Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Dobrecovs: "Ikaunieks pagaidām izskatās ļoti bēdīgi"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Dobrecovs: "Ikaunieks pagaidām izskatās ļoti bēdīgi"
Dāvis Ikaunieks guva uzvaras vārtus, taču treneris Viktors Dobrecovs skeptiski izsakās par uzbrucēja formu
Foto: fkliepaja.lv

Šodien "SynotTip" Virslīgas drāmā "Liepāja" Olainē ar 1:0 pārspēja "Jelgavu". Piedāvājam galveno treneru Vitālija Astafjeva un Viktora Dobrecova sacīto pēc mača.

Viktors Dobrecovs, "Liepājas" galvenais treneris: "Pirmkārt, gribētu pateikties čaļiem, ka viņi ir sapratuši - bez cīņas nav iespējams uzvarēt un ka ir jārāda raksturs. Pirmajā spēlē Liepājā [pret "Spartaku" - aut.] domājām, ka varam uzvarēt bez rakstura, ka nu tik būs. Pierādās, ka bez rakstura nevar uzvarēt un izcīnīt punktus. Spēlētāji to ir sapratuši - paldies viņiem par to. Par pašu spēli - laikam ne tikai mēs, bet visi gaidīja, ka spēle būs tāda, ka ir jāsagaida sava iespēja, savs moments un jāgūst vārti. Kaut gan "Jelgavai" pie 0:0 bija 100% moments, viņi neizmantoja, bet izmantojām mēs un uzvarējām."

Vitālijs Astafjevs, "Jelgavas" galvenais treneris: "Grūti komentēt... "Liepāja" arī pērn mums bija neērta komanda, pret kuru nespējam realizēt momentus un zaudējam līdzīgos mačos, arī šodien. Vajag gūt vārtus, mums trūkst precizitātes noslēgumā. Līdzīga spēle, bet rezultāts 0:1. Jo "Liepājai" ir Ikaunieks, mums viņa nav."

Kāpēc 2.puslaikā pārgājāt uz četriem aizsargiem?
Dobrecovs: "Varbūt mēs vēl neesam pieraduši pie shēmas ar trim aizsargiem, un tomēr Mickevičs drusku baidījās par to pozīciju un visu laiku sēdās par dziļu aizsardzībā - es gribēju otrādi, lai viņš spēlē augstāk. Vajadzēja pāriet uz četriem aizsargiem, lai viņš stabili zina, ka ir pussargs un lai aktīvāk un drošāk spēlē uz priekšu."

Kāpēc Kārkliņš ar Gucu samainījās aizsardzības flangiem?
Dobrecovs: "Krišs [Kārkliņš] pa otru malu varētu aktīvāk pieslēgties, un Gucs tomēr nav malējais aizsargs, kurš nepieslēgtos un centrējumus netaisītu. Ja Krišs aiziet, tad viņa uzdevums ir centrēt, un viņš to labāk dara nekā Gucs."

Pēc pagājušās spēles kritizējāt savas komandas sniegumu un runājāt par izmaiņām sastāvā, taču šodien pamatsastāvā tikai viena izmaiņa - kāpēc to nebija vairāk?
Astafjevs: "Gaidījām Kļuškina atgriešanos, taču diemžēl atkal problēmas ar veselību neļāva viņu iekļaut sastāvā. Cerēju, ka sastāvs, kuru iespēlējām, šodien izskatīsies citādi - atjaunojām sastāvu, izlaidām aizsardzības flangā Litvinski, bet Sorokinu pārcēlām uz centru. Principā abi šie spēlētāji tika galā ar savu uzdevumu, nospēlēja labi, savā līmenī. Taču jāmeklē citi varianti."

Kopumā jums savas komandas spēle šodien patika labāk nekā neizšķirtā pret "Riga"?
Astafjevs: "Komandas darbības šodien bija labākas. Ņemot vērā, ka "Liepājai" vajadzēja uzvaru, viņiem 1.puslaikā neliels pārsvars bija, taču līdz momentiem viņi netika, savukārt mēs veidojām pretuzbrukumus un momenti bija. Salīdzinājumā ar maču pret "Riga" šodien izskatījāmies labāk - cita lieta, ka nesasniedzām rezultātu, taču tāds ir futbols un uzvar tas, kurš realizē vienu momentu. Mēs zaudējām."

