Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:813, Did:0, useCase: 3

Atspēlējot mačbumbu, Cibulkova trīs stundās pieveic Radvaņsku

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Atspēlējot mačbumbu, Cibulkova trīs stundās pieveic Radvaņsku
Dominika Cibulkova
Foto: AFP/Scanpix

Vimbldonas sieviešu turnīra aizraujošākajā cīņā pirmdien 4. kārtā Dominika Cibulkova atspēlēja mačbumbu un trīs stundu ilgā mačā ar rezultātu 6:3, 5:7, 9:7 pieveica Agņešku Radvaņsku.

Polijas pirmajai raketei turnīrs gandrīz beidzās jau 2. kārtā, kad trīs mačbumbas pret viņu nespēja izmantot horvātu tīne Ana Konjuha. Šodien Agņeška Radvaņska bija ļoti tuvu tam, lai vēlreiz aizbēgtu no zaudējuma, kam vajadzēja notikt divos setos.

Dominika Cibulkova dominēja ar iespaidīgu uzbrukuma tenisu, bet 2. setā trīs reizes nespēja nosargāt breika pārsvaru un pie rezultāta 5:4 ar vienu mačbumbu neizservēja maču. Cibulkova mačbumbas izspēlē kļūdījās ar diagonālo "backhand". Radvaņska pēc tam izmantoja trešo breikbumbu geimā. Aga 12. geimā asi nospēlēja uzbrukumā, iegūstot divas setbumbas. Sekoja vēl viena Dominikas "backhand" kļūda.

Pēdējā seta pirmajā pusē labāk spēlēja Radvaņska, bet drīz Cibulkova atsāka dominēt. Viņa pirmo breiku ieguva septītajā geimā, bet pārsvaru uzreiz zaudēja – 4:4. Maču izservēt viņai izdevās ar trešo mēģinājumu, kas šajā setā bija otrais. Radvaņska pie rezultāta 6:5 ieguva mačbumbu, Cibulkova izcēlās ar ļoti spēcīgu un neatvairāmu "forehand" sitienu pa līniju.

Slovākijas tenisiste nākamajā geimā nobreikoja Radvaņsku, bet nespēja izservēt maču, no 7:6, 30:0 pārsvara pieļaujot vairākas kļūdas. Tūlīt sekoja vēl viens Cibulkovas breiks, šoreiz spējot izservēt maču. Dominika realizēja savu trešo mačbumbu. Otrā, kas bija pirmā šajā geimā, izniekota ar "forehand" kļūdu, bet nākamā iespēja realizēta ar diagonālo "forehand" korta brīvajā daļā.

Cibulkova Radvaņska pieveica otrajā turnīrā pēc kārtas – Dominika pārāka bija arī Īstbornā, arī toreiz uzvarot trīs setos. Tieši tāds pats iznākums bija arī maijā Madridē. Pateicoties trīs uzvaru sērijai pret Radvaņsku, Dominika savstarpējo maču bilancē pietuvojās līdz 6-7. Cibulkova šobrīd sasniegusi deviņu uzvaru sēriju, kas sākās Īstbornas 2. kārtas mačā pret Aļonu Ostapenko. Cibulkovai Vimbldonā būs otrais ceturtdaļfināls, šeit tik tālu iepriekš tiekot arī 2011. gadā.

Otrais ceturtdaļfināls Vimbldonā būs arī Simonai Halepai, kura atspēlējās mačā pret paviršo Medisonu Kīsu – 6:7(5), 6:4, 6:3. Amerikāniete nenosargāja seta un breika pārsvaru un maču būtībā pati zaudēja. Kīsai 48 nepiespiestās kļūdas, kamēr Halepai trīs setos tikai 10. Arī tīri uzvarēto izspēļu viņai ļoti maz – tikai 13. Kīsai bija 32, bet ļoti lielas nekārtības spēlē, tāpēc pozitīvāku tenisu spēlējošai tenisistei šoreiz uzvarēt nebija lemts.

