Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Girgensonam četri metieni un uzvara, Balinskim 14 minūtes zaudējumā

Matīss Kučinsks
Matīss Kučinsks

Girgensonam četri metieni un uzvara, Balinskim 14 minūtes zaudējumā
Uvis Balinskis pret Čikāgu. Foto: USA Sports Today/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) spēles aizvadījušas latviešu pārstāvētās komandas. Zemgus Girgensona Bufalo "Sabres" ar 6:4 pārspēja Toronto "Maple Leafs", savukārt Floridas "Panthers" ar Uvi Balinski ierindā piekāpās Čikāgas "Blackhawks".

Zemgus Girgensons uzvarā pār "Maple Leafs" (6:4) uz ledus pavadīja 13 minūtes (1:55 minūtes viņš nospēlēja mazākumā). Sev atvēlētajā laikā Girgensons bija ļoti aktīvs – izpildīti četri metieni pa vārtiem, trīs spēka paņēmieni un bloķēts viens metiens. Spēli Girgensons noslēdza ar neitrālu lietderību.

• "Sabres" pirmajā periodā nonāca iedzinējos ar 0:1, kad vārtus guva Mičels Mārners, tomēr pēc Džeidžeja Peterkas un Teidža Tompsona gūtajiem vārtiem tika panākts 2:1. Tompsons guva vārtus, kad "Sabres" spēlēja mazākumā.

• Ostons Metjūzs atbildi parāda nepalika un otrā perioda 12. minūtē realizēja vairākumu, panākot neizšķirtu uz tablo (2:2). Metjūzam tie bija devītie vārti šosezon.

• Džefs Skiners gan visai ātri prata atgriezt vadību "Sabres". 34 sekundes pēc Metjūzam gūtajiem vārtiem Skiners ar ļoti spēcīgu metienu no tuvas distances panāca 3:2.

• Trešajā periodā tika gūti vēl pieci vārti. Vispirms Metjūzs tika pie otrajiem vārtiem spēlē, panākot 3:3, tad sekoja Džordana Grīnveja vārtu guvums, kas ļāva "Sabres" atgūt vadību, bet 4:4 panāca Metjūzs, kurš tādējādi tika pie hat-trick šajā spēlē.

• Ar Metjūza pūlēm gan nebija gana. "Sabres" spēlētājs Aleks Taks trešā perioda 13. minūtē guva vārtus, panākot 5:4, savukārt perioda 19. minūtē Taks vēlreiz pārspēja "Maple Leafs", raidot ripu jau tukšos pretinieku vārtos un uzstādot spēles gala rezultātu (6:4).

• Metjūzs 10. reizi karjerā tika pie trīs vārtiem spēlē. Tas ir ceturtais labākais rādītājs Toronto komandas vēsturē.

• "Sabres" 12 spēlēs izdevies tikt pie sešām uzvarām un 12 punktiem. Tas šobrīd dod sesto vietu Atlantijas divīzijā. Nākamais mačs Girgensonam un komandai paredzēts 8. novembrī viesos pret Karolīnas "Hurricanes".

Uvis Balinskis zaudējumā pret "Blackhawks" (2:5) nospēlēja 14 minūtes un 19 sekundes. Latvietis spēles laikā izpildīja metienu pa vārtiem, bloķēja vienu metienu, kā arī izpildīja vienu spēka paņēmienu. Balinskis un Džošs Mahura bija vienīgie "Panthers" aizsargi šajā spēlē, kas maču nenoslēdza ar negatīvu +/- rādītāju. Abiem neitrāla lietderība.

• Pirmā un otrā perioda laikā "Blackhawks", kas bija šīs spēles mājinieki, guva četrus bezatbildes vārtus (4:0). Niks Folinjo atklāja spēles rezultātu pirmajā periodā, bet otrā perioda sestajā minūtē 2023. gada drafta pirmais numurs Konors Bedārds guva savus piektos vārtus sezonā (4:0).

• Bedārds un Džonatans Teivzs ir vienīgie padsmitgadnieki "Blackhawks" komandas vēsturē, kuri pirmajās 10 sezonas spēlēs pratuši gūt vismaz piecus vārtus.

• Trešā perioda septītajā un 13. minūtē "Panthers" atspēlēja divus vārtus no deficīta, tomēr tie bija pēdējie Floridas gūtie vārti. 40 sekundes pirms pamatlaika beigām Filips Kuraševs pielika punktu mačam – 5:2.

• "Panthers" 10 spēles izcīnījusi piecas uzvaras pamatlaikā un vienreiz zaudējusi pagarinājumā. Tas summā dod 11 punktus un septīto vietu Atlantijas divīzijā. Nākamā spēlē 7. novembrī pret Elvi Merzļikinu un Kolumbusas "Blue Jackets".

Latvieši NHL

UzbrucējsKlubsSV+PPtiMetieni+/-SMVairākumā
Teodors BļugersCanucks00+000 (0.00%)+000+0
Zemgus GirgensonsSabres122+0014 (14.3%)070+0
AizsargsKlubsSV+PPtiMetieni+/-SMVairākumā
Uvis BalinskisPanthers100+007 (0.0%)-260+0
VārtsargsKlubsSU-Z%MetieniRipasMinSausā
Elvis MerzļikinsBlue Jackets83-3-29.05%210/2322.864620

Izmantotie resursi:
Official Site of the National Hockey League |...

     [+] [-]

, 2023-11-05 09:49, pirms pusgada
Balinskis bija pamats nomest cimdus, kad Perijs grustīja un ņēma pie ķiveres Panteru vārtsargu. Diemžēl tikai Mahura pieslidoja, bet arī neko nedarīja. Kāpēc neviens neaizsargā vārtsargu? Tas pats bija ar Sharks komandu, kad canucks spēlētājs iesita viņam pa galvu. Neviens pat nepieslidoja.

     [+] [-]

, 2023-11-05 09:59, pirms pusgada
Kāpēc neviens neraksta par Sharks rekordiem? Šamos čakarē visos caurumos kā "joberlīgas" amatierus!!