Kamēr "Liepājai" laukumā nebija Šlampes, nebija domas uzspiest uz to liepājnieku flangu?
Astafjevs: "Izlaidām Kauberu ar domu pastiprināt uzbrukumu - neatkarīgi no tā, kurš "Liepājas" spēlētājs pretī tai flangā. Centāmies to panākt ar individuālām darbībām, bet "Liepājas" aizsardzība tomēr izrādījās spēcīga, uzticama, un mums neļāva neko daudz izdarīt. Lai gan atkārtošos - iespējas bija, vajadzēja iesist."

Kāda ir Gaurača gatavība, ņemot vērā, ka viņš nenāk pamatsastāvā?
Dobrecovs: "Domāju, ka viņš būs pilnībā gatavs, kad pāriesim uz dabīgo laukumu, jo tomēr tā trauma, kuru viņš jau sen ārstē, plus vēl potītes trauma - mākslīgais segums viņam nedodas tik viegli, viņš nejūtas komfortabli. Ceram, ka jau šī mēneša beigās uziesim uz zālītes - tad ceru, viņam ātrāk viss sāks dzīt, un viņš labāk jutīsies."

Kāda situācija ar Afanasjevu un Ivanovu?
Dobrecovs: "Afanasjevs sāka trenēties kopējā grupā pēdējās divās dienās, bet Ivanovs diemžēl to pašu traumu guva, ko viņš nesen sadziedēja. Viss tas pats..."

Kādas domas par Kurzemes derbiju? Pirmajā derbijā bija daudz emociju - vai nav sajūtu, ka par kaut ko ir jārevanšējas?
Dobrecovs: "Nav jau par ko revanšēties, par ko tur revanšēties? Pirmkārt, tas ir cits turnīrs. Spēle rādīs, kurš ar kādu sastāvu spēlēs. Viss, kas bija iepriekš, ir pagātnē un lai tur arī paliek. Mēs gatavosimies kausa spēlei, un tas arī viss."

Jums kausa spēle pret 1.līgas komandu. Vai ir doma sastāvu mazliet parotēt?
Astafjevs: "Izdarīsim izmaiņas sastāvā, taču vienalga pret "Babīti" attiecamies ļoti nopietni. Pirmā spēle [1.līgā] parādīja, ka viņi ir ļoti labi 1.līgā, tāpēc gatavosimies ar pilnu nopietnību."

Sacījāt, ka jums nav Ikaunieka. Vai jums ir ticība, ka sastāvā šāds spēlētājs atradīsies, vai tomēr nejūtat šo potenciālu un vasarā meklēsiet jaunu uzbrucēju, vārtu guvēju?
Astafjevs: "Trūkst precizitātes uzbrukumu noslēgumos. It kā ir labi attiecīgā plāna uzbrūkošie spēlētāji - Turkovs, kurš var labi noslēgt, Siličs, Kovaļovs. Gaidīsim."

Pakomentējiet vārtus!
Dobrecovs: "Es domāju, ka tomēr "Jelgavas" aizsargs pieļāva kļūdu - zinot Kristapu Grebi, kurš pabāzīs korpusu vai izlēks, cik augstu vajag, vai pakārtosies bumbai kā vajag. Domāju, ka aizsargs nebija tai cīņai gatavs, un tālāk jau bumbu paķēra Dāvis un vienkārši trāpīja."

Astafjevs: "Manā skatījumā tur bija noteikumu pārkāpums. Ja atcerēties savstarpējo spēli pagājušajā sezonā, kad uz mūsu vārtiem nozīmēja 11 metru soda sitienu pēdējā minūtē, jo Kļuškinam bumba trāpīja pa roku - ir konkrēti norādījumi, kad skaitās spēle ar roku un kad trāpījums pa roku. Šodien bija strīdīga epizode ar Mihadjuku, kad bija centrējums - arī kaut kas bija. Direktorenko visu traktē pa savam un nez kāpēc ne mums par labu. Viņam ir savs traktējums. Protams, ir video - ceru, apskatīsies un tiks skaidrībā."

Nebija bažu, ka Diallo dēļ komanda var palikt mazākumā?
Astafjevs: "Jā, Diallo ir šādas problēmas, taču viņš cenšas spēlēt futbolu, godīgu futbolu. Ir pārāk daudz provokāciju no malas - Diallo agresīvi atbild."

