pirmā reize boksa vēsturē, kad šajā svara kategorijā būs cīņa par četrām čempiona jostām. Arī uzvarā pār Genādiju Golovkinu 2018. gadā Kanelo ieguva "tikai" trīs jostas. Kopš boksā ir četras lielās organizācijas, tikai pieci bokseri spējuši kļūt par neapstrīdētājiem čempioniem savā divīzijā – Oleksandrs Usiks, Bernārds Hopkinss, Džermeins Teilors, Terenss Krofords un Džošs Teilors. Ja vien netiks fiksēts tāds mazticams scenārijs kā neizšķirts, tad šonakt šajā sarakstā parādīsies sestais uzvārds.

Kā jau minēts, Kanelo ir liels favorīts, un mediji nekautrējas viņam jau vaicāt par nākotnes plāniem, un Kanelo arī nekautrējas atbildēt. Boksa līdzjutēju sapņu scenārijos daudz runāts par Alvaresa cīņu pret pussmagā svara "monstru" Arturu Beterbijevu, un preses konferencē viņam tika vaicāts, vai ir muļķīgi runāt par šādas cīņas iespēju. "Nē, tas nav muļķīgi. Man patīk šāda ideja, man patīk izaicinājumi," sacīja Kanelo, un svara kategoriju augstāk esošais Beterbijevs, kurš nokautējis pilnīgi visus savus pretiniekus, patiešām atbilstu vārdam "izaicinājums".

Taču vispirms jāpaveic apsolīties un jāpārspēj Plānts.

Izmantotie resursi:
https://www.boxingscene.com/canelo-...
https://www.essentiallysports.com/b...
https://www.dazn.com/en-DE/news/box...

     [+] [-]

, 2021-11-06 22:39, pirms 2 gadiem
jāskatās! rīt

     [+] [-]

, 2021-11-06 22:53, pirms 2 gadiem
Cerēsim, ka Plants izrādīs nopietnu pretestību.
Canelo ir feonomens. Patreizējais Canelo sagādātu Floidam pirmo L.