1. setā vajadzēja uzvarēt Halepai, taču viņa divreiz nespēja izservēt setu un pirmajā gadījumā arī neizmantoja četras setbumbas. No tām divas izniekotas ar dubultkļūdām, bet viena ar sitienu autā. Kīsa pati atspēlēja tikai vienu setbumbu. Pateicoties ne vien agresīvam, bet arī kontrolētam uzbrukumam, Kīsa neļāva Halepai otro reizi izservēt setu, vēlāk dominējot taibreikā. Mierīgs un precīzs teniss viņai vēl bija arī 2. seta sākumā, kad uzvarēti pirmie divi geimi. Turpinājumā gan ļoti haotisks teniss, un Halepa uzvaru nopelnīja ar aizsardzību. Piebilstams, ka Kīsai bija problēmas ar labo kāju, tiesa, ārstu palīdzību viņa nelūdza.

Pirmoreiz Vimbldonas ceturtdaļfinālu sasniedza Anastasija Pavļučenkova, kura ar 6:3, 6:3 pieveica pagājušā gada ceturtdaļfinālisti Koko Vandevei. Pateicoties savai iespaidīgajai servei, amerikāniete pirmajos trīs mačos tika nobreikota tikai divas reizes, pretiniecēm dodot tikai divas breikbumbas. Šodien viņa servi zaudēja piecas reizes!

Koko ļoti grūti klājās, jo Pavļučenkova teicami darbojās servju uzņemšanā, kas viņai ļāva gūt panākumus arī izspēlēs. Vandevei pārāk bieži iegāza "forehand" sitiens, bija sliktu kāju darbība, un viņa vienkārši nejuta bumbiņu. Pavļučenkova nespēja ar pirmo mēģinājumu izservēt maču, bet uzreiz ieguva vēl vienu breiku. Pavļučenkovas abi iepriekšējie "Grand Slam" ceturtdaļfināli bija 2011. gadā, kad viņa astoņnieku sasniedza gan Parīzē, gan Ņujorkā.

Pirmoreiz Vimbldonas ceturtdaļfinālā spēlēs arī 2010. gada dubultspēļu čempione Jaroslava Švedova, kura ceturto reizi četros mačos pārspēja Luciju Šafāržovu – 6:2, 6:4. Švedovai karjerā kopumā būs trešais "Grand Slam" vienspēļu ceturtdaļfināls. Pirmie divi bija Parīzē (2010, 2012).

Pirmoreiz "Grand Slam" ceturtdaļfinālā spēlēs Jeļena Vesņina, kura uzvarēja savu dubultspēļu pārinieci Jekaterinu Makarovu – 5:7, 6:1, 9:7. Vesņina maču izservēja ar otro mēģinājumu. Pirmajā reizē viņai 10. geimā daudz kļūdu, bet otrajā servēšanas reizē viņa nezaudēja nevienu izspēli un punktu skaisti pielika ar eisu. Zīmīgi, ka Vesņinai tā ir pirmā uzvara pret Makarovu septiņos mačos WTA līmenī. Iepriekšējās sešās cīņās viņa Katjai nebija spējusi atņemt nevienu setu!

Vimbldona 2016. Sieviešu vienspēles

4. kārtas rezultāti

SpēleRezultāts
(1) Serena Williams – (13) Svetlana Kuznetsova7:5 6:0
(19) Dominika Cibulkova – (3) Agnieszka Radwanska6:3 5:7 9:7
(4) Angelique Kerber – Misaki Doi6:3 6:1
(5) Simona Halep – (9) Madison Keys6:7(5) 6:4 6:3
(8) Venus Williams – (12) Carla Suarez Navarro7:6(3) 6:4
(21) Anastasia Pavlyuchenkova – (27) CoCo Vandeweghe6:3 6:3
Yaroslava Shvedova – (28) Lucie Safarova6:2 6:4
Elena Vesnina – Ekaterina Makarova5:7 6:1 9:7

Ceturtdaļfinālu pāri

Spēle
(1) Serena Williams – (21) Anastasia Pavlyuchenkova
(4) Angelique Kerber – (5) Simona Halep
(8) Venus Williams – Yaroslava Shvedova
(19) Dominika Cibulkova – Elena Vesnina

     [+] [-]

, 2016-07-04 17:48, pirms 8 gadiem
Kā jau ierasts, bezkompromisa cīņa un neprognozējama uzvarētāja. Agas 2.serve ~100km/h un tekoši tika nosista. Nesapratu funktieri, laikam precizitātes statistikai.