Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Varis Krūmiņš: ''Izslēgšanas spēlēs būs vēl nopietnāks basketbols''

Krišs Upenieks

Varis Krūmiņš: ''Izslēgšanas spēlēs būs vēl nopietnāks basketbols''
Varis Krūmiņš
Foto: Austris Auziņš, www.jelgavasvestnesis.lv

Par Latvijas Basketbola līgas (LBL) 2. divīzijas februāra mēneša labāko spēlētāju atzīts Edgars Krūmiņš, un Latvijas Basketbola savienības sagatavojusi interviju ar ''Jelgava/BJSS'' galveno treneri Vari Krūmiņu.

Apsveicu ar līderpozīcijām!
Paldies, bet nav īsti nopelnīts. Jau skaidrs, ka būsim trešie, kad spēļu skaits visām komandām izlīdzināsies.

Pelnīti?
Divus zaudējumus pret “Ķekavu” piedzīvojām pirmajā posmā, kad nebijām labākajā sastāvā. “Turībai” un “Vidzemes Augstskolai” zaudējām ar diviem punktiem, un abos mačos varējām uzvarēt. No otras puses – varējām piedzīvot neveiksmes spēlēs ar Mārupes un Limbažu komandām. Ja zaudē modrību, paklupt var pret jebkuru. Tātad kopumā – normāli.

Vai arī pēc izslēgšanas spēlēm apmierinās trešā vieta?
Kluba vadības nospraustais uzdevums skan – izcīnīt godalgotu vietu. Pirmā netiek pieprasīta, bet to jau gribas vienmēr. Skatīsimies – vispirms jātiek pāri izslēgšanas turnīra pirmajām kārtām.

Pēc septiņiem gadiem virslīgā Jelgavas komanda atkāpusies uz LBL2...
Jā, esam tādās pašās pozīcijās, kā 2008. gada sezona, kad sāku te strādāt. Ne gluži amatieru statusā, bet faktiski visi spēlētāji strādā vai mācās. Vidēji iznāk četri basketbola vakari nedēļā, rēķinot kopā treniņus un spēles. Jaunie vēl piedalās Jaunatnes līgas mačos, studenti spēlē Studentu līgā, dažs piedalās pilsētas čempionātā. Cenšamies sakārtot saikni ar sporta skolu.

Edgars Krūmiņš ir pieredzējušākais “Jelgavas” spēlētājs, virslīgas pieredze ir vēl dažiem basketbolistiem, bet pieteikumā ir arī seši Jaunatnes līgas dalībnieki. Pieredzes un jaunības apvienojums?
Jā, bet var teikt arī, ka treneris ir starp diviem dzirnakmeņiem. Klubs orientējas uz labiem rezultātiem, bet sporta skolu interesē jauno spēlētāju audzināšana un rūdīšana. Nav viegli apmierināt abas vēlmes, jo, spēlējot ar jaunajiem, LBL2 uzvarēt grūti. Ne velti pirmajā divpadsmitniekā sporta skolu komandu nav. Cik varam, tik darām – jaunie trenējas kopā ar lielajiem un sāk palīdzēt arī spēlēs.

Izslēgšanas turnīrā priekšroka būs pieredzējušajiem?
Tā parasti ir. Tas jau būs cits, vēl nopietnāks, basketbols.

Izmantotie resursi:
LBL2 Februāra spēlētājs: Edgars Krūmiņš (BK...

  +1 [+] [-]

, 2017-03-07 14:10, pirms 7 gadiem
Prieks, Vari, ka atkal esi nopietnā apritē. Lai veicas!