Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Grīns: ''Karijs nosaka toni uzbrukumā, es - aizsardzībā''

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Grīns: ''Karijs nosaka toni uzbrukumā, es - aizsardzībā''
Dreimonds Grīns. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Goldensteitas ''Warriors'' spēlētājs Dreimonds Grīns pēc pirmās uzvaras finālā pret Bostonas ''Celtics'' atklāja, ka viņa galvenais uzdevums ir noteikt vienības spēli aizsardzībā, kamēr Stefena Karija - uzbrukumā.

Naktī uz pirmdienu pirmo uzvaru Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) finālā izcīnīja Goldensteitas ''Warriors'', kas savā laukumā ar 107:88 pārspēja Bostonas ''Celtics''. Rezultāts sērijā tapis neizšķirts 1-1, bet trešais fināla mačs notiks Bostonā naktī uz ceturtdienu.

''Warriors'' labā 29 punktus iemeta Stefens Karijs, pie tam, 14 no tiem gūstot trešajā ceturtdaļā, kurā ''Warriors'' uzvarēja ar 35:14. ''Jau kopš manas debijas sezonas līgā vienmēr man bijis jāspēlē ar lielu atdevi. Ja spēlēsi ar sirdi, tad labas lietas notiks. Vienmēr spēlei aizsardzībā esmu pievērsis uzmanību,'' pēc mača žurnālistiem teica Karijs.

''Galvenā atšķirība ir tajā, kā komanda ir nokomplektēta. Man vienmēr jābūt agresīvam - jāgūst punkti, jāizkārto iespējas komandas biedriem un jāsaprot, kā mani segs aizsardzībā. Tieši tas man ir vairāk jādara šajā sezonā,'' lūgts salīdzināt šo ar iepriekšējo gadu ''Warriors'' komandām teica viens no Goldensteitas līderiem.

Tikmēr aizsardzības balsts Dreimonds Grīns pauda, ka tieši viņam ir jānosaka tonis spēlē savā laukuma galā. ''Tas ir mans darbs. Karijam ir uzdevums noteikt toni uzbrukumā, bet man aizsardzībā. Vēlējos to izdarīt no pirmās izspēles, kurā izprovocējām pretinieku kļūdīties. Šī sērija nepaliks vieglāka, bet gan grūtāka.''

Tikmēr Bostonas ''Celtics'' vērsa uzmanību uz faktu, ka ne pirmo spēli aizvada neveiksmīgu trešo ceturtdaļu. Pirmajā Austrumu konferences fināla spēlē pret ''Heat'' pretinieks trešajā ceturtdaļā guva par 25 punktiem vairāk, bet šonakt ''Warriors'' iemeta par 21 punktu vairāk. ''Šī ir lieta, kas jāuzlabo,'' pēc spēles teica Als Horfords. ''Šonakt mūs pievīla kļūdas. Brīžiem ļāvām spēlei uzbrukumā iespaidot darbību aizsardzībā, kurā trešajā ceturtdaļā bijām lēni,'' Horfordam piebalsoja līderis Džeilens Teitums.

Spēles laikā Bostona pieļāva 21 kļūdu, kas rezultējās 33 ''Warriors'' punktos. ''Celtics'' galvenais treneris Ime Udoka atklāja, ka arī pieļauto kļūdu skaits turpmākajā sērijas gaitā ir jāsamazina. ''Šī ir tēma, kas ir kopā ar mums visu izslēgšanas spēļu laikā. Mēs kļūdamies, kļūdām ietekmējot arī mūsu uzbrukumu.''

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nba/story/_/id...
https://twitter.com/NBA