Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Šķēpmetējs Kirts apsteidz Tenaku cīņā par Igaunijas gada labākā sportista balvu

Ints Megnis
Ints Megnis

Šķēpmetējs Kirts apsteidz Tenaku cīņā par Igaunijas gada labākā sportista balvu
Magnuss Kirts saņem Igaunijas gada labākā sportista balvu. Foto: Postimees/Scanpix

LETA. Šķēpmetējs Magnuss Kirts un talantīgā frīstaila slēpotāja Kellija Sildaru sestdien tika atzīti par 2019.gada Igaunijas labākajiem sportistiem. Kirts par labāko atzīts otro gadu pēc kārtas, bet 17 gadus vecajai Sildaru šī ir pirmā Igaunijas labākās sportistes balva karjerā.

Kirts pērn izcīnīja sudraba medaļu pasaules čempionātā un ar 90,61 metru tālu metienu bija sezonas tālākā metiena īpašnieks, bet Sildaru tika kronēta par pasaules čempioni frīstaila slēpošanā "halfpipe" disciplīnā un triumfēja Ziemas X spēļu sloupstailā, kā arī tika pie vēl divām medaļām.

Balsojumā piedalījās trīs grupas - 67 sporta organizācijas, 43 sporta žurnālisti un 80 459 līdzjutēji.

Kirts balsojumā dabūja 14 no 15 iespējamajiem punktiem, pa 11 punktiem bija pasaules čempionam rallijā Otam Tenakam un desmitcīņniekam Maicelam Uibo. Tālāk ar četriem punktiem bija cīkstonis Heiki Nabi, trīs punkti tika Tenaka stūrmanim Martinam Jerveojam, bet pa vienam iekrāja šosejas riteņbraucējs Tanels Kangerts un ultramaratonists Raits Ratseps.

Sieviešu konkurencē maksimālos 15 punktus dabūja Sildaru, 11 punkti bija tenisistei Anetei Kontaveitai, desmit punktus guva brīvā stila cīkstone Epa Mē, seši punkti bija disku golfa spēlētājai Kristīnai Tatarai, divus punkts dabūja burātāja Ingrīda Pūsta, bet vienu - kultūriste Agne Kiviselga.

Tikmēr par labāko komandu tika atzīts Tenaka un Jerveojas duets, bet labākā trenera balvu saņēma duets Indreks Tustits un Mareks Visters, kuri sacensībām gatavo Kirtu. Savukārt labākā jaunākā sportista balvu saņēma Sildaru.

Pērn par labākajiem tika atzīts Kirts un ātrslidotāja Saskija Alusalu.

  +2 [+] [-]

, 2020-01-05 15:45, pirms 4 gadiem
Pārsteigums, vēl lielāks nekā Martina triumfs Latvijā.

  +1 [+] [-]

, 2020-01-05 15:55, pirms 4 gadiem
Viens raksta Tenaks, otrs Tanaks, te jāprasa Šupeizdam
Kur te var dzirdēt Tenaks ?? - https://translate.google.com/?hl=lv...

  +2 [+] [-]

, 2020-01-05 15:55, pirms 4 gadiem
Kāds pārsteigums??? Pasaulē sezonas labākais rezultāts, pasaules vicečempions sporta veidā, kur panākums atkarīgs tikai no paša...

  -4 [+] [-]

, 2020-01-05 16:00, pirms 4 gadiem
"Kāds pārsteigums??? Pasaulē sezonas labākais rezultāts, pasaules vicečempions sporta veidā, kur panākums atkarīgs tikai no paša..."

Vai nu neko sportaa nezini, vai naivs izliecies

  +1 [+] [-]

, 2020-01-05 16:04, pirms 4 gadiem
D-Mob rakstīja: Viens raksta Tenaks, otrs Tanaks, te jāprasa Šupeizdam
Kur te var dzirdēt Tenaks ?? - https://translate.google.com/?hl=lv#view=home&op=translate&sl=et&tl=en&text=Ott%20T%C3%A4nak
dzirdēt var šeit https://forvo.com/search/tanak/et/

     [+] [-]

, 2020-01-05 16:11, pirms 4 gadiem
Spikes rakstīja: Kāds pārsteigums??? Pasaulē sezonas labākais rezultāts, pasaules vicečempions sporta veidā, kur panākums atkarīgs tikai no paša...
Ne tikai viss atkarīgs no paša, treniņu programmu sastāda treneris, par fizisko atbild atkal cits treneris, gan jau piķi no sponsoriem vāc kāds menedžeris, tas ir mīts ka viss atkarīgs tikai no paša! Apkārt ir pietiekami liela komanda kas rūpējās lai sportistam būtu viss lai viņš sasniegtu rezultātu!

