Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

''ABC Race'' Pērnavas izbraukumā uzvaru izcīna līderis Laipnieks

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

''ABC Race'' Pērnavas izbraukumā uzvaru izcīna līderis Laipnieks
Foto: Mārtiņš Skulte

Pagājušo svētdien, 1. septembrī, budžeta autošosejas klase “ABC Race” devās uz Igauniju, lai aizvadītu sezonas piekto un priekšpēdējo posmu. Vienīgajā sezonas izbraukumā uz Pērnavas “auto24ring” pārliecinošu uzvaru izcīnīja kopvērtējuma līderis Kristaps Laipnieks, tādējādi jau vienu posmu pirms beigām sev nodrošinot arī pirmo “ABC Race” titulu.

Ceļu uz Igaunijā notiekošajām sacensībām mēroja desmit automašīnas ar kopskaitā 11 dalībniekiem, jo ar Seat Ibiza startēja Mārtiņš Putniņš un Oskars Garda. Starp pilotiem šoreiz bija arī viens debitants - viens no “ABC Race” idejas autoriem Edgars Eiduks, kurš startēja ar “ABC Race” vadītāja Kārļa Priedīša Renault Clio. Atmosfēra dalībnieku parkā bija lieliska, jo bez “ABC Race” uz starta izgāja arī vēsturiskās autošosejas čempionāts “Dzintara Aplis”, “Youngtimer Cup” un dažādas igauņu klases.

Rīta treniņā pirmo četrinieku veidoja Kristaps Laipnieks (Honda Civic), Gints Pabērzs (Opel Corsa), Regnārs Mozga-Kļaviņš (Honda Civic) un Anastastija Kozlovska (Ford Fiesta). Tas gan nebija liels pārsteigums, jo tieši šie piloti pāris dienas pirms sacensībām izmantoju iespēju patrenēties Pērnavas trasē. Tomēr starta vietu izloze solīja aizraujošus un apdzīšanas manevriem bagātus braucienus.

Pirmajā braucienā, startējot no otrās vietas, jau pirmajos metros līdera pozīciju izkaroja Kristaps Laipnieks. Ja pirmās vietas jautājums ar to bija atrisināts, tad aiz viņa norisinājās ļoti spraigas cīņas par atlikušajām pozīcijām. Vēl pirms pirmā līkuma savā starpā sadūrās Arnis Baumanis (Honda Civic) un Darja Judina (Opel Corsa), tomēr abi, zaudējot gan daudzas pozīcijas, sacensības spēja turpināt.

Labi pirmie apļi padevās Regnāram Mozgam-Kļaviņam, kurš, startējot no septītās pozīcijas, ātri vien spēja pacelties līdz otrajai vietai. Aiz viņa lielisku sniegumu demonstrēja Anastasija Kozlovska, spējot aiz sevis noturēt ātrāko Gintu Pabērzu un attiecīgi braucienā finišējot trešajā pozīcijā.

Otrajā braucienā ilgu laiku vadībā turējās no pirmās vietas startējošais Pabērzs, tomēr pāris apļu laikā līdz viņam jau bija paspējis aizcīnīties Laipnieks. Sekoja skaista divcīņa vairāku apļu garumā, tomēr beigās pārsvaru guva pieredze un finišu kā pirmais sasniedza Laipnieks, tādējādi kļūstot arī par vēsturisko pirmo ABC Race klases čempionu. Ar otrās vietas finišu Pabērzs nostiprinājis savu otro pozīciju kopvērtējumā, kuru nu vairs tikai teorētiski var apdraudēt Mozga-Kļaviņš. Kā trešais finišu otrajā braucienā sasniedza Arnis Baumanis.

Uz pjedestāla kāpa un posmā pirmo trijnieku ieņēma Kristaps Laipnieks, Gints Pabērzs un Regnārs Mozga-Kļaviņš, kas vienu posmu pirms beigām tieši šādā secībā ierindojas arī sezonas kopvērtējumā. Jāatzīmē, ka pēc otrā brauciena pirmajam sešiniekam tika noplombēti dzinēja pārsegi un automašīnas pa taisno tika vestas uz slēgtu servisa parku Rīgā, lai jau nākamajā dienā tās pārbaudītu uz jaudas stenda. Mērījumos neatbilstības netika konstatētas, tomēr, lai nodrošinātu godīgu konkurenci, šādas pārbaudes turpmāk tiks veiktas regulāri.

“ABC Race” pirmās pilnās sezonas noslēdzošās sacensībās norisināsies 14. oktobrī, Biķerniekos. Ja visi līdzšinējie ieskaites posmi notika pa Biķernieku klasisko auto apli, tad šoreiz sportistiem būs jāsacenšas viltīgajā Biķernieku moto aplī. Nedēļu pirms sacensībām – 7. oktobra vakarā – šajā konfigurācijā notiks treniņš, lai pilotiem būtu iespēja sagatavoties sezonas noslēgumam. Sīkāku informāciju par “ABC Race” iespējams iegūt gan mājaslapā ABC Race autošosejas sacensības, gan FB vietnē https://www.facebook.com/abcrace/.

ABC Race 5. posma rezultāti:
1. Kristaps Laipnieks, Honda Civic
2. Gints Pabērzs, Opel Corsa
3. Regnārs Mozga-Kļaviņš, Honda Civic

Informāciju sagatavoja:
Artūrs Virbulis