Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

"Ogre/Miandum" uzvar izbraukumā un pietuvojas bronzai

Jānis Pārums

"Ogre/Miandum" uzvar izbraukumā un pietuvojas bronzai
Foto: Edgars Dāvidsons

Šovakar otro uzvaru Latvijas čempionāta bronzas sērijā izcīnīja "Ogre/Miandum" handbolisti, kas ar 22:20 pārspēja "Jūrmalas Sportu" un sērijā līdz trim uzvarām panāca 2-1.

Sērijas pirmajā divās spēlēs komandas uzvaras dalīja uz pusēm, turklāt uzvarot pretinieku laukumā, kas regulārā čempionāta laikā ne reizi neizdevās (tad jūrmalnieki divreiz uzvarēja savā laukumā, ogrēnieši reizi savā). Pirms sērijas trešā mača abu komandu treneri Jānis Glušaks un Andris Molotanovs norādīja, ka liela nozīme būs tam, kā būs spēlētāji būs koncentrējušies, un solīja, ka viņu padotie šajā elementā būs līmenī.

Spēles rezultātu jau pēc aizvadītas pusminūtes atklāja Ogres komandas līderis Artis Kurmēns, bet dažas minūtes vēlāk viņš, kopā ar Arti Laganovski panāca 3:1 viesu labā. Tomēr drīz vien ar trim vārtiem pēc kārtas atbildēja jūrmalnieki, pēc veiksmīgi spēlējošā Edvīna Latkovska metiena pirmoreiz pārņemot vadību – 4:3. Puslaika turpinājumā abu komandu rezultativitāte nedaudz kritās, bet svaru kausi pārmaiņus nosvērās te vienas, te otras komandas labā. Puslaika otrajā pusē "Ogre/Miandum" vairākkārt atjaunoja +2, bet neilgi pirms pārtraukuma, pa reizei izceļoties Mārtiņam Dāvidniekam un Jānim Bauzem, pirmoreiz panāca četru vārtu pārsvaru – 12:8. Pirmais puslaiks tika noslēgts ar 12:9 ogrēniešu labā.

Otrā puslaika sākumā ogrēnieši atjaunoja četru vārtu pārsvaru, tomēr jau līdz 37.minūtei "Jūrmalas Sports" spēja pietuvoties līdz minimumam – 14:13. Vēlāk šis scenārijs vēlreiz atkārtojās – viesi atrāvās, bet mājinieki pievilka līdz vienu vārtu deficītam. Jūrmalas komandai bija iespējas arī līdzsvarot rezultātu, tomēr laukuma saimnieki neizmantoja savas izdevības. Vēl trīs minūtes līdz pamatlaika beigām Ogrei bija tikai +1 (20:19), taču pateicoties Sanda Lepera un Arta Laganovska vārtu guvumiem viesi panāca +3 un atlikušajā laikā to nosargāja – 22:20 "Ogre/Miandum" labā.

Tādējādi sērijā līdz trim uzvarām tagad vadību pārņēmusi "Ogre/Miandum". Sērijas ceturtā spēle 12.maijā plkst. 19:00 norisināsies Ogrē, bet piektā, ja nepieciešams, 14.maijā plkst. 13:00 tiks izspēlēta Spuņciemā.

SynotTip Virslīga. Bronzas sērija

Jūrmalas Sports – Ogre/Miandum 20:22 (9:12)
Jūrmalas Sports: Latkovskis 5, Ivanovs 4, Narme 4, Lībergs 3, Černousovs 1, Zvejnieks 1, Popens 1, Gulbis 1/1.
Ogre/Miandum: Kurmēns 7, Dāvidnieks 5, Art. Laganovskis 5/1, Želna 2, Lepers 2, Bauze 1.
Sērijā: Jūrmalas Sports 1 – 2 Ogre/Miandum

Izslēgšanas spēles
Statistika

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv