Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Stanovskis nepārvar Eiropas U23 čempionāta priekšsacīkstes

Ints Megnis
Ints Megnis

Stanovskis nepārvar Eiropas U23 čempionāta priekšsacīkstes
Samuels Stanovskis. Foto no sportista Facebook profila

Latvijas slaloma airētājam Samuelam Stanovskim piektdien savā dzimtajā Slovākijā neizdevās pārvarēt priekšsacīkstes Eiropas U23 čempionātā, ko pērn viņš paveica ļoti pārliecinoši.

K1 klasē Stanovskis pirmajā braucienā ar diviem soda punktiem bija 40. vietā starp 62 sportistiem, bet otro veica vēl sliktāk un tajā samierinājās ar 25. pozīciju, kaut šoreiz bija bez soda punktiem.

Slaloma airēšanā pusfinālu pārvar 20 labākie sportisti pēc pirmā brauciena un pēc tam arī desmit labākie otrā brauciena sportisti. Pagājušajā gadā Stanovskis pirmajā braucienā ieņēma 20. vietu, bet pēc tam pusfinālā guva 22. vietu. Pēc tam septembrī naturalizētais slovāks Stanovskis bija vienīgais Latvijas pārstāvis pasaules čempionātā pieaugušajiem, paliekot ārpus labāko sešdesmitnieka.

Ja pērn Eiropas junioru un U23 čempionātā Latvija bija plaši pārstāvēta, šogad Stanovskis bija vienīgais dalībnieks no mūsu valsts.

Samuela Stanovska tēvs Miroslavs piedalījās 1996. gada Atlantas olimpiskajās spēlēs šajā sporta veidā un tika pie medaļas Eiropas čempionātā, bet karjeras beigās pārstāvēja Latviju.