Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

"Pārgauja" un "Rockets" meklē papildinājumus

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

"Pārgauja" un "Rockets" meklē papildinājumus
Emīls Zīverts

Piektdienas vakarā pēc ilgāka pārtraukuma spēles Elvi vīriešu florbola virslīgā ieplānotas Stalbes "Pārgauja" un "RTU/Rockets" komandām. Interesanti, ka abas ir atradušas pastiprinājumu savām rindām.

Kā viena, tā otra komanda savu līdz šim pēdējo spēli Latvijas čempionātā aizvadījusi 11. oktobrī, tātad teju pirms mēneša. Rītvakar abām komandām paredzēta savstarpējā spēkošanās Stalbē. Sezonas ievads vienībām nav padevies tas sekmīgākais, jo "Pārgauja" sešās spēlēs iekrājusi septiņus punktus, tabulā atrodoties vien devītajā vietā. Tikmēr līgas jaunpienācēji no galvaspilsētas tikpat mačos nopelnījusi divus punktus par uzvaru pēcspēles metienu sērijā Bauskā, atrodoties 11.vietā 12 komandu konkurencē.

Stalbes vienībai pašlaik ir lielas sastāva problēmas, jo Jēkabs Berkolts, Kristers Orlovs un Tomass Kristofers Birstiņš laukumā nevar doties, ņemot vērā valstī ieviestos ierobežojumus, neļaujot mačos spēlēt nepilngadīgajiem spēlētājiem. Savukārt savainojumu turpina ārstēt Miķelis Roops, kurš šosezon nav piedalījies vēl nevienā spēlē. Tāpat operācijas nesen veiktas Edgaram Puriņam un vārtsargam Arvim Kalniņam. Lai varētu nokomplektēt sastāvu, vienībai izdevies vienoties par īres tiesībām, no 1.līgas komandas FBK SĀC piesaistot Jāni Borodušku, kurš 1.līgas čempionātā šosezon četrās spēlēs sakrāja 6 (3+3) punktus. Tāpat no šīs komandas "Pārgaujai" pievienojies 18 gadus vecais vārtsargs Emīls Zīverts, kurš līdz šim virslīgā nav spēlējis. Boroduška karjeras laikā vienu sezonu virslīgā pārstāvējis "Madonu", bet trīs sezonas bijis "Mogo/RTU-Rockets" komandas sastāvā, šajā laikā atzīmējoties ar 67 (37+30) punktiem.

Tikmēr interesantu pāreju nokārtojuši "RTU/Rockets", kas no "Talsu NSS/Krauzers" ieguvuši Albertu Jēkabsonu. Šis 29 gadus vecais florbolists ir ar gana lielu spēļu praksi Latvijas virslīgas čempionātā, pārstāvot "Ulbroku", "FK Jūrmalu", "RTU/Inspecta" un "Talsi/Krauzers", taču Latvijas čempionātā nav spēlējis kopš 2015./16. gada sezonas. Kopumā karjeras laikā virslīgā viņš iekrājis 56 (27+29) rezultativitātes punktu. Galvaspilsētas komandas pārstāvis Imants Lastovskis atzinis, ka spēlētājs jau vairākus mēnešus trenējas ar komandu. Pieteikt turnīram šo florbolistu bija plānots nedaudz vēlāk, taču situācija spieda rīkoties jau tagad, jo jaunais Toms Ķeirāns nevar komandai palīdzēt, jo nav sasniedzis pilngadību. Ģimenes apstākļu dēļ vismaz nākamo maču nevarēs apmeklēt Mārtiņš Lapsiņš, savukārt Imants Lastovskis iedzīvojies savainojumā, kā rezultātā "RTU/Rockets" palikuši bez trim līderiem. Lastovskis Jēkabsonu raksturo kā "pieredzes bagātu, cīnītāju, kas noteikti spēs palīdzēt komandai."