Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

ASV superzvaigzne Grainere aizturēta Krievijā

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

ASV superzvaigzne Grainere aizturēta Krievijā
Britnija Grainere 2019. gada 27. novembrī Rīgā. Foto: Renārs Koris

Jekaterinburgas UGMK basketboliste Britnija Grainere aizturēta Krievijā, jo lidostas muitnieki februārī viņas bagāžā atraduši hašiša eļļu, sestdien, 5. martā, vēsta laikraksts "New York Times". Krievija nākamnedēļ plāno pārtraukt visus starptautiskos pasažieru lidojumus.

Krievijas federālais muitas dienests sestdien atzina, ka pārmeklējis, visticamāk, Grainerei piederošo bagāžu. Tajā atrasti flakoni ar kaņepju eļļu – noziegums, par kuru var piespriest cietumsodu līdz 10 gadiem.

Muita, nenosaucot Graineres vārdu, informēja,ka aizturētā persona ir ASV basketboliste, bet neprecizēja, kurā dienā notikusi aizturēšana. Dienests parādīja video, kurā izskatās, ka divmetrīgā Grainere iet cauri lidostas drošības kontrolei.

“Mēs esam informēti par Britnijas Graineres situāciju Krievijā un uzturam ciešus kontaktus ar viņu, viņas juristu Krievijā, viņas ģimeni, viņas komandām, WNBA un NBA,” sestdien paziņojumā ESPN teica Graineres aģente Linsija Kagava Kolas no “Wasserman Group”.

“Šī ir juridiska lieta, kura vēl turpinās, tāpēc nevaram sīkāk informēt par lietas apstākļiem. Varam apstiprināt, ka strādājam, lai dabūtu viņu mājās. Galvenās rūpes ir par viņas mentālo un fizisko veselību.”

Starptautiskā basketbola federācija (FIBA) otrdien, 1. martā, paziņoja par Krievijas izlašu, klubu un amatpersonu diskvalifikāciju, atsaucoties uz “nesenajiem notikumiem Ukrainā”. WNBA spēlētājas nākamajās dienās sāka izceļot no Krievijas, taču tas nebija vienkārši.

Krievija naktī uz 24. februāri noteica lidojumu aizliegumu Ukrainas robežzonā (!) un valsts dienvidos. Eiropas Savienība dažas dienas vēlāk slēdza gaisa telpu Krievijas lidmašīnām, tādējādi, lai nokļūtu, piemēram, Stambulā, gaisa kuģiem jāveic līkums caur Kazahstānu. Krievijas lielākā lidsabiedrība “Aeroflot” sestdien paziņoja, ka 8. martā pārtrauks visus starptautiskos lidojumus.

Graineres pārstāvētā UGMK izcīnīja pirmo vietu Eirolīgas A grupā un finišēja ar bilanci 14-0. Trešdien, 2. martā, FIBA Eirolīga apstiprināja Krievijas klubu izslēgšanu.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/wnba/story/_/i...

  +7 [+] [-]

, 2022-03-05 22:23, pirms 2 gadiem
Esmu filmās redzējis kā pa kluso iegāž un viņiem muitnieki somā ātri iebāž!

  +3 [+] [-]

, 2022-03-05 23:35, pirms 2 gadiem
Colorīta personība lai ieriebtu un izceltos.

  +1 [+] [-]

, 2022-03-06 01:55, pirms 2 gadiem
Nav jau nekāds Lebrons James, lai būtu jēga iegāzt. Gan jau pati dura iekrita. Zinot dāmas (ja to tā vispār var nosaukt) vēsturi...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2022-03-06 08:12, pirms 2 gadiem
BirojuBirojs2 rakstīja: nevis iebāza, bet iesprauda!
Viņa pati jebkuram muitniekam iespraudīs...

  +1 [+] [-]

, 2022-03-06 15:15, pirms 2 gadiem
Tā tādai vajag!

     [+] [-]

, 2022-03-06 18:24, pirms 2 gadiem
optimuss rakstīja: Nav jau nekāds Lebrons James, lai būtu jēga iegāzt. Gan jau pati dura iekrita. Zinot dāmas (ja to tā vispār var nosaukt) vēsturi...
nu pasaules 10 tnieks.