Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:276, Did:0, useCase: 3

Izslēgšanas turnīrs klāt arī Elvi līgā dāmām

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Izslēgšanas turnīrs klāt arī Elvi līgā dāmām
Epizode no abu komandu cīņas Latvijas-Igaunijas apvienotās līgas pusfināla spēlē, foto: Floorball.lv

Ar cīņu starp “NND/RJTC” un FK “Ķekava” komandām šodien starts tiks dots Elvi sieviešu florbola līgas izslēgšanas turnīram. Lai iekļūtu lielajā finālā, nepieciešams uzvarēt trijos mačos. Šodien pirmā spēle Rimi OC sāksies pulksten 16:00.

Aizvadītajā sezonā “NND/RJTC”, kas nolēmusi atdalīties no “Ķekavas Bulldogs”, parādījusi labu sniegumu, 15 mačos tiekot pie 33 punktiem, ar ko bija gana, lai diezgan droši ierindotos otrajā vietā turnīra tabulā. Tikmēr FK “Ķekava” tika pie 25 punktiem, finišējot trešajā pozīcijā.

Šajā sezonā komandas kopumā aizvadījušas jau četras spēles, no kurām trīs bijušas ļoti saistošas. Oktobra sākumā rīdzinieces tika pie minimālas 3:2 uzvaras, izšķirošos vārtus iemetot Elīnai Dīcei trešā perioda ievadā. Novembra vidū galvaspilsētas komanda svinēja 6:4 panākumu arī izbraukumā. Šoreiz gan panākums bija pārliecinošāks nekā rezultāts uz tablo, jo spēles vidū “NND/RJTC” bija vadībā ar 5:0, atlikušajā laikā ļaujot pretiniecēm nedaudz pietuvoties rezultātā. Savukārt regulārās sezonas pēdējais duelis bija diametrāli pretējs – Rīgas komandai pēc diviem periodiem minimāla 2:1 vadība, bet tieši trešajā periodā tika veikts izšķirošais izrāviens, kas nodrošināja 7:1 uzvaru.

Skaidrs, ka “NND/RJTC” bija favorītu statusā arī pagājušajā nedēļas nogalē, kad abas komandas savā starpā tikās jaunizveidotās Latvijas-Igaunijas apvienotā čempionāta Final Four pusfināla spēlē. Spēles gaitā izvirzījušās vadībā ar 2:0, rīdzinieces mača izskaņā bija spiestas glābties no zaudējuma. Lai gan Karīna Saidova panāca 3:3, sekojošajā pēcspēles metienu sērijā neviena no florbolistēm tā arī neprata pārspēt Latvijas izlases vārtsardzi Kristīni Kirilovu, bet FK “Ķekava” komandai pirmo uzvaru sezonā savstarpējās spēlēs nodrošināja Noras Zvirbules realizētais “bullītis”.

NND/RJTC komandas šīs sezonas rezultatīvākās spēlētājas ir Klinta Rovīte (28+13) un Elīna Dīce (24+17), abām tiekot pie 41 rezultativitātes punkta. Turpat netālu ir arī Karīna Saidova ar 38 (11+27) punktiem, bet nedaudz tālāk ir Anna Mūrniece ar 28 (21+7) un Marta Reke ar 26 (20+6) punktiem.

Tikmēr FK “Ķekava” uzbrukuma līdere bijusi jaunā Annija Dārta Dankfelde, kurai 32 (13+19) punkti. Kapteine Paula Metāla savāca 26 (18+8) punktus, bet trešā rezultatīvākā bijusi Katrīna Kate Fībiga ar 18 (13+5) punktiem.

Pusfināla sērija ilgs līdz kādas komandas trim uzvarām, paredzot katru nedēļu aizvadīt pa vienai spēlei. Jebkurā gadījumā nākamā cīņa paredzēta 11. martā turpat Rimi OC, bet trešā spēle tiks aizvadīta 19. martā Ķekavā.