Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

"Schenker" līgas klubi gatavi septītajai sezonai

Jānis Celmiņš

"Schenker" līgas klubi gatavi septītajai sezonai
Kārlis Volodins un Ivo Baranovskis, "Poliurs / Ozolnieki"
Foto: Romualds Vambuts

Ar spēlēm Ozolniekos un Pērnavā šajā nedēļas nogalē sākas „Schenker” līgas sacensības vīriešu komandām, kas Latvijā norisinās septīto reizi, bet Igaunijā jau vienpadsmito sezonu. Tāpat kā iepriekšējā sezonā Latviju pārstāvēs četri klubi – Lāse-R/Rīga, Poliurs/Ozolnieki, VK Biolars un Daugavpils Universitāte, savukārt Igauniju sešas komandas – Selver Tallinn, Tartu Pere Leib, Parnu VK, TTU, Rakvere Grossi Toidikaubad un Valio Voru VK.

Pirmās pamatturnīra spēles notiks 8.oktobrī Ozolnieku Sporta namā, kur plkst.18.00 Poliurs/Ozolnieki uzņems TTU, savukārt plkst.17.00 Pērnavā Parnu VK uzņems Latvijas komandu VK Biolars.

Rezultātiem varēs sekot līdz šeit Livestats

Nākamās turnīra spēles jau 9.oktobrī. Kalendārs šeit Latvijas Volejbola Federācija | SCHENKER LEAGUE

Šodien notikušajā Schenker līgas preses konferencē plašsaziņas līdzekļus ar saviem mērķiem iepazīstināja Latvijas klubi, kā arī tika prezentēti Igaunijas klubu mērķi.

Lāse-R/Rīga mērķi ir izcīnīt uzvaru Latvijas Kausā, kā arī saglabāt Latvijas čempionu titulu, Schenker līgā uzdevums ir iekļūt fināla četriniekā. Daugavpils Universitāte mērķi Schenker līgā ieņemt 5.-6.vietu, Latvijas Kausā un Latvijas čempionātā iekļūt finālā. Poliurs/Ozolnieki šosezon galvenais uzdevums ir piedalīties šajā projektā. VK Biolars mērķi šosezon parādīt sevi no labākās puses un iekļūt Schenker līgas fināla četriniekā, kā arī finālturnīros Latvijas kausā un čempionātā.

Latvijas Volejbola federācijas prezidents Almers Ludviks apsveica visus ar kārtējās volejbola sezonas sākumu: „Vispirms apsveicu visus ar volejbola sezonas sākumu! Tas ir gandarījums, ka šis projekts turpinās. Ar DB Schenker direktoru Baltijas valstīs jau pirms konferences sākuma runājām par projektiem - ne vienmēr ir viegli iesākt, bet vienmēr ir viegli pabeigt, bet nav viegli tos turpināt. Bet tomēr, kad kaut kas ir iesākts, mēs redzam, ka ir šī sadarbība un pateicoties SIA DB Schenker atbalstam šī sadarbība turpinās starp Latvijas un Igaunijas klubiem. Šogad četri Latvijas un seši Igaunijas klubi, diemžēl šosezon nestartēs klubs no Kaļiņingradas, bet iesākto tradīciju turpinām.”

SIA DB Schenker Latvija direktors Aivars Tauriņš: „Pa visiem šiem septiņiem gadiem, ko mēs Schenker līgā piedalāmies no Latvijas puses, jāsaka, ka mūs ļoti apmierina tā izaugsme, ko var redzēt Latvijas Volejbola federācijas darbā. Man patīk, ka federācija domā gan par starptautisku izaugsmi, kā, piemēram, Kaļiņingradas kluba piesaistīšana, kas varbūt gala rezultātā nebija pats veiksmīgākais klubs un šī sadarbība pagaidām neturpinās, bet redzam iespējas skatīties Baltkrievijas virzienā vai otrā pierobežas virzienā, katrā ziņā turpinās idejas un darbības kādā veidā šo projektu starptautiski paplašināt. Otra lieta, kas, protams, ir volejbola federācijas pamatuzdevums, šī sporta veida popularizēšana. Kā zināms, panākta vienošanās par „Schenker” līgas spēļu translāciju interneta televīzijā, kā arī būs iespēja šīs spēles redzēt Igaunijā, kas ir ļoti nozīmīgs solis, lai vairāk ieinteresētu iedzīvotāju šajā sporta veidā, lai būtu lielāka interese sūtīt bērnus trenēties volejbolu, līdz ar to šobrīd vēlos federācijas darbu novērtēt kā ļoti augstu un profesionālu. Protams, viss vēl nav sasniegts, bet šis ir viens no pamatnoteikumiem, kāpēc šī sadarbība ir saglabājusies tik ilgu gadu garumā. Noteikti nevaram aizmirst arī klubus un spēlētājus un es ļoti ceru, ka šogad „Schenker” līgas final-four notiks Latvijā un Latvijas, Igaunijas klubi būs vienādās daļās. Novēlu, lai būtu līdzvērtīga sāncensība un lai volejbols iegūtu gan Latvijā, gan Igaunijā!”

Informāciju sagatavoja:
Lilita Mitrofanova
Latvijas Volejbola federācija

  +3 [+] [-]

, 2011-10-05 19:09, pirms 13 gadiem
Derētu kādu konkursiņu!!! (Nopietni, man patiktu.)

  +3 [+] [-]

, 2011-10-05 19:13, pirms 13 gadiem
Lietuvieši ar jau otro gadu nepiedalās, tur laikam bez basketbola nekā nav...