Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:375, Did:0, useCase: 3

Dāvis Kurmis izcīna pirmo uzvaru "Superkauss" seriālā

Juris Grīns
Juris Grīns

Dāvis Kurmis izcīna pirmo uzvaru "Superkauss" seriālā
Dāvis Kurmis
Foto: Jānis Pastars

Pēc ļoti pozitīvi pavadītas nedeļas treniņnometnē, "x99/Slīterāni" komanda devās uz Superkauss 4.posmu Kandavā. Pie 1.uzvaras Superkauss seriāla tika komandas braucējs Dāvis Kurmis, kuram izdevās uzvarēt 2.braucienu MX Jauniešu klasē.

Vismazākajākā Iesācēju klasē mūsu komandu pārstāvēja Rolands Bogdanovičs. Rolandam kvalifikācijā 8.apļa laiks. Abos braucienos Rolandam slidenajā trasē vairāki kritieni un 9.vietas, kas divu braucienu summā arī ļāva izcīnīt 9.vietu.

Dāvis Kurmis bija visu nedēļu pavadījis komandas organizētajā treniņnometnē un Anda Valta pavadībā aizvadīja savus pirmos nopietnos treniņus ar lielo 450 cc Suzuki motociklu. Liels paldies Motofavorīts veikalam par atbalstu motocikla sagatavošanā.

Kvalifikācijas sākumā tika braukts ar mazo 250 cc moci un turpinājumā ar 450 cc moci. Kvalifikācijā ar lielo moci tika sasniegts 6.apļa laiks un pēc kvalifikācijas tika pieņemts lēmums, ka jastartē ar lielo moci. 1.braucena startā Dāvis aizbrauc kā pirmais, bet tad maza kļūda 2.līkumā un 3.līkumā saķeršanās ar konkurentu, un kritiens. Dāvis braucienu turpināja no pēdējās vietas un brauciena laikā ļoti veiksmīgi izdodas aizcīnīties līdz 8.vietai. Uz 2.braucienu noskaņojums kaujiniecisks un startā Dāvis atkal lielisks. Viņš braucienu uzsāk kā pirmais un brauciena laikā ļoti droši un pārliecinoši braucot, neatstāj nekādas cerības konkurentiem un droša uzvara finišā. Divu braucienu summā 3.vieta.

MX Pro klasē neveiksmīgs šis posms izvērtās Andim Valtam. Jau kvalifikācijā Andis īsti nevarēja pabraukt un tika uzrādīts 13.apļa laiks. 1.bracienā tika nobraukti 3 apļi un Andis devās malā, jo sezonas laikā gūto traumu sekas un lielais karstums izrādījās par smagu. Tika pieņemts lēmums neriskēt un pārtraukt braucienus.

Quad klasē visaugstāko rezultātu sasniedza Valters Dišlers Kirilko, kurš gan kvalifikācijā, gan arī abos braucienos ierindojās 6.vietā. Dienas kopsumā Valteram 5.vieta un ļoti vērtīgi izcīnīti punkti komandas ieskaitē.

Quad klasē veiksmīgus braucienus aizvadīja arī mūsu komandas šīs sezonas debitants Superkausa seriālā Ričards Zālīte. Ričardam kvalifikācijā 10.apļa laiks. 1.braucienā Ričardam veiksmīgs starts un pirmi apļi tiek aizvadīti aiz vadošajiem braucējiem, bet tad kritiens un brauciena turpinājumā cīņa no beigām. Finišā Ričardam 10.vieta. 2.braucina starts atkal veiksmīgs un pirmais aplis tiek pabeigts 5.vietā, bet tad daži no Pro braucējiem viņu apsteidz un finišā 8.vieta. Divu braucienu summā Ričardam 8.vieta.

Mūsu komandas vecmeistars Jānis Kirilko pa braucieniem izcīnīja 8.un 11.vietu, kas divu braucienu summā deva viņam 9.vietu. Liels paldies no kamandas par neatlaidību un cīņassparu lielajā karstumā līdz pēdējam metram.

Komandas vērtējumā 7.vieta Kandavas posmā, bet pirms pēdējā posma sezonas kopvērtējumā esam izvirzījušies 5.vietā un būs visiem komandas braucējiem jāatdod visi spēki, lai šo vietu saglabātu arī pēc pēdējā etapa.

Nākāmās sacensības mūsu komandas braucējiem šajā nedēļas nogalē Ķegumā, kur startēs Valters Dišlers Kirilko Quad Eiropas čempionātā un Elvijs Mucenieks Pasaules čempionātā blakusvāģiem.

Izmantotie resursi:
Jaunumi - x99