     [+] [-]

, 2020-01-05 16:13, pirms 4 gadiem
sandis444444 rakstīja: Ne tikai viss atkarīgs no paša, treniņu programmu sastāda treneris, par fizisko atbild atkal cits treneris, gan jau piķi no sponsoriem vāc kāds menedžeris, tas ir mīts ka viss atkarīgs tikai no paša! Apkārt ir pietiekami liela komanda kas rūpējās lai sportistam būtu viss lai viņš sasniegtu rezultātu!
Nu OK, OK, tomēr no paša atkarīgs stipri vairāk nekā tehniskajos vai komandu sporta veidos.

  +2 [+] [-]

, 2020-01-05 17:41, pirms 4 gadiem
Sildaru ir absoluta favoriite nakamajas ziemas speles freestyle skiing-slopestyle disciplina. Cerams, ka nenotraumesies kaa pirms ieprieksejams spelem. Desmitgades, ja ne visu laiku lielakais talants sieviesu freestyle sleposana. Iesaku pasekot vinas gaitam

     [+] [-]

, 2020-01-05 17:55, pirms 4 gadiem
Ints Megnis rakstīja: dzirdēt var šeit https://forvo.com/search/tanak/et/
Nemaina faktu, ka Tanak, nevis Tenak, piebildīšu, ka vēl ar igauņiem pāris dienas atpakaļ darbā runāju tieši un šie mani pieķēra, ka nejauši nosaucu Otss, nevis Ott, tad paprasīju, kā tad ir pareizi. Teica, ka Tanak, bet tur pareizai izrunai jābūt, katrā gadījumā izrunā ir Tanak, rakstībā, varbūt Tenak

     [+] [-]

, 2020-01-05 18:08, pirms 4 gadiem
Ints Megnis rakstīja: dzirdēt var šeit https://forvo.com/search/tanak/et/
Ott Tanak
E nu galīgi tur nevar sadzirdēt. Tuvāk ir tieši A nevis E. Turklāt tas A ir pavilkts, kā mums ir garais Ā

     [+] [-]

, 2020-01-05 21:13, pirms 4 gadiem
Kungi un dāmas, pirms komentāru rakstīšanas iesaku iepazīties ar tēmu, par kuru diskutējat. Pirmkārt, igauņu valodā viņa uzvārds ir "Tänak", nevis "Tanak". Otrkārt, igauņu valodā skaņām [a], [æ] un [e] atbilst trīs dažādi burti: attiecīgi a, ä un e (tātad viņa uzvārda izruna ir [tænak], nevis [tanak]). Latviešu valodā savukārt gan [æ], gan [e] atbilst viens un tas pats burts: e. Tādēļ arī atveides forma ir "Tenaks".

Vācu, igauņu, somu "ä" atveide ar "e" ir viens no elementārākajiem noteikumiem ārzemju personvārdu atveides rekomendācijās, kas ir pieminēts arī MK noteikumos.

     [+] [-]

, 2020-01-05 21:19, pirms 4 gadiem
Trampaliins rakstīja: "Kāds pārsteigums??? Pasaulē sezonas labākais rezultāts, pasaules vicečempions sporta veidā, kur panākums atkarīgs tikai no paša..."

Vai nu neko sportaa nezini, vai naivs izliecies
Saprast var to, ka tehniskajos sporta veidos paralēli sportista talantam liela nozīme ir tehnikai, kuru var nopirkt tikai pa naudu, bet pārējos veidos viss atkarīgs no paša sportista sagatavotības.

  -1 [+] [-]

, 2020-01-05 22:43, pirms 4 gadiem
Lasot, ka starp sieviešu pretendentēm bija disku golfere, man sejā bija tāds pats smaids kā gan jau igaunim lasot, ka mums gada sportists ir skeletonists.

     [+] [-]

, 2020-01-06 08:02, pirms 4 gadiem
Tanaka sasniegums man personīgi jaudīgāks liekas, Kirts tomēr PČ " Tikai" sudrabu dabūja