Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:813, Did:0, useCase: 3

Kvitova: "Vimbldonā jūtos kā mājās"

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Kvitova: "Vimbldonā jūtos kā mājās"
Juženija Bušāra un Petra Kvitova
Foto: AP/Scanpix

Sestdien otro Vimbldonas titulu izcīnījusī Petra Kvitova pēc triumfa pauda cerību, ka šoreiz nākamie panākumi pēc uzvaras "Grand Slam" turnīrā nebūs jāgaida tik ilgi kā iepriekšējā reizē. Tikmēr viņai tikai trīs geimus (3:6, 0:6) atņemt spējusī Juženija Bušāra bija spiesta atzīt, ka pretiniece spēlējusi pārāk labi.

"Nevaru pateikt, ka šī uzvara ir īpašāka [nekā 2011. gadā], taču sajūtas trīs gadus vēlāk atkal izcīnīt trofeju ir lieliskas. Ceru, ka šoreiz būs vieglāk tikt galā ar emocijām nekā pēc pirmā "Grand Slam" titulu," pēc fināla teica Kvitova, pateicoties par atbalstu savai komandai ar treneri Davidu Kortizu priekšgalā.

Kvitova šodien 55 minūtēs gūto uzvaru nosauca par vienu no saviem labākajiem mačiem: "Vienmēr esmu zinājusi, ka varu spēlēt uz zāliena. Zināju arī to, kas man būs jādara, lai uzvarētu Bušāru. Biju pilnībā koncentrējusies katram punktam, šeit jūtos kā mājās. Tas nav vienkāršs turnīrs, Vimbldona man ir kas vairāk."

Neskatoties uz pārliecinošo sākumu, Kvitova atzina, ka bija noraizējusies par to, ka viņai varētu neizdoties tādā līmenī nospēlēt visu spēli. Čehijas labākā tenisiste Vimbldonas atmosfēru salīdzināja ar Federācijas kausā esošo.

Kvitovai tagad ir divi Vimbldonas tituli. Petra apzinās, ka leģendāro tautieti Martinu Navratilovu [deviņu Vimbldonas vienspēļu titulu īpašniece] viņai nav reāli noķert: "Nē, tas nav sasniedzams. Toties varu būt priecīga, ka viņa ir mana fane."

Tikai trīs geimus finālā uzvarējusī Bušāra bija spiesta atzīt to, ka čempione spēlēja izcili: "Apsveicu Petru! Viņa spēlēja fantastiski, nedodot man iespēju. Šodien man bija ļoti grūti, bet esmu lepna par visā turnīrā parādīto spēli. Tas noteikti ir solis pareizajā virzienā."

"Apzinos, ka katrā mačā nevarēšu uzvarēt. Tagad redzu, cik daudz nepieciešams, lai kļūtu par "Grand Slam" čempioni. Tagad man ir pieredze. Pēdējos mēnešos augstā līmenī esmu nospēlējusi ļoti daudz, tāpēc man nepieciešama atpūta. Kad būšu gatava, atsākšu treniņus. Turpināšu strādāt, jo vienmēr ir jāstrādā, lai kļūtu labāka," sacīja Bušāra, kura pirmdien debitēs ranga pirmajā desmitniekā.

Izmantotie resursi:
2014 Wimbledon Championships Website - Official...