Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:107, Did:0, useCase: 3

Lieliski sezonu sākusī "Liepāja"/"Triobet" viesos pret Stumbri, Ciprusu un Umbraško

Agris Suveizda

Lieliski sezonu sākusī "Liepāja"/"Triobet" viesos pret Stumbri, Ciprusu un Umbraško
Uvis Helmanis
Foto: Mārtiņš Sīlis

Uvja Helmaņa vadībā lieliski sezonu sākusī "Liepāja"/"Triobet" aizvadīs trešo spēli Baltijas Basketbola līgā, kur plkst. 19:00 viesosies pie Roberta Stumbrja, Kaspara Ciprusa un Jura Umbraško pārstāvētās "Tarvas". Šovakar uz Baltijas līgas skatuves kāps arī "Jūrmala"/"Fēnikss" un "Jēkabpils". Jūrmalas spēli plkst. 19:00 tiešraidē varēsiet vērot Sportacentrs.com translācijā.

"Liepāja"/"Triobet" šajā sezonā Latvijas un Baltijas čempionātos kopā aizvadījusi desmit spēles un izcīnījusi deviņas uzvaras. Tiesa, tikai četri mači spēlēti izbraukumā, kur arī piedzīvots vienīgais zaudējums – 69:74 Jēkabpilī. "Aldara" Latvijas Basketbola līgā liepājnieki ar septiņiem panākumiem un vienu zaudējumu ieņem trešo vietu, atpaliekot tikai no abiem grandiem "Ventspils" (4-0) un VEF (2-0), bet Baltijas Basketbola līgā kurzemnieki uzvarējuši abās cīņās – pret "Neveži" (93:65) un vakar arī pret "Rapla" (76:72).

Šovakar liepājniekiem pretī stāsies "Tarvas", kas Baltijas Basketbola līgā ir tikusi pie vienas uzvaras divās spēlēs – 90:95 (pagarinājumā) pret "Rapla" un 83:77 pār Maskavas "Dynamo". Savukārt Igaunijas čempionātā "Tarvas" ar trim uzvarām un trim zaudējumiem ir ceturtajā vietā. "Tarvas" pārstāv arī vairāki leģionāri no Latvijas. Roberts Stumbris pirmajā spēlē pret "Rapla" guva 21 punktu un izcīnīja 13 atlēkušās bumbas (spēlējot 38 minūtes), bet otrajā mačā 29 minūšu laikā iemeta 15 punktus. Abās spēlēs Stumbris izmetis pa astoņiem tālmetieniem, trāpot attiecīgi piecus un trīs.

Abās spēlēs pie double-double tika latviešu centrs Kaspars Cipruss, kurš vairāk nekā 42 minūtēs pret "Rapla" guva 22 punktus un savāca 17 bumbas zem groziem, bet pret "Dynamo" viņa rēķinā 15 punkti un 11 atlēkušās bumbas. Savukārt Juris Umbraško, izlaidis pirmo maču, pret "Dynamo" 22 minūtēs guva desmit punktus un izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas.

Pirmo uzvaru Baltijas līgā centīsies izcīnīt "Jūrmala"/"Fēnikss", kas pagaidām piedzīvojis trīs zaudējumus – pret "Kalev"/"Cramo" (51:82), "Pyrinto" (69:79) un "Barons kvartālu" (75:90) – un savā laukumā uzņems "Pieno žvaigždes". Lietuvas klubam pagaidām ir divas uzvaras, ieskaitot pār "Barons kvartālu" (104:87), bet vietējā čempionātā "Pieno žvaigždes" ar četrām uzvarām un sešiem zaudējumiem ieņem astoto vietu.

Jūrmalnieki Latvijas čempionātā, izcīnījuši trīs uzvaras pēc kārtas, ar bilanci 4-3 ieņem sesto vietu. Identiska bilance Latvijas čempionātā ir arī "Jēkabpilij", kas Baltijas līgā uzņems TTU. Baltijā "Jēkabpilij" ir divas uzvaras un viens zaudējums, bet pretiniekiem, kas Igaunijas čempionātā ieņem sesto vietu, ir viena uzvara un viens zaudējums.

Izmantotie resursi:
Baltic Basketball League

  +2 [+] [-]

, 2014-11-05 13:55, pirms 9 gadiem
Liepāja arī Jēkabpilī būtu uzvarējusi, ja kaut vienam tur būtu puslīdz normālā procentā uzkritis. Turpretīm viens no Jēkabpils līderiem meta iekšā praktiski visu. Tādas spēles bieži negadīsies, gan vienai, gan otrai komandai.