Šodien uzvarējāt ar 1:0 - vai nekremt, ka izlasē "Jelgavai" ir par pieciem spēlētājiem vairāk nekā jums?
Dobrecovs: "To jūs Vitālijam paprasiet - mums jau nav izlašnieku, mums gar to nekādas daļas! Mēs tikai darām savu darbu. Varam tikai priecāties, ka šajā spēlē mēs neielaidām, ka guvām vārtus. Katrā spēlē kaut kas jauns - pirmajā spēlē pirmie ielaidām un zaudējām, otrajā spēlē pirmie ielaidām un nospēlējām neizšķirti, šoreiz mēs jau pirmie guvām vārtus. Kas attiecas uz izlases spēlētājiem, lai Vitālijs atbild - viņš kopā ar viņiem tur laikam arī bija. Es maz interesējos, kas, kā un kāpēc. Es tikai skatījos spēles un priecājos par Latvijas izlasi."

Varbūt U-21 izlase deva pārliecību Dāvim Ikauniekam?
Dobrecovs: "Dāvis pagaidām izskatās ļoti bēdīgi, pateikšu godīgi. Bet nu viņš guva vārtus - tas, kas ir jādara uzbrucējam. Godīgi sakot, viņš pagaidām nav labākajā kondīcijā. Tomēr lēnām mēs lienam ārā no tās bedrītes, kā tam ir jābūt. Viss notiek, nav par ko sūdzēties. Pat pateikšu tā - ja mēs šodien nospēlētu neizšķirti, mums atstarpe līdz 1.vietai būtu četri punkti, bet pēc 2.kārtas bija pieci punkti. Tā ka mēs par punktiņu būtu tuvāk. Mēs uzvarējām un esam tur, kur esam. 3.kārta un aiziet, gaidām 4.kārtu!"

Cik tālu komanda ir no optimālā snieguma šobrīd?
Dobrecovs: "Mēs esam zem mikroskopa, un daudzi runā, ka "Liepāja" nespēlē to futbolu. Bet kurš no "Liepājas" ir teicis, ka mēs šogad spēlēsim labu futbolu? Neesmu to dzirdējis [smaida]. Kad būs tas zīmējums, tad sniegums nostabilizēsies - ceru, ka beidzot mēs visi būsim veseli uz kājām, un varbūt mēs rādīsim vēl labāku sniegumu. Šodien uzvarējām un vēlreiz saku - neviens nesolīja, ka mēs spēlēsim baigo futeni."

Kā komanda vakar apsveica dzimšanas dienā?
Astafjevs: "Darba atmosfērā."

Ko uzdāvināja? Šodienas zaudējumu?
Astafjevs: "Spilgti šodien nesanāca, taču nevajag dramatizēt - ir tikai turnīra sākums. Ceru, drīzumā pāriesim uz zālīti un varbūt... nevis varbūt, bet esmu pārliecināts, rādīsim labāku futbolu."

  +6 [+] [-]

, 2016-04-04 22:58, pirms 8 gadiem
Jau pēc abu viesošanās overtime, varēja saprast, ka Dombrecovs atradis veidu kā motivēt Ikaunieku - nopeļot, tā iespējams liekot viņam vēl vairāk un vairāk censties.

  +2 [+] [-]

, 2016-04-04 22:59, pirms 8 gadiem
Visi gaida zālīti.Redzēsim ,kuram no favorītiem dabiskie laukumi nāks par labu.

  +6 [+] [-]

, 2016-04-04 23:28, pirms 8 gadiem
Visiem gribās zālīti.. Tā neko, sportisti...

  +1 [+] [-]

, 2016-04-04 23:30, pirms 8 gadiem
Paldies, Edmundam par uzcītīgajām preses konferencēm!!!
Interesanti jautājumi un tikpat interesantas atbildes.

Skaidrs, ka neviens liepājnieks nav nopelnījis nevienu atlaidi, kamēr kauss nav atkal pacelts. Treneris jau zina, kuram uzšaut un kuru paijāst : )
Bet taisnība ir tikai tablo!!!
Pie Liepājas 1
Pie Jelgavas 0

  -1 [+] [-]

, 2016-04-05 10:33, pirms 8 gadiem
Vienīgais kurš izskatās bēdīgiesi tu pats laizdams triksteri Mickeviču viņa pozīcijā laukumā- vienīgo reizi kā viņš attapās savā malā/pozīcijā tā ar guva vārtus!

  -2 [+] [-]

, 2016-04-05 18:25, pirms 8 gadiem
ANDZA84!......kurā vietā Dobrecovs,kā tu teici, n......a Dāvi? Laikam jums maza saprašana starp no.iršanu un analizēšanu! Katrā gadījumā treneris jau labāk zinās kas ir jādara,tāpēc jau viņš ir pie grožiem!